Bloggar, ålder och tacksamhet

Ju äldre, desto mer erfarenhet

Låt mig börja med att sända ett stort, varmt tack till alla som skrivit och önskat mig god bättring igår. Det kändes underbart och återigen påminns jag om tanken på att tillsammans är man så mycket starkare.

Jag fick andnöd till följd av en rejäl infektion. En mycket konstig, skrämmande känsla att den sista luft jag hade i lungorna gick åt till att bara skrika rakt ut. Sen blev det väldigt dimmigt och ambulans till sjukhus.

Efter många vändor och olika läkare (det är inte helt lätt att få medicin även om man är sjuk idag- varför har det blivit så?) fick jag äntligen medicin och idag mår jag lite, lite bättre. Jag har ingen röst men det vänder nog snart.

Det som hände igår önskar jag ingen och jag hoppas aldrig behöva uppleva det igen.

Nu till era kommentarer.

Jag noterade att några av er skrev om att blogga och om ålder. Jag tycker att det vore helt underbart om fler började blogga eller på annat sätt dela med sig av sina erfarenheter när de är plus 25 :-). Det jag visste om livet när jag var i 20-års åldern är ju inte så mycket emot det jag vet idag som 41-åring. När jag är 60 plus kommer mina kunskaper och erfarenheter vara ännu större. Verkligheten omkring oss förändras genom teknik och trender men vi som människor kommer alltid tampas med samma faser av utmaningar, oberoende ålder. Därför kan vi aldrig bli fel när vi blir äldre, tvärtom, vi kan bara bli mer värdefulla för andra att lyssna och lära av. Vi som är äldre har ju redan gått igenom det som de yngre har framför sig.

Dessutom är det alltid spännande att få lyssna till en livshistoria och vad som motiverade viktiga steg i livet. Oftast är de första stegen mot ett nytt liv, förknippade med att man precis innan befunnit sig i en form av kris. Det kan ha varit hälsan, kärlekslivet, pengar eller annat som triggat igång ett ”nu eller aldrig” för att bara bränna förbi sin rädsla och ta klivet mot en ny era. Det är så motiverande att höra talas om vad det var som satte igång transformationsprocessen hos personer som bytt inriktning och oftast gjort det framgångsrikt.

Jag tror verkligen på tanken att vi alla är experter inom något. Oftast kan vi få en hint om vad genom att tänka igenom vad det är våra vänner oftast frågar oss om. Får du jämt frågor om hur man hanterar blommor? Hur man sköter ansökningsprocesser till Försäkringskassan eller får katter att sluta kissa inne? Alla de här frågorna kan ju kanske kan låta banala eller något som man inte kan bygga en inkomstbas kring, men jo.

Amazon har förstått det här. De vet att när folk mitt i natten suckar och säger ”nej, nu får det vara nog, nu måste jag få bukt med det här problemet”, så är man beredd att köpa den informationen genom ett snabbt klick av en e-bok som specialiserar sig just på det området. Amazons egen bokplatta, Kindle, är en storsäljare och informationsböckerna likaså.

Kindle-publicering är bl a ett ämnespaket som jag tänker ha med i medlemssidan. Jag har fått massor av frågor om det och sen är det också så otroligt roligt att få ge ut sin egen bok, på egna villkor.

Det finns mängder av digitiala produkter och tjänster som man kan välja mellan om man vill börja styra mot en inkomstväg där man slår mynt av sitt intresse. Jag ville få bli glad av det jag gjorde, för att ämnet från början var en älskad hobby. Och det är precis det som internet idag erbjuder.

Vad tänker ni om det?

