Veckohoroskop, 18-24 december 2017

Stjärntecknens veckohändelser

Väduren: Måndagens nymåne ger dig stora livsvisioner. Nu kan nyheter om att studera eller resa vara något som tar upp dina tankar. Dags att anmäla dig till en kurs? På onsdagen flyttar Saturnus in i din karriärzon för att stanna i flera år. Dags att göra dig redo för att axla mycket ansvar och sikta mot höga mål. Till en början kanske målen du sätter känns en aning för höga, men låt dig inte nedslås utan kämpa vidare mot din vision. Efter den 23/12 klarnar målen ytterligare. I kärlekslivet lockas du av äventyr och att slippa vardagen. Bokar du hastigt en resa med en kärlek?

Oxen: Du befinner dig i en passionerad kärleksperiod och tal om att flytta ihop, satsa på en graviditet eller köpa något ihop kan bli aktuellt.  Markera måndagen som en riktig rivstartsdag avseende en passionerad kärleksaffär eller det ovan nämnda. När Saturnus flyttar in i ditt nionde hus på onsdagen startar en flerårig period då du kanske gör dig beredd att börja om inom val av utbildningsväg eller börja undervisa inom det du kan. Fler resor än vanligt, i jobbet, kan också bli aktuella. Frågor kring lån, skulder eller bidrag klarnar efter den 23/12.

Tvillingarna: Det är dags för att vända blad i ditt kärleksliv. En ny relation med en mycket lovande person kan ta sin början från och med måndagens nymåne. Är du redan stadgad kan ett frieri eller giftermål komma på tal. Ditt sociala liv påverkas också. Dagarna från och med måndagen kan också ge dig en fin inbjudan till ett kärleksfullt firande. När Saturnus på onsdagen flyttar in i ditt åttonde hus väntar en period för att hitta din självständighet ekonomiskt. Pengapersoner i ditt liv, såsom bank- och/eller kreditinsitut, kan bli lite svårare emot dig. Planera smart för din ekonomi. Ett kontrakt eller avtal eller en ansökan du väntat på kan äntligen få framåtflöde efter den 23/12.

Kräftan: Du är inspirerad att göra nytta och få något gjort, särskilt tillsammans med en partner. Måndagens nymåne i ditt sjätte hus kan innebära att du lägger upp ett detaljerat schema inför det kommande året. Likaså kanske du redan nu planerar för egentid på gymmet eller regelbundna möten med en dietist. Om du behöver delegera eller känt att du behöver tänka om angående dina plikters tyngd på dina axlar, kommer en bättre plan att klarna efter den 23/12. På onsdagen flyttar Saturnus in i ditt partnerskaps- och äktenskapshus. Var noggrann med de du funderar på att ingå avtal med, även i kärlek, såsom vid äktenskap eller gemensamma affärer. Utmaningar med skakiga affärspartners eller kärleksrelationer som inte håller måttet kommer prägla dina utmaningar under de kommande åren.

Lejonet: En start i kärlek och kreativitet och/eller fertilitet väntar dig i samband med måndagens nymåne. Massor av planeter i ditt kärlekshus ger dig full fart framåt. Så mycket kommer ha hänt inom dessa områden om 6 månader. På onsdag släpper Saturnus sitt trista grepp om ditt nöjes- och kärleksliv. Livet kommer återigen att rymma fritid, semestertid och glädjefulla stunder av återhämtning. Om du grubblat över rätt väg framåt i ditt kärleksliv kommer Merkurius framåtfart den 23/12 att bringa med sig klarhet till dig. Detsamma gäller kreativa projekt och frågor kring barn och fertilitet.

Jungfrun: Känslorna kan ha varit upp-och-ner som en berg-och-dalbana de senaste veckorna. Nymånen på måndagen ger dig nyheter om ditt hem, din familj och det hela kan trigga minnen och känslor du tryckt undan. Efter den 23/12 blir ditt familjeliv och frågor kring ditt hem lättare och tydligare att ta beslut kring. På onsdagen flyttar Saturnus in ditt femte hus. Under de kommande åren kanske du på allvar gör något av dina kreativa talanger och därmed skapar dig ett rykte som en pålitlig talang som levererar sina deadlines i tid.

Livet kan innebära mer ansvar än nöjen så rusta dig för att lägga upp en plan för hur du alltid säkrar lite egentid till dig själv. Ansvar för barn kan också komma att väga tungt på dina axlar.

