En gemensam mötesplats?

Pepp, inspiration och styrka i grupp.

Idag är det nymåne och Uranus inträde i Oxens tecken. (Ni som missade mitt nymånehoroskop igår, scrolla tillbaka eller gå direkt till det HÄR.) Jag känner det som att den resa jag startade i november 2011 verkligen nått sin kulmen.

Låt mig ta er tillbaka till vad som hände då.

Min onlineresa

Under hösten 2011 gjorde jag efter mycket velande och funderingar slag i saken och startade en blogg. Den var anonym för jag tyckte att jag ”bara testade mig runt” och var osäker på hur mycket jag skulle skylta med mig som person. Jag hade skrivit för olika tidningsredaktioner och ville skapa inlägg lite i stil som en tidning: värdefull och inspirerade information för personer som drömde om att få ge ut en bok. Och läsa veckohoroskop.

Under 2012 plöjde jag böcker och åter böcker om att arbeta online. Tanken på att få bestämma över mina tider och mitt arbetssätt och kunna arbeta varifrån jag ville, via min dator, tilltalade mig oerhört. (Kanske för att jag är en frihetsälskande Solskytt :-)!)

Jag började testa olika varianter för att skapa inkomster på nätet. När jag insåg att det verkligen fungerade, trots att jag då bara skrev en blygsam och okänd blogg, (Jag hade cirka 3000-6000 läsare per månad) ja, då blev jag än mer motiverad att lyckas.

Jag har aldrig trott på framgång över en natt utan förstod att det skulle krävas tid, engagemang och ansträngning. Men det var fullt möjligt.

Första stora chansen

När man fokuserar på att lyckas med något kommer förr eller senare chanser att göra drömmarna till verklighet. Jag som ville kunna försörja mig online bestämde mig för att tänka större och nischa mig inom astrologi. Klivet in på amelia.se den 1 oktober 2013 blev starten för att verkligen arbeta online. Att betala räkningarna för arbete jag utför hemifrån, eller från ett annat land, via min laptop blev sant.

Under tiden jag har bloggat så har också bilden av bloggaren förändrats och enligt nya kontrakt kallas vi Influencers. Jag har hängt med men utan att exponera vare sig mig själv personligen, utom när jag skrivit om utmaningar i livet som kan hjälpa andra i liknande situationer, eller min familj. Det har känts helt rätt för mig. Att sälja värde och information utan att visa upp sin dagliga outfit är en alldeles utmärkt fungerande formula! (Med all respekt för de som är mode-  och lifestyleinfluencers!)

Sedan min satsning att skriva fler och fler horoskop har bloggen vuxit till att för mig kännas som ett underbart mötesrum med likasinnade kvinnor, och ibland män, som tycker om kombinationen av att skapa framgång och timing med hjälp av stjärnorna.

Den senaste tiden har jag verkligen tänkt på att man är så mycket starkare tillsammans. Jag märkte av det så tydligt när jag åkte med Qoola Qvinnor på nätverksresa och sedan höll kontakten med medlemmarna. Och jag märker det så ofta då jag skriver inlägg som ni besvarar med pepp, förståelse eller klok kritik.

Idag, efter en natt då jag skrämde både mig själv och min man med att säga att jag hade akut andnöd pga en halsinfektion, vaknade jag med en stark känsla av att jag skulle vilja göra mer av den kontakt och den värme jag känner för er här på bloggen. (Notering gällande hälsan: jag har tappat rösten helt men det blev tack och lov inte värre än så. Den planerade trippen till akuten är inställd.)

Min privata situation och det faktum att jag lanserat 6 böcker inom loppet av 2.5 år har inte gett utrymme för så mycket mer än ”bara” bloggande. Men nu är jag verkligen motiverad att skapa en plattform för oss att mötas. Jag har inte känt mig helt bekväm i att lägga upp videor offentligt men inom en grupp där jag vet att vi alla är för att vi verkligen vill det, blir saken annorlunda. Kort sagt, jag skulle vilja skapa en medlemssida som man kan prenumerera på.

