Pengar, jobb och planethändelser 2018

Ägande, pengar och jobb

Det väntar stora skiften på stjärnhimlen. Okej, inte imorgon men det är alltid bra att vara ute i god tid,

Den första händelsen är Saturnus byte av tecken, från Skytten till Stenbocken. Detta är efterlängtat av många och sker den 20 december 2017.

Saturnus trivs utmärkt i sitt eget tecken och hårt arbete kommer stå i fokus, för privatpersoner likväl för nationers sätt att hantera arbete och struktur. Saturnus är känd för att avslöja brister och svaga länkar. Får vi se skandaler inom företagsvärlden, en ekonomisk krasch och återuppbyggandet av inhemska produktionsfabriker?

Vi kommer få en hel del att lära och lära om när det gäller hur vi hanterar pengar och affärsmakt.

Jupiter i Skorpionen belyser makt, förtryck och orättvisor- #metoo dök upp i sociala medier ungefär samtidigt som Jupiter flyttade in i skuggiga Skorpionens tecken.

Skorpionen styr över pengar och lån. Med Jupiter handlar allt om att förstora och frågan är om vi kan förvänta oss att en lånebubbla brister? Förhoppningsvis räcker det med att prisökningarna saktar ned och att vi blir medvetna om risken med att belåna oss upp över tänderna.

I maj 2018 kommer Uranus, planeten som styr innovation och att söka sig nya vägar, flytta in i Oxens tecken. Där kommer planeten påverka vårt sätt att arbeta och hantera pengar. Uranus tillbringar 7 år i varje tecken och under 2018 blir det alltså Oxen som får besök av rebelliske Uranus. Sist Uranus befann sig i Oxen var 1942.

Mellan maj-november befinner sig Uranus i Oxen, sedan backar planeten tillbaka in i Väduren igen. Under våren 2019 flyttar han dock in för sin 7 års period i Oxens tecken.

Se maj- november 2018 som en försmak av hur ekonomi och arbete kan komma att påverkas under åren 2019- 2026. Hur vi tjänar pengar, vad vi värderar som valuta (hej bitcoin m fl), hur vi sköter betalningar via smart teknik, appar och telefoner och automatiserade tjänster som hanterar våra pengar och banktjänster.

För alla med minsta intresse eller nyfikenhet på att arbeta online kan de kommande åren blir väldigt spännande och fulla av möjligheter. Jobben som kommer skapas kommer vara helt ”nya”. Skapade utifrån de förutsättningar som tekniken möjliggör och vad vår önskan om mer frihet i våra liv säger.

Intressanta tider!

Fortsatt glad tisdag!

Kramar

Helena

  1. Sara skriver:

    Vilken planet kommer skytten ha efter 20 dec? Och hur kommer det påverka skytten?

  2. Sara skriver:

    Spännande robot tid = framtiden

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..