Kloka kvinnor, kloka tankar

Bloggkommentarer som lyfter mig

Tack för alla fina, smarta, omtänksamma kommentarer på bloggen apropå flödet igår. Jag känner en samhörighet med er som skriver. Egentligen startade den här känslan av samhörighet redan när jag valde att, rakt ur det blå, trycka på boka-knappen till en nätverksresa för några år sedan. Massor av kvinnliga entreprenörer eller, som jag, kvinnor i behov av inspiration och nytt flöde i livet. Jag som alltid varit mer av en ensamvarg blev plötsligt delaktig i ett nätverk av kvinnor som önskade sig precis samma sak som jag: en fri livsstil, uppfyllandet av drömmar och mod att ”bara göra”.

Efter den resan, som ägde rum i september 2013, kom jag hem med massor av kraft och flöde. Kort efter resan mailade jag Amelias chefredaktör och ja, resten vet ni hur det gick.

På ett sätt är det roligt med ”förvirrade” tider för man trevar i många olika riktningar och hör om vägar som har fungerat för andra och vilka som inte har gjort det. När ni skriver om att ni sagt upp er, satsar på halvtid frihetsjobb/anställning och annat så ger det mig hopp och inspiration.

Vid någon tidpunkt måste man ta ett beslut och den tiden brukar sammanfalla med vad man vet att man är bra på (sin expertis) och var man tror att man kan göra mest nytta. När man hittar de två komponenterna och agerar brukar det hända något:

Expertis: det man oftast får en fråga om av sina vänner eller har erfarenhet av sedan tidgare

Glädjekälla: det man känner att man ständigt orkar arbeta med. I mitt fall kan jag, trots minimalt med sömn, ändå alltid känna glädje inför att sätta mig ned och tolka stjärnorna eller läsa en bok i ämnet.

Ja, utgår jag nu ifrån mina egna råd så är jag redan på rätt ställe! :-) Det tror jag ju i hjärtat också. Men det är ekonomin som ska gå ihop också (total transparens här).

Jag ser nästan fånig ut när jag läser eller tittar på You Tube-videor om framgångsrika nätentreprenörer. Jag känner hela tiden att det är det jag vill göra, ännu mer. För jag gör det redan.

Jag tänker på membership sites, digitala produkter och allt det där andra som hör till onlinejobbens värld. När jag läste Laptop Millionaire av Mark Anastasi ledde det till egna e-böcker på Amazon och den här bloggen= förmågan att arbeta via nätet. Nu vill jag ta det till nästa nivå. Jag vill mer än bara överleva, om ni förstår vad jag menar.

Ni som redan arbetar online eller lever er fria livstil som ni önskar, kan ni inte berätta mer om hur ni gör? Vilka system ni använder osv? Även ni som står inför att starta eget, hur tänker ni? Kommentera gärna och kopiera gärna in länkar till era hemsidor så att jag och andra kan titta och inspireras.

Vi får se den här Merkurius retro perioden som en inspirationsperiod, tror jag! :-)

Jag ser fram emot era kommentarer med omåttlig nyfikenhet!

Ps. Ni som är oroliga för att resa eller gå på intervju nu när Merkurius backar: var inte oroliga. Bara gör det ni känner. Ta extra tid på er och dubbelkolla uppgifter i bokningar m m så att det inte blir något tok vid incheckning på hotell, boarding på flyg  och liknande.

Ha en fortsatt härlig tisdag!

Kramar

Helena