Horoskop vecka 16, 2018

Planethändelser vecka 16, 2018. Inlägget innehåller reklamlänk.

Årshoroskop 2018

Kärlekshoroskop 31 mars- 24 april

Hej-då förseningar och missförstånd!

Veckan startar och nu har vi äntligen med oss en Merkurius som inte befinner sig retrograd längre! Tiden 23 mars- 15 april kan för många ha varit kämpig då allt ”satt fast” eller gamla saker och personer från förr dök upp i livet.

Merkurius behöver några dagar på sig att få upp farten men redan nu kan vi märka att trögheten släpper och att det gamla lägger sig till ro.

Nymåne i Väduren på måndagen den 16 april

Vi har en nymåne på veckans första dag. Nymånen äger rum i Vädurens tecken, på grad 26. Det finns risk för att den här nymånen kan upplevas som svår. Anledningarna är flera. Till att börja med så befinner sig nymånen väldigt nära Uranus.

Med Uranus kan vad som helst hända och man vet aldrig riktigt om det är positivt eller negativt. Men, just i detta fall så befinner sig också både nymånen och Uranus i en tuff aspekt till Saturnus, Mars och Pluto i Stenbockens tecken.

Med så många planeter i de stora pengarnas tecken, Stenbocken, så är det visserligen en god idé (tack vare Jupiter/Pluto-mötet den 14 april) att fundera över hur man kan förändra sin ekonomiska situation. Men, nu är INTE tiden för att agera i saken. Fundera och planera ett tag till. Det datum man startar något nytt kommer präglas av de planetaspekter som finns i luften och därmed inkorporeras i idéns ”horoskop”. Därför är det extra viktigt att välja ett bra datum med bra aspekter för när man startar eller inleder något nytt.

Var alltså försiktig med pengar och att agera för snabb och impulsivt i samband med den här nymånen.

Venus trigon PlutoPå tisdagen är det fina energier i luften.

Venus möter Pluto och gynnar ett passionerat och väldigt intensivt kärleksliv eller nytt möte. Venus befinner sig fortsatt i njutningsfulle Oxens tecken och Pluto är verkligen kungen av intensitet när det gäller kärlek och flirt. Detta bäddar för en härlig tisdag!

Saturnus retrograd

På onsdagen den 18 april vänder Saturnus retrograd. En period som kommer sträcka sig ända fram till och med den 6 september. Se det som 5 månader av funderingar kring hur jobb, livsstruktur och framtidsplanering egentligen ska se ut. Det kan bli fler än en tankevända avseende livsplanering under den här tiden.

De oväntade händelsernas aspekt

Samma dag, på onsdagen den 18 april, så möts också Solen och Uranus i en exakt konjunktion. De befinner sig båda på grad 28 i Vädurens tecken. Vad är det som kommer överraska oss?

En konjunktion antyder att Solen och Uranus kommer jobba ihop på ett strålande sätt. Solen i Väduren är ju framåt som sjutton och har många gånger egenföretagaridéer. Uranus är nytänkande och vill förändra förutsättningarna.

Några möjliga tänkbara scenarion som akutaliseras kan vara: Nytänkande livsplanering som sker snabbt. En företagsidé som involverar smart teknik, sociala medier, appar eller forskning. Chansen att samverka med likasinnade.

Solen och Uranus skapar fortsatt en tuff aspekt till Mars, Pluto och Saturnus dock… Om du överraskas av något som inte känns toppen försök då att använda dig av Uranus bästa tips: vilka alternativa vägar framåt finns? Direkt översatt: Tänk utanför boxen! Genom att testa en självuppfunnen väg kan det hela lösa sig. Bara för att en lösning inte har testats förut gör den ju inte till en dålig väg.

Solen in i Oxens tecken

På fredagen den 20 april flyttar Solen in i Oxens tecken. Oxens förknippas med pengar, ägande, fastigheter, förvaltande av talang och kunskap samt de personliga värderingarna. Beroende på var i horoskopet man har Oxen placerad så får man nu sin årliga soltopp avseende ett visst livsområde. Mer om det i ett separat blogginlägg under veckan som kommer.

Pluto retrograd

Nu duggar det tätt bland retrogradstarterna! På söndagen den 22 april vänder även Pluto, transformationsplaneten, retrograd. Det kommer ta fram till och med den 1 oktober innan Pluto beger sig framåt igen. Eftersom Pluto rör sig långsamt så kommer planeten under tiden till och med den 1 oktober inte att ha rört sig mer än 2 grader bakåt i Stenbockens tecken.

När veckan är slut har vi sålunda både Jupiter, Saturnus och Pluto i retroläge. Detta kommer göra att tempot blir lugnare generellt. Genom att ta reda på mer om vilka hus som styrs av dessa planeter kan man få ytterligare tips om vad i livet som gynnar en översyn.

Min video om hur man räknar horoskophus visar er hur man tänker.

Denna information är bra att ha samtidigt:

-Jupiter styr Skytten

-Saturnus styr Stenbocken

-Pluto styr Skorpionen

Imorgon klockan 08:00 finner ni som vanligt veckohoroskopet för samtliga stjärntecken här på bloggen.

Jag önskar er en fortsatt fin lördag!

Kramar

Helena

TACK, TACK, TACK!

Bloggkärlek/Hennes/Tröja från Lindex