ANNONS

Ceres och månförmörkelsen den 31/1

/

Kvinnors och mödrars kraft

När månförmörkelsen i Lejonet äger rum den 31 januari är det på samma gradtal som dvärgplaneten Ceres. I den romerska mytologi var Ceres Jupiters syster.

Inom astrologin förknippas Ceres med moderlighet, omhändertagande och hur vi tröstas och tas om hand. En del astrologer går så långt som att mena att Ceres kan ”låsa upp” ett helt horoskop.

Det är intressant att månförmörkelsen, som förknippas med hastiga händelser och vändningar, äger rum hand i hand med kvinnors och mödrars styrka.

Lejonets tecken är bland annat förknippat med barn och fertilitet. Det ser ut att bli en månförmörkelse där kvinnor, barn och moderskap hamnar i centrum för det som sker. Kvinnors självständighet förknippas också med Ceres. Ska vi kanske bara benämna den kommande förmörkelsen som styrare av ”balansgången mellan barn, familj och jobb”?

Samtidigt befinner sig också den norra månnoden bara några grader ifrån Ceres och månförmörkelsen. Detta antyder karma och händelser av ödeskaraktär.

Det finns en dualitet i det hela: familjens ansvar och förpliktelser kontra jobb och ansvar utåt. De ställs på sin spets mot varandra i samband med den 31 januari. Får vi se frågor kring ansvar för barn, ”kvinnofällan” och singelkvinnans förmåga bli extra framträdande?

Tja, bara några funderingar så här på fredagen under en solig promenad i vintern.

Trevlig helg!

Kramar

Helena

2
58

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00