Nymånehoroskop 17/1

Nymåne i Stenbocken, 27 grader

En nymåne innebär alltid en chans till nystart, nyheter och möjligheter som öppnas för oss. I samband med nymånen imorgon, där så många planeter samtidigt befinner sig i Stenbocken, så kommer vi vara mer motiverade än vanligt att sätta mål och arbeta för dem. Om ett halvår kan vi sedan se resultatet av våra ansträngningar.

För att bäst använda nymånen, agera på nymånens dag eller så nära nymånen som möjligt. Om du inte handgripligen kan göra något kan du alltid sätta intentionen att lyckas med en viss sak. Då har du energin av nystart med dig. Skriv en lapp, sitt lugnt och meditera över din intention att lyckas med det du vill och ge ditt mål tid i samband med nymånen. Det är också att starta om!

Vid denna nymåne kommer sex planeter att befinna sig i Stenbockens tecken. Det är helt otroligt mycket Stenbocksenergi i luften! Smolket i bägaren är att Uranus befinner sig i kvadratur till nymånen. Oväntat får våra planer motstånd. Jupiter, turplaneten och den store helaren, samt, Mars, handlingskraft, lovar docka att hjälpa oss att hitta lösningar och en väg framåt.

Så här påverkas stjärntecknen:

Väduren: Nymånen äger rum i ditt tionde hus av mål och ambitioner samt karriär. Med inte mindre än sex planeter på plats i ditt tionde hus så har du en sällan skådad möjlighet att prioritera rätt bland dina mål och/eller ge din karriär en riktig puff framåt. Ett prestigefullt jobb kan bli ditt, en befordran eller utmärkelse är också möjligt. Du tillhör ”höjdarna” med de här aspekterna!

Uranus, planeten av överraskning, befinner sig i en tuff aspekt till nymåne. Ett hastigt beslut om att sluta en tjänst, kanske för att du inte kommer överens med en chef eller överordnad, kan bli resultatet. Tips: rör på dig om du har ett annat alternativ, och särskilt om det är bättre betalt (indikerat av Stenbocken). Annars, försök att bita dig i tungan och stanna kvar tills du hittat ett sådant alternativ.

Oxen: Nymånen äger rum i ditt nionde, utåtriktade hus. Med sex planeter i detta hus, en ovanlig företeelse, kommer du att se möjligheter där du tidigare inte sett dem. Du är helt enkelt benägen att lyfta blicken och ta in nya tankar. Det nionde huset styr över internationella resor, högre studier och juridiska ärenden men också alla former av publishing. Inom denna sfär dyker möjligheter upp: ett internationell jobb eller resa för att utvecklas och studera kan komma på tal. Chansen att sprida dina kunskaper via en bok eller pod eller blogg, likaså.

Uranus, planeten som är känd för att kasta fram överraskningar, befinner sig i en tuff aspekt till nymånen. Bered dig på att information du inte hade en aning om, såsom en nedrig kollegas utspel mot dig, kommer fram. Uranus befinner dig i det tolfte huset, alias återhämtningens- och hemligheternas hus. Det som dyker upp har troligen förbigått dig totalt, därav din överraskning när du kanske hastigt får ta ställning till en utmaning på jobbet eller att en person i din närhet snabbt behöver vård/återhämtning.

Tvillingarna: Sex av tio planeter befinner sig i ditt åttonde hus, alias huset för andras pengar. Det är väldigt speciellt! Du kanske får nyheter eller agerar i ett ärende som rör pengar, bidrag, skilsmässa, arv, lån/skulder, gåvor eller testamente. Det är en bra tid för att ansöka om lån, bidrag eller att inleda en process för att få ta del av en försäkringspremie eller annan ersättning etcetera.

Uranus som befinner sig i ditt elfte hus befinner sig i en tuff aspekt till nymånen. Nyheter som dyker upp helt oväntat och förvirrar dig kan handla om ett juridiskt ärende eller en bekant du tidigare haft kontakt med/samarbetat med. Försök att inte agera för snabbt och ta dig tid att utvärdera det som sker, särskilt om du får ett erbjudande om att satsa pengar i ett nytt projekt. Det kan ta dig några månader att bringa klarhet i frågan innan du vet vad som är rätt för dig och dina pengar.

