Inre vägledning

Meditation

God förmiddag!

Det är en regnig dag, åtminstone här i Stockholm. En sak som är fantastisk att göra när vädret, eller något annat, sänker humöret, är att fokusera inåt. Hämta kraft inifrån.

När jag har varit som mest stressad och oroad har jag alltid fått en stor lust att ”sätta mig på golvet”. Grunda mig i energierna närmast marken och fokusera på min inre röst.

Jag är ingen mästare på mediation så jag gör ingen stor sak av det hela. Jag sitter i lotusposition, andas in och ut långsamt och så ber jag om vägledning och hjälp med det jag behöver. Efter att ha läst Anthony Williams bok Medial Läkning och avsnittet om änglar så har jag märkt att när jag ber till de som han kallar för de ”okända änglarna” så händer det mycket.

Om jag exemplevis söker klarhet i en fråga eller har ett beslut jag måste ta kan jag be de okända änglarna som är hanterar just sådana beslut, att vägleda mig. När jag sitter, med ögonen stängda, andas och tyst viskar en sådan begäran brukar jag få en bra tanke i huvudet nästan omedelbart. Eller när jag är klar med mediationsstunden.

Jag sitter bara några minuter, eller så länge som det känns bra, men det är verkligen ett lätt sätt att skifta energierna från oro till lugn och fokus.

Idag tänker jag sätta mig i lotusposition en stund. Jag är stressad över allt jag ska hinna med och vet att jag inte blir snabbare eller mer effektiv av att ”elda upp mig i tanken”. Jag måste centrera mig och känna inåt istället.

Hur mår ni andra idag?

Jag önskar er en positiv och givande tisdag!

Kramar

Helena

 1. eva skriver:

  A fast ännu värre m försäkringskassan, vårat gemensamma skydd vid olyckor och sjukdom.
  Dom har dragit in sjukpenningen för 16 000 människor frim nyår, pga sparkrav?
  Då är vi ju ett skitland utan socialförsäkringar som ger fullständigt f-n i hur folk ska få hustum och värme, samtidigt höjs riksdagens löner med fler tusen.

 2. Sara skriver:

  Tycker synd om alla som tillhör ARBETS FÖRNEDRINGEN där man hånas, straffas, slängs ut på gatan. Tvingas flytta hem till foxs i medelåldern. Får man en tills vidare anställning stryper AF den o gör om till bidrag. Inget förvånar mig längre. Dagligen får jag höra nya skräckhistorier. Glad att jag har jobb

 3. Sara skriver:

  Tycker synd om alla som tillhör ARBETS FÖRNEDRINGEN där man hånas, straffas, slängs ut på gatan. Tvingas flytta hem till foxs i medelåldern. Får du en tills vidare anställning stryper AF den o gör om till bidrag. Inget förvånar mig längre. Dagligen får jag höra nya skräckhistorier. Glad att jag har jobb

 4. Thayna skriver:

  Nu fick jag bra tips och inspiration från ditt inlägg:)
  Jag har inge disciplin på meditation men vet att jag behöver och det är bra.

  Jag ska testa ställa de frågor och bara sitta och andas.
  Mvh Thayna

 5. eva skriver:

  Till Nina: grattis du har nu rätt mindset för att allt ska fortsätta lyckas, den springande punkten är din sinnes stämning, o inga hokus pokus tankar där du krampaktigt ser dig ha flott hus, snygg karl o bästa bilen utan du är nöjd o fri, o. Det är den SINNES STÄMNINGEN som drar åt sig mer av det som gör dig ännu mer nöjd.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..