Lejonens kamp

Saturnus i det femte huset

Jag har fått flera frågor från Lejon som känner sig trötta av arbete och utmaningar de senaste åren. Lejonet styr det femte huset, alias det nöjesinriktade huset. Lejonen älskar verkligen att få roa sig, spela, flirta och se livet som en fest. Många Lejon arbetar kreativt eller som artister och underhållare. Alla dessa ämnen styrs av deras tecken.

Fertilitet och barn är även de styrda av Lejonet och det femte huset.

Jag är inte förvånad av frågorna från Lejonen. Saturnus har sedan julen 2014 sett till att Lejonen satt plikter, ansvar och hårt arbete framför nöjen. Endast mycket noggrann planering har kunnat ge utrymme för vila och semester. Som om ni fått klämma in en timme här eller där för något skoj. Men sedan har ni varit tvungna att återgå till att arbeta hårt med kreativa projekt och /eller ta ett superstort ansvar för barn.

För Lejonen som önskat sig en graviditet kan Saturnus, som förknippas med tid, ha gett er utmaningar och behov av flera försök.

Möjligheterna till framgång inom dessa områden har varit stora och ni har troligen nått framgång. Det är bara det att just nu, när Saturnus har varit efter er i snart 3 år, så är ni så trötta att det kanske inte är det första ni tänker på. Istället är den stora frågan: när blir det lättare?

Svaret är SNART! Den 20 december 2017 släpper Saturnus greppet om Lejonens femte hus och det kommer börja bli roligare, finnas mer utrymme för resor och ledig tid, njuta av barn, glädjas över graviditet och det skapande ni har arbetat med under de senaste tre åren.

Jupiter befinner sig i Lejonens fjärde hus. Detta antyder ett stort behov av att få dra sig tillbaka, fokusera på hemmet och familjen och ta hand om sina energier. För Lejon som önskar sig barn så ger åren 2017-2019 goda chanser att lyckas. När Jupiter nästa höst, i november 2018, flyttar in i Lejonens femte hus, blir det full fart, glädje och så mycket roligt under 13 månader.

Om någon, innan julen 2014, skulle ha berättat för Lejonen om allt de skulle åstadkomma och ta sig igenom under de kommande tre åren- skulle de troligen inte ha trott att det var möjligt. Men det VAR möjligt och nu är ljuset i tunneln synligt. Det handlar om cirka två månader och sedan är det över.

Håll ut kära Lejon och ge er själva en stor klapp på axeln för hur bra ni är. Det är precis som om ni passerat ett stort test. Ju mer ni ansträngde er, trots den ofattbara pressen, ju mer vann ni.

Saturnus är känd för att lämna en belöning precis när han är klar med testet. Vem vet vilka nyheter ni får precis innan/efter Saturnus lämnar ert femte hus den 20 december?

Kramar

Helena

 

 1. Tack snälla! Precis vad jag behövde läsa. Har solen i lejonet och ascendenten i stenbocken. Mitt driv är nytt jobb vid årsskiftet. Jag har verkligen slitit ”på golvet” och mitt mål är högre upp och mer frihet. Karriärfokus helt klart. Mitt inre har jag också jobbat på stenhårt de senaste 3 åren. Phu!

 2. inger skriver:

  Hej Helena, jag känner igen Mias kommentar, jag har asc 7 grader skytten och känt av Saturnus. Det har varit och är fortfarande en prövning, under ett par år. Inte en dag utan konflikter om jag ska hårddra. Och det är inom alla områden mig själv, vänner, pengar och arbetet framför allt.
  Men om jag ska se det ur ett annat perspektiv så är det lärorikt.
  Jag har lärt mig mycket om mig själv och blivit starkare. Lycka till Mia,

 3. Helena skriver:

  Tack för det uppmuntrande inlägget, vi håller ut! Visst gör vi det! Hej på er alla där! Lejon/lejon

 4. Emma skriver:

  Jag vann 21 kr idag :-) Apropå din tidigare bloggpost om turdagar denna veckan…

 5. Hej Helena,
  Ser fram emot o läsa dina inlägg varje dag och nu när du skriver att Lejonet kommer slippa Saturnus i sitt 5:e hus blir jag orolig..
  Jag har Ascendenten i Jungfrun o alltså 5:e huset i, just det Stenbocken!
  Har dessutom månen i Stenbocken på 19 grader, där har ju Pluto varit o bråkat ett bra tag nu.
  Hur går det för oss som har 5:e huset i Stenbocken, blir det tuffa år för oss nu istället? De senaste 2 åren har varit tuffa så det räcker, hade önskat mig lite goda nyheter :-)..
  Kram från mig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..