Kräftan: Nymånen äger rum i opposition till ditt eget tecken och i ditt sjunde hus, alias äktenskapshuset. Med så många som sex planeter, av tio, mitt emot dig kanske du upplever att kraften det för med sig blir toppen eller ”lite för mycket”. Ett samarbete med en partner eller en företrädare, såsom en agent eller läkare, kan bli aktuellt. Likaså kan ditt kärleksliv få en ny början där du och din partner sätter målen för er gemensamma framtid och talar om förlovning, bröllop och samboende. Om er kärlek tagit slut kan det likaså vara så att ett beslut om att gå skilda världar kommer till en avgörande punkt.

Uranus, i din karriärzon, kan överraskande ge dig nyheter om att en person på ditt arbete eller i samma bransch som du,  försöker ”bräcka dig” i jobbet. En person som vill ta din plats och visa sig bättre än du. Var redo att parera och visa varför den personen inte har en chans!

Lejonet: Ditt sjätte hus, där ditt dagliga arbete, dina rutiner och din pliktkänsla finns, men även din hälsozon, är centrum för alla de sex planeter som befinner sig i Stenbockens tecken. Nymånen är en av planeterna och detta ger dig troligen nyheter om jobb och en lista av viktiga åtaganden att bocka av. Det är din service till omvärlden som står i fokus. Vilket värde kan du tillföra andras liv och hur gör du det bäst? Olika typer av nya system eller arbetssätt kan vara en del av allt det nya som hamnar på ditt bord. Du har organisationsförmåga till tusen med dig och det är väldigt lyckligt för det du förväntas utföra på arbetet kräver enorm noggrannhet och dedikation. Alternativt är det hälsan som kräver samma noggrannhet av dig. Det är din bästa nymåne på året för att lyckas hålla dina nyårslöften om ett sundare liv.

Uranus befinner sig i kvadratur till nymånen. Detta skapar grunden för hastiga vändningar och oväntade nyheter. Med Uranus i ditt nionde hus kan ett publishingprojekt eller juridisk fråga ge dig massor att bena ut. Du kan behöva tänka i nya banor för att reda ut det du får reda på om en samarbetspartner eller, möjligen, en kärlekspartner. Uranus styr över både affärs-och kärlekspartners.

Jungfrun: Sex planeter befinner sig i ditt femte hus och nymånen är en av dessa. Det är väldigt speciellt med så många planeter samlade i samma tecken. Det femte huset styr över kärleksaffärer, nöjen, fertilitet, barn och dina innersta drömmar och passion. Det är en givande tid för att dra upp riktlinjerna för att satsa på att starta eget, tillbringa mer tid med barn eller satsa på en graviditet. En kärleksflirt kan också storma in i ditt liv.

Uranus, överraskningarnas himlakropp, befinner sig i kvadratur till nymånen. Uranus befinner sig i ditt åttonde hus vilket antyder att frågor kring pengar, bidrag, delad ekonomi eller gåvor, arv eller skulder kräver att du klättrar ner från kärleksmolnet en stund för att reda ut det ekonomiska läget. Särskilt gällande ekonomi som du delar med någon annan, såsom en kärlekspartner eller en ex-man/fru. En graviditet kan kräva att du tänker om ekonomiskt. Om det skrämmer dig ha då tillit till det spanska uttrycket att ”ett barn kommer med en stor bit bröd under armen”. Det löser sig och om en inkomstmöjlighet försvinner, kommer en annan i dess ställe.

Vågen: Du kommer ha fullt upp att fundera över ditt hem och din familj, men också dina känslor gällande din egen barndom och föräldrar. Du har sex planeter i ditt fjärde hus och det är totalt ljus på detta område i ditt liv. Nyheter och möjligheter avseende en fastighetsförsäljning eller familjen kommer ge dig mycket att tänka på i samband med denna nymåne. Om du har letat efter nya möjligheter avseende ditt boende kommer de dyka upp i rask takt i samband med nymånen! Likaså kan du snabbare än du tror ha grönt ljus för att börja renovera hemma. Nyheter kring dina barn eller dina föräldrar kan också göra att du får enorm fart framåt för att anpassa familjesituationer efter livet.

