Steget ur en dysfunktionell relation

Bloggfråga

Jag är en trogen läsare och jag vill tacka för all trevlig och intressant läsning!Passar på att fråga hur det ser ut för ett lejon med asc i oxen när det kommer att ta det där (i detta fall) jättejobbiga klivet ut ur en dysfunktionell kärleksrelation? Att prioritera en relation kan ju även innebära att man prioriterar den viktigaste relationen man har, den med sig själv.Tack på förhand!

Jag får så många frågor från Lejon just nu. Kanske är det för att Solen befinner sig i Lejonens fjärde hus, alias återhämtning och minnenas tid. Eller att Saturnus, planeten som ger oss ökad tyngd och ansvar och mindre skoj, är på väg att lämna Lejonens nöjeshus. Lejonen är less, rätt arga men också så motiverade att transformera sina liv just nu!

Det har varit en rätt självgranskande tid, hela 2017. Lejonen har troligen tagit stora beslut för att förändra sina liv radikalt. Det kan ha varit allt från relationer till boende. Särskilt märkbart var detta i februari och juli och augusti.

Trenden att starta om har inte varit så stor sedan 2008 och 2009. Minns du som Lejon var du startade/avslutade då? Trenden hänger med även under 2017 och 2018.

Med Jupiter i Skorpionens tecken och Lejonens fjärde hus kommer tiden nu och fram till och med i november 2018 att ge alla möjligheter att belysa sanningen. Hej då dysfunktionella relationer, svartsjuka, förtryck och hemligheter i hemmet!

För att förändra sitt liv krävs det dock att Lejonen tar det första steget själva. Jupiter kommer sedan hjälpa till att rena och ge mer harmoni. Ett jobbigt uppbrott kan exempelvis efterföljas av en god bostadschans eller god ekonomisk vinst i det gemensamma boendet. Många Lejon kommer finna nya boenden under de kommande 12 månaderna, alternativt kommer de förfina sina hem, och må bättre hemma.

Det fjärde huset är där känslor och minnen bor och med Jupiter i det fjärde huset kan en läkeprocess ta fart och knepiga relationer bli mer harmoniska.

Saturnus, som gett Lejonen en rejäl kamp sedan julen 2014, är på väg att lämna det område som styr över livsglädje. Det kommer bli så mycket bättre när Saturnus flyttar den 20 december. Lejonen är starka, luttrade och stolta varelser. Bli inte förvånad om du har ett Lejon i din närhet som bitit ihop och inte berättat hälften om allt elände som pågått bakom dörrarna i hemmet under de senaste åren. Men, i år kommer det fram.

Till dig som är Lejon, vet att det hjälper dig att öppna upp, sluta dölja elände som någon annan i familjen eller i din relation, gör mot dig. Lägg inte skulden på dig själv. Det är inte fel på dig utan den som gör detta mot dig och familjen. Detta är som ett #metoo för relationer. När du tar fram saken i ljuset förlorar eländet kraft och du kan agera. Tala och berätta om det som händer och låt dina nära och kära hjälpa dig. Det kommer hjälpa.

År 2018 ser både gladare och mer kärleksfullt ut. Lejonen kommer ta stora avslutskliv redan i samband med månförmörkelsen den 31 januari 2018, en förmörkelse synlig på eftermiddagen i Stockholm. I samband med solförmörkelsen i augusti är det supernystartschans igen!

Men, återigen, med all fokus på Lejonens lycka i hem- och familjeliv: det krävs mod till att förändra och att agera. Men tack och lov, om det är några i zodiaken som är starka och modiga så är det ni.

Ryt, Lejon, ryt och gå er egen väg. Ni klarar det!

Kramar

Helena