Nu ska jag fokusera på det kommande kärlekshoroskopet. :-)

Kramar

Helena

 

 1. Skönt att du är lite, lite bättre. Fortsätt krya på dig. <3

  Alla idéer och möjligheter du lyfter fram är så spännande och inspirerande. Det ger i alla fall mig mer mod att gå vidare mot det jag längtar efter att få skapa och skriva om – kanske en dag som mer än hobby. Så tack för alla tips och allt pepp och för att du berättar om hur du gjorde, hur du tänkte, att det blev fel ibland, men att man måste våga pröva för att komma rätt.
  Det är nog många som skulle vilja ha din guidning på vägen mot att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter, och som gärna skulle prenumerera på den guidningen. Gemensamt är bra, och till och med bättre. Så håll fast vid den tanken.

  Tack- och styrkekramar

  1. Tack Ewa!
   Du anar inte vad dina ord stärker mig. :-)
   Värme och stort tack!
   Kram
   Helena

 2. Krya på dig fortsatt och sköt om dig! Jag har ofta funderat på att börja blogga och bara få ner tankar och händelser på pränt. Ska nog ta och strukturera upp detta i helgen och se om jag kommer igång!
  Allt det bästa till dig och hoppas din helg blir vilsam och skön!

 3. Hej Helena! Härligt att du skriver positivt om stogande ålder. Tyvärr har dåliga erfarenheter av åldersdiskriminering gjort mig tystare. Jag blir ideligen bortprioriterad i yrkeslivet till förmån för yngre och det har gjort att jag lär mig nya saker mest för min egen skull istället för att dela med mig. Ingen tror ändå att jag är uppdaterad

  1. Helena, du är en så skicklig kommunikatör som besvarar frågor man får – vi undrade vad som hänt dig och nu vet vi och kan därför läsa vidare. Sån lättnad! Camilla, en förändring sker just nu, i takt med att vi lämnar en patriarkal era där #metoo är milstolpe tar kvinnor 40 + alltmer plats och det är idag tydligt att 40 + är kvinnors höjdarperiod. Utan att klanka ned på yngre vill jag bara berätta att min erfarenhet är att man utklassar yngre vilket beror på den enkla anledningen att man levt längre och har mer kunskap och erfarenhet. Man vet direkt vad som är väsentligt, ser de stora dragen och skippar onödigheter, t ex vad andra ska tycka och tänka. Jag satsar enbart på det som ger mig något. Kram

   1. Förtydligande I: under den patriarkala eran så var kvinnor underordnade och generellt sett objektifierade. Det var här kvinnor ansågs mest attraktiva som unga – av män. Männen bestämde i vilken ålder kvinnor dög. #metoo. Idag bestämmer vi kvinnor när vi är attraktiva, kompetenta och värda. Vi definierar, bestämmer över oss själva. En självklarhet.
    Förtydligande II: det är givetvis ingen tävling mellan yngre och äldre. Ännu ett patriarkalt påfund, att bussa grupperna inom en underordnad grupp på varann. Men sk äldre kvinnor har genom historien inte givits strålkastarljus utan hindrats, hämmats från att ta plats. De har inte fått blomma ut så vi känner liksom inte deras ålder, vilka vi är när vi är 40 +. Nu – andra tider. :D

  2. Håller med Camilla, åldersdiskrimineringen blommar för fullt, en övertro på att alla över 37 är pensionärer på rekryteringsföretag.
   Vad händer? jo tjänsterna kommer ut efter ett litet tag igen, för 25 åringen dom balde, pallade inte trycket lr satt bara med luren o facebook.

 4. Ja, tack! tänker jag om det! Vad roligt att du tillbaka igen, hoppas du återhämtar dig! Missförstå mig inte men tycker att din blogg blir bättre och bättre, gårdagens händelse ska du aldrig behöva gå igenom igen men det var levande, det var här och nu – och det är stort med en sån blogg.
  Jag har denna vecka satt igång på allvar med mitt nystartade företag och bearbetar chefer, skickar pressmeddelande osv. Tack för ditt tips om Zoêland, tittar på hennes attraktionsklipp och igår senast om det andliga företagandet. Såå bra! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..