ANNONS

Konsten att släppa- och komma vidare!

/

Tips för envisa personer som kört fast

Är du en person som andra skulle beskriva som ambitiös, noggrann och målinriktad? Kort sagt en person som borde lyckas med allt men ändå känns det som att du just nu inte uppnår mer än frustration. Du sitter fast.

Trots ansträngningar har du inte kommit vidare på vägen mot ditt mål. Kanske hade du lärt dig 150 sätt att inte nå ditt mål, och det är ju givande på ett sätt, men nu vill du inte känna motstånd längre. Inte när du gör och har gjort ALLT som är mänskligt möjligt för att nå din dröm om exempelvis en relation, en karriär eller boendesituation.

Jag förstår dig. Det här var jag för några år sedan.

Jag satt på ett advokatkontor och undrade varför något kändes fel. Som en liten känsla av att något saknades. Vissa dagar var känslan svag. Det var ofta dagar då jag fick arbeta med en spännande utredning och kände att jag verkligen tillförde något samtidigt som jag tyckte om det utredande arbetssättet. Sedan, andra dagar, tittade jag ut genom mitt fönster och såg (ironiskt nog utan att veta om det, Amelias redaktion på Kungsgatan) en kreativ miljö med vita väggar, färgklickar och massor av folk i annat än kostym och strikta skjortor.

Jag vill också vara i en sådan miljö och få vara kreativ och kanske få utrymme för mer av min spirituella sida, tänkte jag och drömde mig bort en stund. Tänk om jag då hade vetat att det var just på den redaktionen jag skulle hamna till slut!

Tiden gick och jag tog mig an skribentuppdrag för olika tidningar som en hobby. Ofta intervjuade jag medium, helare eller andra typer av ”spiritworkers”.

Vid en intervju med medium Terry Evans satt både han och jag med fötterna i en pool nere i södra Spanien. Han var där för att hålla seanser och jag fick en tid för att intervju.

Vid den tiden var jag mer än less och förvirrad över att inte komma vidare så jag frågade honom: Vad råder du mig och andra till som inte kommer vidare? Trots att man gör allt för att lyckas.

Han tittade på mig och sa enkelt: Släpp det.

Jaha, vad fint tänkte jag. Släppa? Bara ge upp det jag drömmer om så mycket att det nästan gör ont i kroppen. Ska jag bara lägga det åt sidan och hoppas att känns bra igen?

Det var precis det Terry menade.

Jag försökte verkligen. Men samtidigt ville min envisa sida inte alls ge upp. Så jag tröttade ut mig med att jobba med att ge upp och låta ödet få ha sin gilla gång samtidigt som jag nappade på alla chanser jag såg för att komma vidare med ett arbeta mer kreativt och spirituellt.

För en envis, uthållig person kan det ta flera år innan man tvingas ge upp för att tristessen bara tagit över all den kreativa glädjen. För min del skedde det 2011-2013. Då deklarerade jag till alla i min omgivning att jag ”struntar i skrivande”.

Vad tror ni hände?

Kort efter min stora deklaration om att skrivandet var slut så  ramlade jag över en artikel om Kindle-miljonärer, alias egenutgivna författare på Amazon. Det lät lätt, enkelt och framförallt roligt så jag började ge ut mina egna e-böcker.

Jag lämnade alla storsäljardrömmar bakom mig och behöll bara den kreativa glädjen. Tidningar intresserade sig för med vilken lätthet jag, utan förlag, kunde sälja e-böcker till läsare världen över. När bokmässan kom stod mitt namn på framsidan av Metro. Jag var debutant utan att vara debutant ”på riktigt”. Det hela kändes surrealistiskt men jag kände att ett flöde hade letat sig in i mitt liv.

Jag fortsatte att följa glädjen och där handlade det bara om att göra det jag ville, när jag ville göra det. Uranus befann sig samtidigt i mitt nionde hus, alias ”tänk teknik och internet och skapa din egen väg för skrivande”. Det gjorde jag och det ledde mig vidare till samtal om blogg och en stor artikel i amelia om hur man arbetar online.

Voilá, en ny väg hade öppnats. Men först när jag släppt mina envisa tankar om att jag skulle skriva och bli en bästsäljande författare.

Ett annat medium sa också till mig ”glöm inte, Helena, att det finns många sätt att skriva och försörja sig på”.

Det tog några år innan polletten trillade ned.

Om du befinner dig i en situation där det känns som att du slår huvudet i väggen, närmast dagligen, och att du ändå varje morgon reser dig ur sängen med attityden att fortsätta kämpa på. Tänk då om innan du, som jag, har kämpat i flera år! Man kan ha det roligare!

Du kommer nå ditt mål, men du råds att se över din färdplan dit. Genom att släppa hela drömmen, kanske du ser saken klarare. Det var vad jag tvingades göra eftersom jag är envisare än en åsna. För dig, som är klokare än så, kan en tids brainstorm där du tänker ”okej, den här vägen gick inte, hur kan jag uppfinna en egen väg till målet?” räcka för att komma vidare.

Du kan praktisera denna inställning oavsett om ditt mål gäller en relation eller karriär, boende eller spirituellt utveckling. Ja, vad som helst faktiskt där du känner att du vill vidare men inte lyckas ta dig ur känslan av att ha kört fast.

Tre tips:

-Tänk nytt! Bara för att många exempelvis lever i en relation där man bor ihop så kanske du och din partner mår toppen och får det att fungera genom att pendla mellan länder eller olika städer, som särbos.

-Ge upp tanken på hur du ska lyckas, men behåll drömmen.

-Läs och ta in inspiration från andra som också gått emot strömmen och lyckats. Vi är menade att uppfinna vår egen brygd för framgång. Och vi kan det, om vi bara vågar ta ut svängarna lite mer.

-Håll koll på de övergripande trenderna i astrologin, de kan ge god vägledning ;-)

Fortsatt glad fredag!

Kramar

Helena

9
74

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00