Uranus, planeten som är känd för att kasta fram överraskande information, kan ge dig huvudbry i samband med nymånen och alla händelser kring ditt hem- och familjeliv. En kärlekspartner eller en företrädare, såsom en mäklare eller byggfirma du anlitat, kan hastigt deklarara att denne inte alls delar din åsikt om hur något ska ske avseende bygg, renovering eller köp/sälj. En tanke på att låta en förälder flytta in eller att du ger den föräldern mer tid, kanske inte alls faller i god jord. Hasta inte fram utan försök att bena ut allt i långsam takt. Det kan ta dig flera månader att finna en gyllene medellösning som passar alla i familjen.

Skorpionen: Ditt tredje, kommunikativa, hus har besök av sex planeter, däribland nymånen. Kommunikation, kortare resor, kurser, sociala medier och pr-planer, samt syskon och grannars relation till dig är i fokus vid nymånen. Tankar eller möjligheter på att undervisa eller studera kan dyka upp. Likaså är det en bra tid för att anmäla dig till, eller starta, en kortare kurs. Alla former av informationsspridande är gynnat: skriva, tala, blogga, podcasta eller författa. Köp, sälj och förhandlande samt kontraktskrivande är även de områden som påverkas. Ett avtal kan bli aktuellt att skriva under.

Uranus i ditt sjätte hus, och i kvadratur till nymånen, antyder att du hastigt kan behöva göra en paus i alla mailande eller kommunikationsflöde, för att ta hand om ett viktigt ärende på jobbet eller avseende din hälsa. Om du reser i arbetet, dubbelkolla din bil och se till att ha en plan B avseende resan, ifall du överraskas av avstängda vägar, tekniktrassel eller annat som riskerar stoppa dig.

Skytten: En nymåne med inte mindre än sex planeter i ditt inkomsthus på samma gång är en otrolig företeelse som sällan äger rum! Om du har önskat dig en chans att öka värdet på dina tillgångar eller få mer betalt för din talang/höja din lön/inkomster, så är detta nymånen då din dröm kan gå i uppfyllelse! De beslut du tar avseende ditt ägande och dina inkomster kommer påverka och följa dig under det kommande halvåret, tills fullmånen i Stenbocken infaller. Boka en tid för att sälja in dina produkter, tjänster eller värdera en bostad/fastighet och sätt planer för hur du ska förvalta dem för bästa resultat.

Uranus kommer befinna sig i en kvadratur, en stressande aspekt, till nymånen. Uranus befinner sig i ditt femte, nöjesbetonde hus men även det hus som styr över dina kreativa drömmar, barn och fertilitet. Något gällande dessa områden kommer ”krocka” med din ekonomi. Ansvar för barn kan exempelvis bli dyrare än du trott, och äta upp din ökade inkomst, kostnaden för att stanna hemma eller vara mammaledig kan tära mycket på pengarna eller stoppa chanserna att äga en fastighet. Alternativt kan ett kreativt projekt du satsat på komma till en avgörande punkt där du kanske måste tacka nej till att fortsätta, för att istället ta ett tryggt och bra och betalt arbete. Ta det med ro, under de kommande månaderna hittar du en lösning som du känner dig bekväm och nöjd i.

Stenbocken: Dina drömmar och dina mål står helt i centrum vid denna nymåne i ditt första hus och ditt eget tecken. Det är inte endast nymånen som befinner sig i Stenbocken utan även ett helt kluster av planeter. Sammanlagt har du stödet av sex planeter. Det är otroligt speciellt! Så vad vill du? Med alla planeter på din hemmaarena är det din tid för att se över dina mål och ambitioner för det kommande året. Vad hade du för drömmar och mål vid samma tid förra året? Vad blev bra respektive mindre bra? Nu får du en chans att nystarta ditt liv och sikta mot nya bergstoppar.

