ANNONS

Horoskop vecka 48, 2017

/

Veckans planethändelser

Årshoroskop 2017

Kärlekshoroskop 7 november- 1 december

2-veckorshoroskop 23/11-6/12

Löften som kan hålla för alltid

På tisdagen den 28 november kommer Merkurius i Skytten att befinna sig i konjunktion till Saturnus på grad 27. Merkurius är planeten som styr kommers och avtal och kontrakt. Med den fina uppslutningen från Saturnus, som älskar att vara ansvarsfull och noggrann, är detta en superdag för att ingå en affärsöverenskommelse eller att köpa något beständigt. Löften som hålls idag lovar också att hålla för lång tid framöver, kanske för alltid.

Venus in i Skyttens tecken

När Venus skiftar tecken brukar jag skriva ett kärlekshoroskop. Så kommer jag göra även denna vecka.

Den 1 december flyttar Venus in i Skyttens tecken. Från syndens näste, Skorpionen, till fria, lättpratade Skytten. Nu kommer kärleken ta sig ett uttryck av att man vill resa tillsammans eller unna sin partner mer frihet i relationen.

Samtal med helt öppna hjärtan lär också dominera. Skytten är känd för att haspla ur sig sanningen innan han/hen tänker efter. Försök att påminna dig om att i alla fall ge dig själv några sekunders betänketid innan du berättar för din kärlek att han/hon inte alls är särskilt snygg i de där nya tighta jeansen eller tröjan. Du säger det kanske i alla välmeningen men, aj, det kan göra ont när man är brutalt ärlig.

Kärlekshoroskopet finner ni här på bloggen under veckan som kommer.

Sky stressen som pesten

Samma dag som Venus skiftar tecken, på fredagen den 1 december, möts också Mars (krig, kraft, motivation) med Uranus (plötslighet, oväntade nyheter, nytänkande). De möts i en opposition. Hastig ilska kan bli resultatet. Ligg lågt om ni ska ut i fredagstrafiken och ta gott om tid och tålamod på er med allt och alla så kommer dagen avlöpa bättre.

Helgvibbar: Lyxigt, sexigt och romantiskt

Ni hör själva, detta kan bli en fantastisk kärlekshelg! Jupiter, välgöraren, slår sig samman med drömmaren Neptunus i en vacker trigon. Jupiter befinner sig i passionerade Skorpionen och Neptunus, nu i framåtrörelse, i Fiskarnas tecken. Det är en perfekt helg för att boka in en mysig middag med en ny date eller din partner. Miljön lovar att vara vacker och fylld av något slags magiskt skimmer. För att inte tala om hjärtats takt som lär öka rejält.

Mötet äger rum på söndagen den 3 december men kommer kännas av redan på fredagen och lördagen.

Fullmåne i Tvillingarnas tecken

Vecka 48 avslutas med två viktiga händelser:

En fullmåne på söndagen den 3 december ger oss chansen att nå ett avslut på det vi startade vid nymånen i samma tecken den 25 maj i år. Kommunikation, syskon, kortare resor och kontrakt samt grannar och grannskap är Tvillingarnas områden. Bär det med er som övergripande område för det som färgar er fullmåne.

Som vanligt kommer jag att publicera ett fullmånehoroskop för att visa vilket livsområde som påverkas av fullmånen för de olika stjärntecknen. Nyheterna som fullmånen bringar kan komma +/- 4 dagar från och med den 3 december.

Jag vet att många av er vill ha god framförhållning i tid så jag ska försöka hinna att lägga upp inlägget några dagar innan söndagen den 3 december.

Merkurius retrograd

Den andra stora planethändelsen på söndagen den 3 december är att Merkurius beger sig retrograd. Det är den fjärde gången i år. Under år 2018 får vi tre retroperioder.

Merkurius retrograd är en aning illavarslande för julshoppingen. Var noga med att hålla koll på kvitton, bytesrätt och tider för öppet köp. Om du ska köpa något över nätet eller slå in något tekniskt paket ska du vara exra noga.

Om du kan, försök att få så mycket som möjligt av din julshopping gjord i början av vecka 48. Det är tidigt som attan, jag vet, men nu har du fått stjärnornas syn på saken i alla fall.

Merkurius kommer vända framåt igen den 23 december. Eftersom Merkurius behöver lite tid på sig för att komma på banan i full kraft kanske detta är ett år då julrean i mellandagarna blir de verkliga dagarna för julshopping istället?

Goda råd vid Merkurius retrograd är att avhålla sig från att teckna kontrakt eller avtal. När Merkurius vänder rätt igen brukar många ändringar ske och det är inte ovanligt att det man skrivit under på eller skakat hand på inte längre känns lika bra. Eller ens möjligt att gå med på.

Merkurius retrograd gynnar dock att återgå till det förflutna för att ge det en andra chans. En föredetta kärlek kan dyka upp, chansen att flytta tillbaka till ett tidigare boende eller att gå tillbaka till samma företag som innan är olika varianter på vad Merkurius retrograd kan föra med sig.

Jag kommer skriva ett Merkurius-retro-horoskop för er också.

Jag önskar er alla en härlig och positiv vecka och tackar er för att ni återkommande läser här hos mig. Tack!

Kramar

Helena

7
73

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00