ANNONS

Horoskop- Neptunus framåt

/

Neptunus retrograd är över!

Neptunus, som befinner sig i sitt eget tecken, Fiskarna, har befunnit sig retrograd sedan den 16 juni. Neptunus rör sig långsamt och sedan dess har planeten av fantasi och drömmar hunnit backa från 14 grader till 11 grader.

Fiskarna som styrs av Neptunus kan särskilt ha känt av en avsaknad av riktning i livet under retrogradperioden. Men alla de tolv stjärntecknen påverkas då Neptunus styr ett av de respektive stjärntecknens livsområden.

Under 2017 har Neptunus och Saturnus befunnit sig i en knepig aspekt så det område jag nämner nedan kan kanske ha gett lite extra utmaningar. Denna tuffa Neptunus/Saturnus-påverkan har dock släppt nu och under 2018 kommer istället Jupiter, välgöraren, att befinna sig i en fin aspekt till Neptunus. Det som varit körigt i det område som Neptunus styr över för de respektive stjärntecken lovar istället goda möjligheter till utveckling och expansionsmöjligheter.

Med det i åtanke kommer här Neptunus-horoskopet:

Väduren: Ditt tolfte hus är där Neptunus nu börjar röra sig framåt igen. Spirituella övningar, fysisk återhämtning eller en psykisk läkeprocess kan, efter mycket funderande eller inre arbete, gå framåt. Någon i kulisserna kanske inte har varit helt ärlig med dig under dessa månader. Nu ser du klarare på vilka personer som du verkligen kan lita på.

Oxen: Med Neptunus i framåtrörelse i ditt elfte hus är det dags att sålla ut vilka personer som du vill ha i ditt team, nätverk eller kontaktlista. Efter fem månader av förvirring kring var du ska lägga din tid i gruppsammanhang blir det nu lättare att välja rätt väg och personer att ha kring dig. Eftersom det elfte huset styr över innovation och teknik kan speciellt frågor kring användandet av datorer, appar och sociala medier och start-ups ha vait det som stått i centrum för dina samarbeten eller gruppintressen.

Tvillingarna: Har du känt dig osäker på nästa steg i karriären? Nu vänder Neptunus framåt i ditt tionde hus, alias ditt hus för status, åstadkommanden och karriär. Det kommer kännas som en lättnad att inte behöva stå som en åsna mellan två hötappar- nu kommer du veta vilken väg du ska gå vidare med i jobbet. Besked du väntat på gällande arbetet kan nu börja visa sig.

Kräftan: Neptunus får fart framåt i ditt nionde hus. Tankar kring företagande, högre studier, utlandsplaner och juridik kan ha stått still sedan sommaren. Nu får snart besked och klarhet som gör att dessa områden känns lättare att planera för. Det nionde huset är starkt optimistiskt och nu kanske din förmåga att drömma och visualisera blir något som du prioriterar än mer.

Lejonet: Med planeten av illusioner i ditt åttonde hus kan gemensam ekonomi, banklån och skulder gett dig ont i magen de senaste månaderna. Försök i en kärleksrelation, tankar kring tillit och närhet men också spirituell utveckling har varit på en låg, förvirrad nivå. Nu blir det lättare att tala med en kärlekspartner, reda ut en skuld/gemensamt-ägande-situation eller nå inre, spirituell klarhet.

Jungfrun: Har du haft någon från ditt förflutna kärleksliv i tankarna sedan sommaren? Med så mycket fokus på dåtiden och en andra chans kan en före detta make eller sambo dykt in i ditt liv igen. Samma sak gäller vänner från förr. Du kan ha känt dig vacklande i vad du skulle välja. Oavsett om du gav dem en chans eller inte så kommer du nu känna dig säker i ditt val.

Vågen: Har din arbetssituation känts som ett väldigt rörigt skrivbord där allt är huller om buller? Eller har dina annars goda hälsorutiner gått om intet? Nu får du en chans till att få ordning och reda i röran. Jobbet kan återgå till kontrollerade former och tiderna på gymmet eller i promenadslingan bli mer regelbundna. Och du kommer må toppen av att få kontroll på läget igen.

Skorpionen: Romantiken och ditt femte hus har fått stryka på foten när Neptunus backat där. Sedan juni kan planer eller samtal om en graviditet, barns omhändertagande, ett kreativt projekt eller den sanna potentialen i en kärleksaffär, ha gett dig mer frågetecken än grönt ljus. Nu lättar dimman och ridåerna lyfts och du kommer se klart på situationen. Valen kommer bli oerhört mycket lättare att göra.

Skytten: Ditt boende och din familjesituation (fjärde huset) har präglats av oklarhet, olika bud och alternativa alternativ sedan mitten av juni. Nu när Neptunus rör sig framåt får du en chans att rensa upp i alla denna röra. Känslor, hus och hem samt vilka som du kallar för familj kommer nå kristallklar klarhet. Äntligen, för detta är det hus som styr din inre harmoni och balans.

Stenbocken: Sedan sommaren kan kommunikation och intellektuella prövningar eller en utbildning känts extra utmanande. Likaså kan relationen till syskon eller grannar präglats av ridåer av dimma och oklarhet. Nu blir du mer strukturerad i ditt sätt att lära dig nya saker, lära ut eller kommunicera med dina grannar eller syskon. Det tredje huset är de snabba budskapens område- ett svar du väntat på sedan i mitten av juni kan nu nå dig.

Vattumannen: Med ditt andra, ekonomiska hus, påverkat av Neptunus snurrighet sedan mitten av juni kan dina inkomster eller ägande gett dig att fundera över. Kanske har du inte vetat om det är rätt att äga den fastighet/boende du äger eller om du kan få mer pengar för dina förmågor. När Neptunus nu går framåt och inspirerar dig inom detta område kommer du veta vilken väg som blir bäst alternativ för dig. Kanske har du också funderat mycket över hur du ska leva i enlighet med dina livsideal. Det kan ha varit riktigt knepigt då livsidealen varierat från vecka till vecka! Nu är det slut på detta irrande och du kommer gå framåt med säkra steg.

Fiskarna: Din styrare vänder framåt efter fem månader av retrograd i ditt första hus och ditt eget tecken. Kanske har du känt det som att du befunnit dig i en smärre livskris och att du saknat fotfäste och riktning i livet. Nu kommer ditt självförtroende att öka raskt och du kommer återgå till att leva efter din inre övertygelse om vilken plats du har här i världen. En sådan lättnad!

3
33

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00