Sol- respektive ascendenttecken

Bloggfråga

Jag fick en fråga som alltid känns relevant att svara på:

 

Hej Helena!

Tack för din fina blogg! Fråga om inlägget: Läser jag även stjärntecknet för min ascedent? Jag brukar tar för vana att göra det i alla inlägg. Hur ska jag tänka? Jag har för mig att mitt stjärntecken visar mitt jag och tecknet i ascedenten visar hur jag uppfattas? Är det förenklat?

Om man känner till sitt ascendenttecken ska man alltid läsa för både det och sitt soltecken. Detta ger den mest breda tolkningen i och med ascendenten då hamnar horoskophusen i ”rätt” ordning” för när de olika livsområdena tas upp. Läs alltså alltid för dessa bägge tecken.

De horoskop jag skriver är så kallade solhoroskop. Om du exempelvis har ascendenten i Väduren, så läser du med andra ord solhoroskopet för Väduren. En del blandar ihop och tror att det finns särskilda ”ascendenthoroskop” och ”solhoroskop” men det finns på denna bloggen endast solhoroskop.

Ett solhoroskop utgår från att varje tecken upptar 30 grader och att varje tecken därmed motsvarar ett hus/livsområde, därför blir husen mer rätt placerade i förhållande till det personliga horoskopet när man läser för ascendenttecknet.

När jag framöver skriver årshoroskop 2018 ska ni med fördel läsa för både ert sol-resp ascendenttecken.

Ni kan börja med att läsa Jupiterhoroskopet för turåret 2017/2018 och se hur det känns.

Glad måndag!

Kramar

Helena

 1. Pembs skriver:

  Hej,
  Tack för ditt svar. Hur kan jag ta reda på vilket hus påverkar Saturnus mig.
  Jag är född i januari alltså Stenbock men hsr asc i tvilling?

 2. Det har tillkommit några frågor så jag fortsätter med svaren här:

  Anna, solhoroskop utgår från att ex en Vädur också har ascendenten i Väduren. Om en läsare då har sin ascendent i Vädurens tecken, läser denne då för Väduren. Det är solhoroskop allihop men går alltså att läsa både för sitt ascendent och soltecken.

  Pemba, jag antar att din fråga hänför sig till inlägget som handlar om Saturnus resa genom Stenbocken. För de med ascendenten i Stenbocken, vilket solhoroskop antar är fallet, så berörs det första huset. För de med sitt soltecken i Stenbocken, men ascendent i ett annat tecken, berör ett annat hus men den natala solen kommer för eller senare under transiten att möta Saturnus. Sol på Satunus blir som att hälla vatten på en eld- dämpat. Saturnus kommer dock må bra i sitt hemmatecken vilket hjälper Stenbocksfödda på hjälpen då Saturnus styr deras tecken.

 3. Anna skriver:

  Jag förstår inte det här: ”De horoskop jag skriver är så kallade solhoroskop. Om du exempelvis har ascendenten i Väduren, så läser du med andra ord solhoroskopet för Väduren.”

  Kräfta med asc i skorpion.

 4. Pembs skriver:

  Hej,
  Gäller det de som är stenbocken i soltecken eller ascendenten?
  Vilka påverkas mest av Saturnus i så fall, de som har Stenbock i soltecken eller asc?
  Mvh
  Pemba

 5. Hej alla!
  Här kommer några kommentarer:

  Emma: Anledningen till att man läser för sitt ascendenttecken är för att man hamnar mer rätt med livsområdena då. D v s det generella horoskopet har en chans att bli mer rättvisande.

  Eva: Du har helt rätt. Ibland är husen så stora att de spänner över flera tecken, eller så små att det går flera hus i ett tecken. Bäst är att ha så mycket koll som möjligt. Astro.com är en toppensida för att ta fram sitt horoskop.

  Ju mer man vet om sitt eget horoksop, desto lättare att förutse och förstå skeenden på stjärnhimlen.

  Ulla: Du ska läsa för både Sol-tecken samt ascendenttecken. Fisk och Vattuman alltså. Då får du en bredare tolkning.

  Många känner att det kan bli mostridigt, som Emma, men ofta finns det lite rätt i varje horoskop. Därför får man en bredare bild av situationen.

  Men, man ska alltid göra som man själv tycker är bäst och som man tycker brukar stämma. Jag brukar inte läsa för mitt måntecken, som Karolina skriver, men om det känns rätt och bra så gör det!

  Tack för alla kommentarer och tankar!

  Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..