Bedragarens nymåne

”Astrologen” som sket i det blå skåpet igår.

Tvillingarnas tecken är, kanske pga av dess dualitet, det tecken som brukar förknippas med bedragare. De spelar på två sidor på samma gång. Igår i samband med nymånen i Tvillingarna, med en tuff aspekt till dimmornas planet, Neptunus, fick jag reda på något tråkigt.

Jag fick en extra liten övning att ta hand om. En manlig läsare kontaktade mig igår med anledning av ett horoskop han hittat i sociala medier. Han skrev att det verkade identiskt med mina ord i ett av mina horoskop. Efter en dubbelkoll såg jag att det var mina ord. Allihop. Ända ner till missade dubbelslag.(För den listige hade inte orkat läsa igenom texten, bara använt copy and paste.)

Det framstod som klart att en person tagit sig skamlösa friheter med mina horoskop. I någon annans namn har horoskopen spridits, i affärssyfte. I ett sådant läge är det väldigt skönt att ha en uppdragsgivare som Bonnier bakom mig. Den drake som främst väcks till liv är inte jag, (även om jag lovar att jag sprutade eld här hemma!) utan den juridiska avdelningen på Bonnier. Det är de som är ägare av allt material som jag producerar eftersom de är min uppdragivare.

Det som är tråkigast i sammanhanget är att läsare riskerar att luras in i att tro att sidor och inlägg på sociala medier är skrivna av en seriös person. Någon som ni sedan kanske väljer att köpa en astrologisk tjänst av.

Med detta i åtanke vill jag uppmuntra alla som läser horoskop i sociala medier att vara lite extra varsamma med vad och hos vem ni läser. Påminner orden om mina? Det kanske är precis det de är!

Jag tycker att det vore väldigt trist om en person som är nyfiken på astrologi blir bränd av en bedragare. Gör det därför till en vana att alltid dubbelkolla vem personen är innan ni betalar honom/henne pengar.

Det finns naturligtvis en chans att personen bakom den här sidan är en duktig, men mycket slö, astrolog. Oavsett vilket så vågar jag påstå att denne nu har skitit i det blå skåpet för trogna läsare protesterade i kommentarsfälten och spred snabbt agerandet vidare till andra.

Gott spirituellt arbete handlar alltid om att ge, aldrig om att ta. Amen.

Jag hoppas nu att eländet snart ska vara ur världen.

Ha en fortsatt fin torsdag!

Kramar

Helena

 1. S skriver:

  Ett tips är att hålla koll i Facebook grupper som är om medialitet, andlighet osv för där ser jag ofta folk lägga in horoskop från dig och andra sidor utan att ange källa. De skriver oftast bara ”Taget från nätet” vilket inte är rätt sätt att ange källa eller ge credit till skaparen.
  Det händer ofta att dom som läser dessa inlägg tror att det är personen som postar det som har skrivit det.
  Önskar du länkar till specifika grupper så kan jag maila så ditt team kan kolla upp det :) Hittade inte en mailadress direkt till dig

 2. Cea skriver:

  Det är alla ggr Elin versus K versus A, som också skriver negativa saker om Kräftor.
  Alltså en idiot, hoppas Bonniers gör det dyrt för det j…..a aset

 3. Marie skriver:

  Usch så fult gjort!!!! Hoppas att det snart är löst. Tack för bra horoskop.
  Kram

 4. Just det, du berättar om framtiden och ibland måste du berätta om vad som gäller nu. Tyvärr alltför nödvändigt.
  Du har civilcourage och det skall du ha beröm för……

  Ibland är följare bara kopiatörer i natten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..