Vågen: Resor och kommunikation kan ha känts som rena rama minfälten de senaste veckorna. Du kan ha drabbats av förseningar på resor, trassel med tekniska apparater och haft svårt att kommunicera med andra utan att ordkrig eller draman blossat upp. Allt detta lättar efter den 23/12. Nymånen på måndagen ger dig chansen att lägga upp en ny 6-månadersplan för saker du vill lära eller kanske undervisa inom. Du kan få nyheter om något som sker i ditt grannskap eller i dina syskons liv. En ansökan du väntat på kan likaså ge dig besked eller ett svar. På onsdag flyttar Saturnus in i ditt fjärde hus och under de kommande åren kommer en rening av ditt hem-och familjeliv ge dig utmaningar. Bor du på rätt plats? Trivs du eller känner du dig fast i något som har att göra med din familjesituation eller boende? Vågar som önskar sig en graviditet kan behöva extra tålamod för att lyckas.

Skorpionen: Måndagens nymåne i ditt inkomsthus ger dig nyheter om lön, löneförhandling eller värdet på dina tillgångar. En ny kund eller nyheter om en ny inkomstväg kan dyka upp precis innan året är slut. Alternativt kan nyheterna handla om din egen talang eller förmågors värde. Om du de senaste veckorna har haft fram-och-tillbaka funderingar kring vilken budget du bör sikta in dig på eller vilka ekonomiska mål som är rimliga, så kommer planen att klarna efter den 23/12. När Saturnus på onsdag flyttar in i ditt tredje hus, lämnar den också alla de senaste tre årens prövningar i ekonomi bakom sig. Nu kommer din nya utmaningar istället bestå i att lära dig att hantera kommunikation, kunskaper och undervisning på ett ytterst seriöst sätt.

En utbildning eller en undervisningsroll kan komma att väga tungt på dina axlar men också ge dig mycket tillbaka om du bara envist och ansvarsfullt kämpar på. Sättet du kommunicerar på kan bli mer seriöst, såsom kanske professionell bloggare, skribent/författare eller lärare, eller genom att du tar dig an mer seriösa, tunga ämnen. Trenden håller i sig i flera år framöver. Kärleksmöjligheter finns till och med den 25/12 fortsatt i samband med jobb eller när du tar hand om din hälsa/träning.

Skytten: Nymånen på måndag ger dig alla chanser att starta om i ditt liv. Du har charm och energi nog att inspirera en värld så plocka fram alla dina drömmar och bara KÖR! På onsdag lämnar Saturnus ditt tecken och livet, som varit så tufft och fullt av ansvar och jobb sedan december 2014, kommer nu återigen att bli roligare, flirtigare och mer lustfyllt. Tiden som arbetsnarkoman är äntligen över! Om du funderat över vilken väg som är din väg framåt, kommer dina mål och visioner att klarna efter den 23/12.

Stenbocken: Nymånen i ditt tolfte hus på måndagen ger dig en chans att hämta igen krafter och att läka från sorger, stress och bekymmer. Kanske behöver du vila upp dig rejält efter den senaste tidens fart? Tankar kring skvaller kan ha gett dig blandade känslor. Men vad är egentligen sant? Efter den 23/12 slipper du påverkas av alla tankar och teorier. På onsdag flyttar Saturnus in i ditt eget tecken. Saturnus är din styrare och under de kommande åren kommer Saturnus ge dig mer organisatorisk förmåga än vanligt. Du kommer kunna styra ett affärsimperium som en bläckfisk. Påminn dig dock om att kärlekslivet och familjen INTE ingår i ditt arbetsliv. De kräver kärlek och omtanke, inte en VD.

Vattumannen: Nymånen på måndag sätter fart på dina kontakter och åtaganden i grupp.

Välgörenhet, gemensamma projekt eller tekniskt kunnande kan ge dig nyheter i linje med att gå med i ett nytt samarbete där alla medlemmar har något att tillföra. En pr-plan i sociala medier eller chansen att få sprida ditt/ert budskap kan dyka upp snabbt. Kommunikation och risken för missförstånd eller förseningar tar slut efter den 23/12, vilket ger dig helt grönt ljus framåt för ditt nya projekt eller samarbetsplan. På onsdag flyttar Saturnus in i ditt tolfte hus. En viktig process i ditt liv startar. Du kommer troligen fundera mycket på livsförändringar som du anser vara både behövliga och viktiga för ditt framtida jag. Kanske kommer du under kommande år att njuta mer av din ensamhet än du tidigare gjort.

Fiskarna: Med en nymåne i din karriärzon på måndag kan slutet av året innebära nyheter eller möjligheter om ett nytt jobb eller chansen att lägga upp en ambitiös plan framåt. Din karriär mår bra av ditt sociala liv. Spännande möten på mingel eller glöggkalas väntar dig. Ut och mingla! På onsdag flyttar Saturnus in i ditt nätverkande hus och de du känner och de gränser du sätter för att lära dig och tänka i nya banor är de enda hindren för din framgång. Merkurius framåtrörelse den 23/12 gör att du äntligen kan bli helt klar med ärenden på jobbet eller med kollegor som känts som surdegar de senaste tre veckorna.