Lära sig astrologi

Tips på böcker och hemsidor för att lära sig astrologi

Jag har ofta fått frågan om hur jag gjorde för att lära mig astrologi. Eftersom jag väldigt länge hade mitt intresse för astrologi bara som en hobby, utan press på att jobba med det, så var det en långvarig process.

Det som först fångade mitt intresse var ett personligt horoskop som jag fick från bokhandeln Vattumannen. Det var ingen astrolog som tolkade horoskopet utan ett dataprogram som skrev ut en mängd sidor som jag läste. Där och då, i mina tonår, väcktes ett intresse.

Sakta men säkert läste jag fler och fler böcker, gick en kurs hos Margareta Hedin, läste ännu mer och följde Susan Miller närmast religiöst. Och så läste jag mer och mer.

När jag hade kommit så långt närmade jag mig 31 års ålder. Då började jag att aktivt följa trender i mitt liv bakåt, och sedan framåt. Jupiter och planetens 12-årscykler blev central. Men även förmörkelser, den norra nodens placering och Saturnus återkomst.

Lättast att följa tycker jag Jupiter är. Det känns lätt och lagom med cirka ett år i taget med fokus på expansion inom ett av de tolv livsområdena.

Om du är intresserad av astrologi är mitt bästa råd att göra detsamma som jag gjorde: LÄS och LÄR genom att gå en kurs, köpa böcker såsom denna eller denna och/eller genom att regelbundet följa en eller flera astrologers tolkningar.

Notera gärna vad som sker på stjärnhimlen och se vad som händer i ditt liv på samma gång. Efter ett tag kommer du börja se mönster att framträda. Min almanacka har varit fullklottrad av kommande planet aspekter sedan många år tillbaka…Om du inte redan följer någon på nätet så kan jag varmt rekommendera Susan Millers månadshoroskop. De är gratis och generösa med information.

Minns också att alltid läsa för både ditt soltecken samt ditt ascendenttecken. Det ger dig den bredaste tolkningen du kan få, trots att horoskopen är generellt ställda.

astro.com kan man också läsa och lära mycket, både i artiklar eller genom att prova sig på att ta fram horoskop.

Det är en spännande värld och kan bli ett mycket kul nöje, eller till och med ett jobb, om man verkligen trivs med att tolka stjärnorna.

Jag önskar er en fortsatt glad tisdag!

Kramar

Helena

PS Igår var ni många som mailade och jag har nu svarat de som jag hinner ta mig an denna vecka. Välkomna att maila igen nästa ”först-till-kvarn-på-måndagar” den 12/2.