Saturnus retrograd april-september

Hur påverkas stjärntecknen: Var behöver du en ny struktur?

Den 18 april vänder Saturnus blickarna bakåt i en retrogradperiod som kommer att vara fram till och med den 6 september i år.

Saturnus befinner sig sedan i december i sitt eget tecken, Stenbocken. I Stenbocken får Saturnus fullt utlopp och bästa chans till att åstadkomma struktur och ordning enligt sina egna villkor. Särskilt Stenbockarna själva kommer märka av att de, som i vanliga fall är bra på att sätta långsiktiga mål, arbeta hårt och ta plikter och ansvar på största allvar, blir extra tidseffektiva och pliktttrogna.

Natal styrare

När Saturnus backar kan man titta på vilket tecken och därmed hus som planeten generellt styr över för de olika stjärntecknen. Det är som följer nedan:

Väduren: 10:e huset

Oxen: 9:e huset

Tvillingarna: 8:e huset

Kräftan: 7:e huset

Lejonet: 6:e huset

Jungfrun: 5:e huset

Vågen: 4:e huset

Skorpionen: 3:e huset

Skytten: 2:a huset

Stenbocken: 1:a huset

Vattumannen: 12:e huset

Fiskarna: 11:e huset

Genom att läsa i mitt tidigare inlägg ” Att göra i de olika husen” så kan man få en aning om vilka saker som kan behöva mer tid eller behov av att man tänker om. En ny struktur avseende det området kan bli resulatet när september kommer och Saturnus vänder framåt igen.

Tranisterande Saturnus i Stenbocken

Eftersom Saturnus transiterar det tecken som planeten styr över så får vi inte fram något annat tecken om vi ser till var Saturnus rör sig just nu.

Lät det sista konstigt? Låt mig ge ett exempel med Merkurius retro för en Vädur.

Merkurius befinner sig i Vädurens tecken, och befinner sig därmed i transit i Vädurens första hus just nu. Dock är Merkurius den natala styraren av Vädurens tredje (Tvillingarnas tecken) samt sjätte hus (Jungfruns tecken). Både Tvillingarna och Jungfrun styrs ju av Merkurius.

Genom att se vilka livsområden som berörs både natalt och genom transit så kan man få en bredare förståelse för var Merkurius retro, eller någon annan planet för den delen, kommer visa sina energier. Vad som kan förväntas när Merkurius backar helt enkelt.

Eftersom Saturnus styr över Stenbocken, där planeten just nu befinner sig, så blir det alltså inget tillägg avseende ytterligare hus att titt på för solhoroskopen. För er som känner till mer om era horoskop så kan ni hålla koll på:

1. Vilket hus styr Stenbocken i ert horoskop?

2. I vilket hus befinner sig Saturnus just nu i ert horoskop?

De svaren ger er ledtrådar till vad som väntar när Saturnus tänker ta sig en funderar på om den struktur han älskar, verkligen håller för det långsiktiga, i det hus som planeten berör.

Kramar

Helena

 

  1. Anika skriver:

    Tack för denna klargörande info! Har en skitdag med dåliga resultat efter två toppdagar. Folk idag är griniga, negativa. Spännande på söndag med retrogradens slut!

  2. Helena skriver:

    Hej. Helena! Har lärt mig av dig och din blogg om ascendentens viktiga roll i ens karta vilket varit jätteupplysande! Men vilken är den s.k.descendentens roll?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..