Inlägget innehåller annonslänkar

Smoothierecept som hjälpte mig mot gallstensbesvär

Medial Läkning

God Morgon!

Det var flera av er som ville ha receptet på den gröna smoothie som jag gör och som tycks vara anledningen till att flera år av att ha känt av gallbesvär, nu är över.

Jag gör en enkel smoothie enligt följande. Jag gillar min smoothie trögflytande och äter den som en soppa. Men det kan man ju ändra till en mer drickbar variant genom att tillsätta mer vatten eller fruktjuice.

Smoothie mot gallbesvär:

-1-2 stjälkar av stjälkselleri (det är en rätt stark smak så prova dig fram om det är första gången du äter selleri i en smoothie)

2- En stor näve  ekologiska groddar (Ica brukar ofta ha flera olika varianter och jag brukar köpa ekologiska i den mån jag kan)

3- En påse ekologisk bladspenat eller Mâche-sallad. Cirka 70 gram per påse.

4- 2,5 dl blåbär. De frysta vildplockade. Inte de färska som är större i storleken och vita inuti.

5- 1 banan

Sedan tillsätter jag Cocomi Kokosgrädde, ca 1 dl, och anledningen är att man då slipper alla former av gaser eller ont i magen om man känner att man har benägenhet till det. Jag blev väldigt uppblåst innan jag kom på det knepet. Dessutom är det väldigt gott och lent med kokosgrädde i en smoothie.

Mixa och ät!

Detta är alltså det jag har bytt ut till min stående lunch sedan i julas. Det tog tre månader innan smärtan från gallan försvann.

Det finns främst två saker i denna smoothie som är fantastiska: blåbären samt kokos. Blåbär ska enligt Anthony William vara det absolut mest läkande man kan äta. Kokos ska enligt densamme ha en ”förstorande” effekt på de ämnen som kokosen kommer i kontakt med. Kokosgrädde tillsammans med blåbär ska då enligt William bli ”ännu mer av blåbärens läkande potential”. ( Samt att kokosgrädden lindrar all form av tendens till gasbildning i magen- enligt mig).

Sellerijuice ska vara det som effektivt rensar ut gallgrus och stenar. Helst ska man då ha en fruktpress för att kunna dricka en sellerishot till frukost. Det har jag inte haft. Men den som har det så är det ett bra tips för att rena gallan.

Jag läste också om olja/epsomsalt/citron-behandlingar för att få ut stenar från njure och galla. Jag såg bilder på nätet av folk som kissat ut massor av små klumpar i grönt. Men något i mig så att jag skulle ta det lite varligt med ett sådant försök.

När jag sedan läste i Medial Läkning om att kroppens sätt att hantera stora mängder olja är att kapsla in den, i ett slem som kroppen tillverkar, i mindre klumpar och sedan se till att få den att passera genom systemet, och att det är att lura sig själv att tro att det är stenar som kommer ut, kände jag instinktivt att jag köpte den tanken. Därför avhåller jag mig från en sådan utrensning. Men, full respekt för er som tycker att det är något som fungerar.

Varje kropp är en värld och därför tror jag att det finns många olika varianter på hur en åkomma kan behandlas, beroende på vem det gäller.

Ovan har hjälpt mig. Om det hjälper dig vet jag inte, men det kan nog i alla fall inte skada att få i sig så här mycket grönt per dag.

Fortsatt härlig dag!

Kramar

Helena