Transiter och natalt

Fler bloggfrågor

Annika frågade om hur man ser var planeterna befinner sig just här och nu, i förhållande till det personliga horoskopet?

Det kan man göra genom att ta fram sitt personliga horoskop på astro.com och klicka i ”natal and transits”. Då ser man de transiterande planeterna utanför horoskopcirkeln, och de natala inom cirkeln. För att förtydliga så är de natala planeterna såsom de befann sig då man föddes och de transiterande såsom de rör sig just i denna stund.

En annan fråga:

Har gjort ett nymåneschema enligt din bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. Är kräfta med ascendenten i skorpionen. Enligt det jag får fram (om jag gjort rätt) så föll nymånen som var nyligen i Stenbocken i mitt tredje hus. Nu undrar jag om man kan använda samma cirkel för att kolla månförmörkelsen. Tänker på den kommande i lejonet. Om jag har förstått det så skedde det en nymåne i lejonet för sex månader sedan. Jag kollade då enligt ditt schema och nymånen ska då ha varit i mitt 10:e hus. Nu är frågan är det där som månförmörkelsen kommer att hamna för mig? När man läser horoskopet så står det andra huset även Barbra säger det.

Den absolut mest korrekta husindelningen får man om man tar fram sitt personliga horoskop. Annars kan du utgå från att Skorpionens/Skorpionascendentens tionde hus, karriärshuset, påverkas av månförmörkelsen i Lejonet den 31 januari. Månförmörkelsen kommer äga rum på 11 grader i Lejonet.

Det är alltid kul med frågor och väldigt roligt att ni är flera som är intresserade av att ta reda på mer om era horoskop!

Jag önskar er alla en fortsatt glad onsdag!

Kramar

Helena

 1. Hej,

  Undrar lite kring det som kallas ”Cuspar”, jag är en ”VattuFisk” tydligen, så kanske därför Fisken stämmer bättre än Vattuman, eller hur funkar det?

  mvh

 2. Moa skriver:

  Vill bara berätta att den affär jag sköt upp i dec nyligen gick i lås. Kan det bero på Merkurius tro? Allt flyter inte på men ett mål är nått. Så spännande med horoskop!

  1. Vad roligt Moa!
   Horoskop kan verkligen vara spännande! Kombon astrologi och sunt förnuft är toppen :-)
   Lycka till med dina mål!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..