Skulle ni gilla det?

Jag skulle vilja ge nätentreprenörskap en större roll i ett sådant sammanhang. Frågor som de nedan skulle få ta utrymme:

Hur startar man en onlinekarriär?

Vilka produkter ska man satsa på?

Vad behöver man lära sig?

Hur vet man vilket område man ska satsa på?

Osv!

De här frågorna är sådana som jag läser och jobbar med dagligen och, i de fall, de efterfrågas, även har implementerat i personliga horoskop om framtidsutsikter för jobb och karriär.

För er som tycker om tanken på en mötesplats, online, för oss alla inom ämnena business online och astrologisk vägledning (grov indelning) så vill jag väldigt gärna veta exakt VAD ni vill veta mer om? Lära er? Vad är det ni inte förstår eller känner är er största utmaning när det gäller att komma vidare?

Detta ska vara en plats för alla, oavsett om du är en person som funderar på att ta steget ut i onlinevärlden eller någon som redan arbetar där men vill få nya intryck och verktyg för att komma vidare. Allt handlar inte om tekniken, även om det är det första man tänker på. Nästan ännu viktigare är inställning och förmågan och viljan att övervinna rädslor.

Att ta ett sådant här steg är skrämmande för mig. Men att inte göra det vore att säga nej till mig själv och mina drömmar. Jag har drömt sedan 2011 och nu, på denna nymånens dag och då internetplaneten Uranus byter tecken och skapar nya onlineförutsättningar, så vill jag ta ett modigt kliv i en ny riktning.

Jag ser fram emot era kommentarer och önskar er en givande dag då Uranus innovativa sida sveper in i era liv och ger er nya framtidsvisioner!

Kramar

Helena

 1. Eva skriver:

  Känner en av superbloggarna som Anika skriver om, och det är roligt att du skriver om attraktionslagen, för den jobbar INTE superbloggarna efter nämligen, utan allt kmr från deras hjärtan o det går ju hem.

  En av dom fyllde just 27 och är mångmiljonär
  go kenza go

  1. Anika skriver:

   Hej Eva, jag vet, jag tror att det finns utrymme för fler superbloggare inom andra branscher, försöker sätta ord på att jag själv vill ha variation, f a längtar jag efter ett annat innehåll än vad unga modebloggerskor erbjuder idag. Inte konstigt då jag är medelålders med barn och helt andra intressen. Tror att onlinevärlden behöver bli mer mångfacetterad.

   1. Eva skriver:

    Jag förstår, jag är ännu äldre 54, men det är absolut inte försent för oss heller
    inte sant?

    1. Anika skriver:

     Exakt det vill jag diskutera med er i Helenas plattform!

 2. Anika skriver:

  Nytänkande, toppenidé och för mig sätter du ord på en ny typ av bloggare med fokus på sakfrågan, personlig men med integritet och kanske akademisk bakgrund ihop med entreprenörskap och affärssinne. Obs, utan att vara torr och strikt à la Svenska Akademin. Dagens superbloggare drar in miljoner, har ofta hoppat av gymnasiet och bloggar ingående om det privata, ibland gränslöst. Saknar ibland välskrivna texter där du Helena har en för mig underbar ton som jag och uppenbarligen många andra, slukar.kram

  1. Anika skriver:

   Jag längtar efter att diskutera kvinnors nytänkande o nyskapande företagande, online gärna, gärna 40 +, gärna kombo moderskap karriär, affärsverksamhet, business. Astrologi, andlighet, attraktionslagen – tankesätt som leder rätt.

 3. Marie skriver:

  Ja vad spännande!

 4. Du är sjukt duktig på det du gör! Väldigt otroligt och inspererande❤️

 5. Sofia skriver:

  Låter som en bra idé 🙌

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..