Uranus är den ende planeten som kan skapa oreda. Med Uranus i din hem-och familjezon i en kvadratur till nymånen är det nyheter om eller kring ditt boende, familj eller barn som kan få dig att behöva titta upp från din visionboard. Hastigt och helt oväntat kan ett problem i ditt hus eller med en familjemedlem kräva att du lägger din drömmar åt sidan en aning. En nymånes energi spänner över ett halvårs tid och det är också den tid som det som oväntat dyker upp, kan behöva för att du ska känna att du har läget under kontroll igen.

Vattumannen: Ditt tolfte hus är proppfyllt av planeter! Hela sex planeter, inklusive nymånen, befinner sig där och det är en högst ovanlig företeelse. Nu får du en chans att rikta all din kraft inåt, för att återhämta dig eller för att koncentrera dig på ett projekt som kräver enskildhet och totalfokus utan att någon annan stör. Alla former av efterforskningar och samlandet av information och kraft är gynnat när det tolfte huset är i fokus.  I ensamhet kan du åstadkomma underverk både i arbete eller med att stärka din hälsa och återhämta dig rent psykiskt.

Uranus, din styrare, kommer befinna sig i en kvadratur till nymånen. Dina avsikter eller personliga planer kanske inte går riktigt som du tänkt när en resa eller nyheter du inte hade en aning om, dyker upp. Om du arbetar med en kurs, ett bokmanus eller har planerat att ta en resa inom landet, kan det vara något du har missat som sätter stopp för din plan. Ett kontrakt eller försäljning av något viktigt för dig kan också vara anledningen till att din ro störs. Nymånen, som spänner över de följande 6 månaderna, antyder att det som dyker upp kan kräva flera månader för att du ska få koll på läget igen.

Fiskarna: Ditt elfte hus, där alla dina kontakter utåt finns, är den del av ditt horoskop där nymånen och totalt sex planeter befinner sig. Information, kontakter, mingel och möjligheter att utöka din bekantskapskrets och bli en del av en större social cirkel kommer ge dig massor att göra. Sociala medier och användandet av nya uppfinningar eller internets möjligheter för att arbeta ger dig en toppenchans för att satsa på en friare livsstil och/eller att arbeta för att hjälpa människor som är i behov av ditt stöd.

Uranus, planeten som överraskar oss när vi minst anar det, befinner sig i en kvadratur till nymånen. Uranus befinner sig i ditt ekonomiska hus vilket antyder att pengar och kostnader kan dyka upp och oväntat sätta käppar i hjulet för dig. En kostnad för att vara medlem i ett visst nätverk kan hastigt öka eller kostnader för att delta i en resa med likasinnade, som du sett fram emot och dröm om länge, kanske inte längre ser möjligt ut med hänsyn till din ekonomi. Ett teknikprojekt kan likaså kosta mer än du hade trott. Det som dyker upp kan ta några månader av justeringar för att reda ut. Fina aspekter från Jupiter och Mars i ditt nionde hus antyder dock att du har tur och flöde med dig för att kunna reda ut det som sker. Tricket är att se saken från ett helt nytt perspektiv.

 1. Klart som korvspad att det ska strula vidare, såååå less på detta…

 2. Oxe skriver:

  Hej! Vilken spännande nymåne! Har en intervju inbokad för ett mer eller mindre drömjobb. Fick välja mellan onsdag och torsdag och valde torsdag pga mer tid till förberedelse. Kommer nymånens energier även gynna torsdagen? Har solen i oxen, asc i tvillingen och månen i väduren.

  Tack för en spännande blogg!

  1. Javisst, du har nymånen med dig under torsdagen också!
   Lycka till!

 3. Gillar massor <3 Alltid sköna Helena!

 4. eva skriver:

  Detta svar är till tjejerna igår som nämnde olika myndigheter
  FK drar ju nu också in på ersättningar, en kollega med cancer ska nu ut o köra buss,
  ÖVERKLAGA allt, ända upp till förvaltningsrätten.
  Vi har 60 miljarder i statskassan, men sjuka o arbetslösa blir utan lön, vafaan får man för pengarna sa Leif Östling, o han har ju rätt.
  Tänk på hur ni röstar i september

  💣

 5. Zara skriver:

  Finns de nåt samband hur planeter står o en psykisk sjuk föds? Tänker även på psykopater. Har träffat många av båda dess slag

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..