Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck

Det förgångna och nuet möts

Från historiska romaner till feel-good i London

Det är väl passande att Jupiter retrograd (skrivande dåtid) möter Mars (i Stenbocken= historia, slott och anor) när man får ett bokpaket från en författare som började sin bana med att skriva historiska romaner men nu precis släppt en feel-good roman! Frida Skybäck och hennes nya förlag LB Förlag gav mig lite extra glädje när jag tömde brevlådan igår. Där väntade hennes senaste bok, Bokhandeln på Riverside Drive.

När jag startade min skrivar/brudmode(!)/astrologi-blogg år 2011 insåg jag att det gällde att nätverka massor för att få fart i bloggandet. Jag mailade och kommenterade åt höger och vänster på andra skrivarbloggar. Många av författarna var precis i starten för sin karriär. Så här 7 år senare har det hänt mycket för oss alla.

En del av författarna har tyckt att astrologi har varit ett spännande ämne och ibland får jag förfrågan om att titta in i ett horoskop för att se över möjligheter framöver. Nyligen fick jag ett mail från Frida.

Frida Skybäcks byte av genre har hittills visat sig vara en riktig lyckoträff med god försäljning. Nu har jag fått hennes uppgifter för att titta framåt i tiden. Det ska bli spännande att se hur Jupiter (bästsäljarplaneten och möjligheter i utlandet) och Stenbocksenergierna (historia) kontra Tvillingarnas (lokalitet, grannskap, nationell framång) och Lejonets (underhållning, kärlek) inverkan visar mig en riktning, eller två avseende passande genre framöver.

Jag återkommer om horoskopet.

Jag själv har fått en bok i handen som verkar rymma det jag gillar mest: en berättelse som centrerar sig kring en bokhandel i London och chansen till livstransformation för huvudkaraktären: Bokhandeln på Riverside Drive. Titta bara in vilken vacker stämning som råder i henne boktrailer:

Är det någon av er som läst boken? Kommenterar gärna- om det är något en författare uppskattar så är det tankar och återkoppling efter att läsarna stängt bokpärmen!

Fortsatt glad tisdag!

Kramar

Helena

 1. Karin skriver:

  Hej Helena!

  Vad roligt att du lyfter Frida Skybäck och hennes finstämda bok. Jag har läst den och den är verkligen läsvärd. En riktig feelgoodhistoria med en twist. Läs!
  Passar även på att tacka dig för att du lyfter fram olika människor och deras gärningar. What goes around, comes around…
  Kram Karin

  1. Ja, jag är superlockad av att läsa den. Bara omslaget fick mig på fall direkt. Och så alla fina kommenterarer och framgångar från kritiker och läsare. Det ska bli väldigt härligt. Och en twist säger du! Spännande!
   Tack för dina fina ord och för att du skrev.
   Kram
   Helena

 2. Pia skriver:

  Vad spännande! Jag har inte läst boken men vill tipsa alla skrivande själar om Författarpodden som Frida Skybäck gjorde med Agnes Hellström. Podden var en stor inspiration för mig när jag skrev på min första bok – som nu är utgiven! Kram

  1. Tack Pia! Det var ett bra tips. Och grattis till din bok!
   Kram
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..