Kräftans liv

Kärlek, Pluto och Saturnus

Några Kräftor/Kräftascendenter har skrivit och undrat om något ska bli roligare i livet snart? Eftersom jag sitter och skriver på mitt årshoroskop 2018 tar jag upp de stora dragen i ett kvickt svar. Vid Lucia får ni årshoroskopet här på bloggen.

Pluto, planeten som är expert på att förgöra och föda på nytt, har befunnit sig i Kräftornas kärlekshus sedan flera år tillbaka. Det pågår en form av utrensning i både seriösa kärleksrelationer, affärssamarbeten och socialt liv (allt styrt av det sjunde huset). Denna process är kämpig. När Kräftorna om några år ser tillbaka på åren sedan 2008 kommer ni troligen att se att allt har förändrats. Äktenskap kan ha slutat i skilsmässa, nya vänner kommit och gått, samarbeten börjat och avslutats. Det är att likna vid en sorts situation där ingenting är konstant.

Samtidigt har gränssättande Saturnus funnits i Kräftornas sjätte hus. Detta är hälsans och det dagliga arbetets hus. Prövningarna med ett krävande jobb, en knepig chef eller väldigt mycket ansvar för detaljer och scheman kan ha vägt tyngt på Kräftornas axlar i jobbet sedan julen 2014. Hälsan kan likaså ha prövats, särskilt skelett, ben, hud och tänder, kan ha gett skäl att ta extra hand om sig.

Kul då? Finns det inget kul?

Jovisst, Jupiter har nyligen, den 10 oktober, flyttat in i det femte huset. Här finns nöjen, njutning, fertilitet, saker man älskar att ägna sig åt/hobbies och kärleksaffärer. Under det kommande året kommer möjligheterna till njutning och att göra sådant man tycker om, att bli fler. Kräftor i fertil ålder är mer fertila än vanligt och graviditer och barn kommer vara en stor del av glädjen. Likaså att göra mer av det man älskar, kanske till och med skapa inkomster av en hobby.  Ganska passande efter allt slit sedan 2014.

När Saturnus den 20 december flyttar in i Stenbockens tecken och Kräftornas sjunde hus kommer han att trivas bättre, för det är Saturnus eget tecken. Detta kommer bättra på kärlekslivet och ge en chans till den struktur och ton som Kräftorna önskar sig både i kärleksliv och socialt.

I årshoroskop för 2018 skriver jag mer om det som väntar Kräftorna.

Fortsatt glad måndag!

Kramar

Helena

 1. Elina skriver:

  Hej Helena!
  Jag behöver verkligen din hjälp och hade uppskattat det verkligen om du kunde svara på min fråga med ett inlägg.
  Jag är våg, född 1995-10-05 med ascendent i oxens (27 grader i oxen men känner som att min ascendent är blandning av oxen och tvilling). Jag hade nyligen jupiter i mitt första hus och det utlovades massa positiva saker men jag har haft det kämpigt sedan 2014 i allt. jag har haft det jobbigt i kärlekslivet, skolan, mentalt och på jobbet. känner att jag har fått kämpa genom allting. det har varit riktigt tufft och inget verkar gå som jag vill och hoppas på. kan du snälla förklara vad det kan bero på, varför det exempelvis inte stämmer med mitt horoskop? är det andra planeter i ”fel hus” som påverkar mitt liv negativt?
  super tacksam för svar!

 2. Lotta skriver:

  Hej Helena.
  Är det kräftan som du fokuserar på nu? Jag är fisk (mitten på mars) och sedan hösten 2015 har det varit väldigt jobbigt för mig rent yrkesmässigt, ska det aldrig vända?

  Tacksam för svar!

  Tack för fin blogg som jag läser varje vecka.

  Lotta

 3. Emma skriver:

  Så det finns risk att Pluto kommer att skapa instabilitet i kärlek/relationer ända till 2023? (då jag förstått han byter tecken) Eller mildras det tackvare att Saturnus går vidare? Längtar efter lite lugn…

 4. R skriver:

  Superstort tack för svar! //kräfta-kräfta

 5. Tania skriver:

  Hej Helena! Undrar hur det ser ut för dom som har sin Ascendent i Kräftan?
  ♋️😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..