Nationaldag

Tid för vila och reflektion

Igår fick jag en så gullig och omtänksam fråga från en bloggläsare om jag någonsin tänker på mig själv och tar mig tid för att vila och återhämta mig?

Svaret är ett rungande JA!

Efter snart 5 år här på bloggen och 6 bokreleaser inom loppet av 2,5 år har jag lärt mig att arbeta på ett tidseffektivt sätt men att också lägga in tid för vila och mycket tidsframförhållning för det fall schemat faller på grund av sjukdom eller andra oväntade händelser.

När jag började blogga och skriva böcker var jag inte så slipad. Jag var så glad över att äntligen få arbeta kreativt att jag bara körde på. Rätt fort insåg jag dock att genom att göra lite varje dag, kan man åstadkomma väldigt mycket, på längre sikt. Det har varit min melodi de senaste åren. Det är så jag kunde producera bok efter bok på ibland så lite som 30-60 minuters skrivande per dag.

Jag utvärderar konstant det jag lägger tid på för att det ska gå ihop med ekvationen ”jag vill göra nytta och inspirera andra i mitt arbete samtidigt som jag gör det på ett så tidssmart och fritt sätt för mig själv som möjligt”.

Onlinevärlden var där jag fann möjligheten att göra det jag älskar och att, rätt planerat, framöver kunna undvika att sälja min tid. Det älskar jag. Om jag hade arbetat ännu hårdare hade jag kanske varit helt i mål redan nu, men istället har jag fyllt tiden hittills med vida tidsramar. Stress och jag är inte vidare goda vänner så jag undviker alla former av möten med stress som jag kan!

En sak som jag gjorde för flera år sedan var att se till att endast vara nåbar på mailen, på mina mycket restriktiva villkor. Till en början blev det protester och kommentarer som ”Du är inte lätt att få tag på m m”. När jag berättade om min plan för tidseffektivitet och vila gick det hem hos alla inblandade.

Nu för tiden ska allt ske så snabb att om det inte kommer ett svar inom tre minuter så verkar det galet. Men jag var tydlig med att jag hade begränsad mailtid och när de jag arbetar med fick klarhet i det, var det inga problem alls.

Ibland vet jag faktiskt inte ens var min telefon är! Familjen brukar kommentera ”Helenas mobil låg i hundkorgen sist vi såg den eller på tvättmaskinen i källaren”. Sociala medier lägger jag ned cirka 3 minuter på per dag. Och då tar jag ändå i. Den tiden är endast för att lägga upp länkar till mina inlägg och inte alltför sällan skicka iväg ett grattis till de vänner/följare som fyller år.

Detox från sociala medier är utan tvekan det smartaste jag gjort för mitt eget välmående. För att vara nätentreprenör behöver man absolut inte stå med en mobil i handen hela tiden.

Så, slutligen, varmt tack för den fina kommentaren. Ja, jag tar hand om mig!

Jag önskar er alla en vacker Nationaldag!

Kramar

Helena

 

 

 

 1. Skönt och lugnande och intressant att höra hur du gör! Jättebra! Själv hör jag till dem som inte är på FB men som klarat mig hittills i alla fall med de kontakter som jag önskar.

    1. 😀har min lilla stalker vaknat, va pessimistisk du låter, nytt alias har du också.
     Men flera andra vet nu vem du är, så skit på dig👮🏻‍♀️

 2. Intressant inlägg, alltid trevligt att höra hur du lägger upp ditt arbete. Glad nationaldag 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..