Livskall med noder i de olika husen

Norra noden i de olika husen

Det kom så mycket kommentarer och funderingar kring hur man tolkar sin norra nod att jag skriver ett inlägg om hur jag gjort det. Så kan ni som känner till er norra nods natala placering bena vidare.

Jag har den norra noden i Skorpionen i det fjärde huset. Enligt det HÄR inlägget, som handlar om vad man gör i de olika husen, ser man att det fjärde huset är miljön för min norra nods placering: hemmet.

Sedan lägger man till Skorpionens energier kring det jag har gjort/gör i hemmet: andlighet, jobb hemifrån, astrologi, juridiska utredningar.

Stämmer fint med det som skett mig sedan jag började lyssna till den norra nodens kall. Det riktiga flödet kom när jag började arbetat hemifrån med Skorpionens ämnen. Då öppnade sig alla dörrar och möjligheter.

En läsare hade sin norra nod i Fiskarna i det första huset. Det första huset är den personliga profilen, såsom omvärlden uppfattar personen, samt den egna viljan och önskan.

Fiskarnas tecken är ”Florence Nightingales med stamtavla” de är helt enkelt fantastiskt omtänksamma och omvårdande av andra. Många Fiskar arbetar inom sjukvård eller med barn. Fiskarna är kloka och ofta väldigt andliga. Som om de hade antenner på huvudet kan de känna av stämningar i ett rum eller få föraningar om vad som väntar. Slutligen är de också väldigt fantasifulla och drömska, de perfekta sagoälskarna eller författarna.

Fiskarna styr över det tolfte huset vilket tyder på avskildet. Ett arbete eller livskall där du får arbeta i enskildhet eller göra det stora förberedande arbetet i projekt, exempelvis visuella projekt inom bild eller musik. Vad din intuition och känsla säger dig om det du ska göra är en viktig vägledare som du ska våga lita på. Du arbetar bäst när det bara är du och din vision i rummet.

Något av dessa ämnen och tankar kan visa en väg för dig med den norra noden i Fiskarna i det första huset. Framstår du som en person som arbetar kreativt eller låter visioner och intuition prägla en stor del av ditt liv och arbete? Arbetar du inom sjukvård och/eller återhämtning?

Med den norra noden i Fiskarna har du erfarenheter med dig som faller under Jungfruns område: ett öga för detaljer, system och stark pliktkänsla. Detta faller sig troligen lätt för dig men i det här livet ska du lita mer till känsla och inre övertygelse. Undvik att bli alltför kritisk, det kan stoppa ditt framgångsflöde.

Naturligtvis finns det fler delar i horoskopet som visar på exempelvis jobb och karriär men om man endast ser till den natala norra noden så är detta en bra start.

Hoppas det gav en idé om hur man kan göra för att tolka betydelsen av den norra nodens placering.

Kramar

Helena

 1. Fisk skriver:

  Hej! Hoppas att jag får svar :)

  Är fisk och enligt kalkylen så har jag norra noden i stenbocken som blir hus nr 11. Hur ska jag tänka på jobb och byta jobb?
  Tack

 2. Hej Helena!
  Tack för en fin blogg :-)
  Intressant med noderna, jag är Fisk med ascendent i Jungfrun. Min norra nod ligger på 16,48 i Lejonet i mitt 12 hus, alltså snart dags för norra noden att passera min natala nod.
  Men hur ska jag tänka.. Fisk, ascendent i Jungfrun och norra noden i Lejonet, i 12:e huset. Det blev för mycket för mig ;-).
  Har du något tips?
  Kram!

 3. Fisk skriver:

  Hej! Är fisk och enligt kalkylen så har jag norra noden i stenbocken som blir hus nr 11. Hur ska jag tänka på jobb och byta jobb?
  Tack

 4. Johanna skriver:

  Vad spännande!
  Jag har också min norra nod i skorpionen och hus fyra.
  Har börjat jobba med andlighet samt inrett ett rum för att arbeta hemifrån. Låter som att jag är på rätt väg också :)

 5. Helena skriver:

  Tack för förklaringarna! Jag har norra noden i kräftan i 12 huset (som alltså styrs av fiskarna) och den är ”retrograd där”. Vad betyder det? (alla planeter är ”direct” i mitt födelsehoroskop).

  Kanske du nån gång kan skriva och förklara om det här med retrograda planeter i ett födelshoroskop? A propos husen, vissa horoskopställare använder sig av olika stora hus och andra delar horoskopen jämt, 30 grader för varje tecken. Det gör ju att vissa tecken hamnar i ”fel” rum eller??? Jag har tex Neptunus antingen i 2 eller 3. Tack för dina verkligt inspirerande blogtexter!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..