Balsamic moon

Den sista fasen i måncykeln

Jag tycker att fullmåne- och nymånehoroskop stämmer överens bra med vad som tycks hända och ske i stjärntecknens liv. Nu är jag nyfiken på att lära mig mer om månens andra faser.

Just nu befinner vi oss i det som på engelska kallas för ”balsamic moon”. Tiden precis innan nymånen. Vid nymånar är vi ofta fyllda av kraft och nystartsanda. Men precis innan, ja hur känns det då?

Ja kände mig trött i går och har gjort det senaste dagarna. Så tänkte jag på månens råd gällande fullmåne och nymåne. Vad säger månen just nu? frågade jag mig.

Tanken är att det är dagarna innan en nymåne som man ska vara lite extra snäll mot sig själv, inte kräva mer kraft utan unna sig vila och återhämtning. Det hela påminner om det tolfte husets råd: återhämta krafter, släpp det som inte gynnar dig, förlåt det eller dem som du kan förlåta och gå vidare. Att få lite balsam för själen, helt enkelt.

När nymånen sedan inträffar, denna gång på lördag den 17 mars, är det dags för spänning, kraftsamling och att så nya frön inför framtiden.

Jag tänker meditera och fokusera inåt extra mycket nu under dagarna fram till nymånen. Försöka att vrida och vända lite på perspektiven och lyssna till min inre vägledare.

Hur känner ni er? Använder ni månens tilltagande och avtagande faser aktivt? Kommentera gärna!

Jag önskar er en fortsatt glad onsdag!

Kramar

Helena

 1. Så trött, håglös och passiv början av veckan, fattade inget. I torsdag vände det. Hämtar inspiration från kvinnliga entreprenörer som bygger en värld av frihet, aktion och passion. Idag fredag rister jag av inspiration men behöver fortfarande återhämta mig…

 2. Hade en supermigrän i måndags natt/ tisdagen. Brukar väldigt sällan ha migrän.. undrar om det har med nånting att göra???

  1. Hej Therese,
   Jag kan faktiskt inte svara på det. Så mycket i varje enskilt horoskop kan ju vara triggat av andra planetmöten.
   Jag hoppas att du känner dig bättre nu!

   Allt gott,
   Helena

 3. Som fisk hade jag en drömtisdag kärlekenstecken. Glömde och förlät min jungfru. Nu känner mig glad och lugn och ska affimera och meditera extra mycket nu inför lördagen 💕
  Har haft det lugnt både i karriär och i det privata sen typ hela februari fram tills igår.

 4. Jag kan tipsa om en bra bok i detta ämne,
  Månologi av Yasmin Boland.
  Mkt bra med tips om hur man bäst t

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..