Horoskop vecka 12, 2018

Planethändelser vecka 12.

Årshoroskop 2018

Kärlekshoroskop 6-31 mars

Nymånehoroskop 17 mars

 Vårdagjämning och det astrologiska nyåret

På tisdag den 20 mars träder Solen in i zodiakens första tecken, Väduren. Det är som om livet börjar om. I alla fall om man följer det astrologiska hjulet. Nu står vi inför ett nytt astrologiskt år. Väduren är kraftfull, modig och snabb. Det är en igångsättande energi kring Väduren. Under tiden fram till och med den 20 april smittas vi av denna känsla av framåt, framåt.

Vad behöver och vill DU starta om nu?

Merkurius stannar extra länge i Väduren

Merkurius, kommunikationsplaneten, befinner sig i Vädurens tecken sedan den 6 mars. Under denna vår kommer Merkurius att stanna i Väduren under en ovanligt lång tid. Normalt brukar Merkurius stanna i ett stjärntecken i cirka 6 veckor men nu, till följd av en retrogradperiod, kommer Merkurius bli kvar i Väduren till och med den 13 maj.

Merkurius retrograd

På fredagen den 23 mars börjar Merkurius sin retroperiod och den pågår sedan till och med den 15 april. Det är en tid för att blicka bakåt, putsa sådant man redan gjort eller tänkt på men inte en period för att agera på ett nystartande sätt. Jag brukar avråda från nya kliv, särskilt om de rör avtal, inköp av dyra saker eller ansökan till nytt jobb. Men, det är bara jag. Ni ska göra det ni känner är rätt. Nöden har heller ingen lag och ibland måste man bara göra något NU.

Många gånger kan sådant man startade under en retroperiod bjuda på en ”korrigering” när Merkurius vänder framåt igen. Ett arbete man exempelvis sökt under Merkurius retroperioden kanske plötsligt visar sig få ett antal nya villkor som berör lön, arbetstid, arbetsort eller uppgifter.

Om du börjar något nytt under Merkurius retro så var då beredd på att förutsättningarna kan förändras efter den 15 april. Det behöver ju inte vara något dåligt, bara innebära lite mer flexibilitet från din sida än vanligt.

Om du står inför ett papper med streckad linje: dubbelkolla då alla fakta och detaljer i avtalet. Det är större risk än vanligt för stavfel eller slarv med exempelvis siffror.

Merkurius börjar backa på 16:e graden i Väduren och kommer den 15 april ha rört sig tillbaka till den 4:e graden i Vädurens tecken.

Venus/Pluto-kvadratur

Venus i Väduren och Pluto i Stenbocken får kontakt med varandra i en kvadatur på fredagen den 23 mars. Båda planeter befinner sig på grad 21 i respektive tecken. Med ett möte mellan kärleksplaneten och den mest transformativa planeten av dem alla, Pluto, så är detta en tid då relationer kan utvecklas. Det är som allt ställs på sin spets. Det kan bli mer ”behov av att göra annorlunda” eller mer intensivt passionerat på ett sätt som för relationen framåt.

Venus styr även över relationer till våra närmaste och våra förtrogna vänner samt affärspartners. Dessa relationer berörs på samma sätt av Venus/Pluto-kvadraturen: Förändring!

Tänk nytt och använd din kraft!

På lördagen den 24 mars möter Solen energiske Mars. De möts också i en kvadratur. Solen befinner sig på 4:e graden i Väduren och Mars på den 4:e graden i Stenbocken. Det här talar för att vi är väldigt laddade och motiverade. Om du önskar dig en förändring i livet kan lördagen ge dig tankar kring hur du ska gå vidare eller tänka på ett nytt sätt för att lyckas. Fortsätt tankeverkstaden tills du känner att du har allt klart för dig.

Imorgon finner ni som vanligt veckohoroskop för samtliga stjärntecken här på bloggen kl 08:00.

Ha en fortsatt fin lördag!

Kramar

Helena