Juli och förmörkelsernas tid

Sol-och månförmörkelser= händelsernas månad

Jag öppnade datorn för första gången på två veckor idag. Helt underbart att kunna programmera inlägg och sedan läsa era kommentarer från mobilen. En väldigt härlig resa till Österrike har hunnits med. Livsbatterierna är rejält laddade. Vädret i bergen var varmt och efter en fin vår här hemma, som jag tillbringade med att äta penicillin i olika omgångar, så var jag närmast blågrön till färgen. Men nu har den saken rättat till sig :-)

Det väntar oss en händelserik juli. Två förmörkelser är i antågande, en merkurius retroperiod tar sin början (26 juli) och vi har ett större antal planeter i backande läge. Alla retrograda planeter för med sig att vi behöver lite mer tid innan vi kan sätta fart, som vi tänkt. Men, förmörkelserna kommer leverera oväntade vändningar och att vi anspassar oss efter händelserna.

Den första förmörkelsen äger rum den 13 juli, så än har vi lite tid att ladda. De tecken som förmörkelserna äger rum i är Kräftan (13 juli) samt Vattumannen (27 juli). Dessa tecken styr över familjelivet respektive vår värld i gemenskap med andra.

Balansen mellan dessa världar kan komma att ställas på sin spets när förmörkelserna aktiveras. Kräftan och Vattumannen kommer stå i centrum och stora, personliga förändringar kan vara att vänta.

Om vi ska gradera överraskningsgraden så tror jag att den förmörkelse som äger rum den 27 juli blir den tuffaste. Uranus, känd för överraskningar, befinner sig i en tuff aspekt till förmörkelsen. Pressen kan bli stor. Tack och lov har vi dock ett mycket vackert möte mellan Pluto och Venus i samma veva. Kärlek och ljus vinner över mörker.

Förmörkelser är kända för att öka takten gällande sådant vi trodde att vi inte skulle behöva göra förrän senare. Kanske har rädsla eller ovisshet stoppat oss. Ett exempel kan vara att man önskat sig ett nytt boende eller ett nytt jobb men inte agerat i saken men så kommer förmörkelsen och hyresvärden säger upp en eller priserna påverkas så att det plötsligt är dags att köpa eller sälja. Eller så får man sparken från ett arbete man ändå inte gillat, men inte vågat lämna för trygghetens skull. Det är som om förmörkelserna puttar en framåt och säger ” nu är det dags- hoppa!”

Spännande!

Nu ska jag göra mitt bästa för att komma in i rytmen av jobb igen. Jag hoppas kunna förbereda ytterligare några veckor av semester. Men för det krävs att jag jobbar dubbelt upp i samma antal veckor. Men med semestern färskt i minne är jag minst sagt motiverad!

Hur har ni haft det? Är ni lediga eller jobbar ni?

Ha en fortsatt härlig torsdag!

Kramar

Helena

  1. Jag tog äntligen ett stort beslut att lämna mitt första ingenjörsjobb. Utan att egentligen ha någon plan… min chef har pressat mig så hårt att jag kastade in handduken. För hälsans skull. Trivs på företaget annars, jag är mycket uppskattad och blev snabbt allas favorit (utom i min egna grupp). Lejon som jag är :) Nu hoppas jag innerligt att förmörkelserna hjälper en annan chef på företaget att faktiskt VÅGA anställa mig till sin grupp istället. Och att ledningen får upp ögonen för det egentliga problemet med min nuvarande chef.

    Har ett starkt inre lugn, att saker kommer att lösa sig på bästa sätt. Mycket kan man nästan ”känna i luften”. Ser med glädje fram emot säsongens förmörkelser, medans jag sitter lugnt i båten och ser vart den tar mig :)

    (Lejon med asc i Stenbocken).

  2. Härligt att dina batterier är laddade💪🏼🌞
    Här jobbas det hela sommaren, men hoppas på lite vila och batteriladdning på någon utav helgerna jag är ledig🌞Hoppas den kommer något positivt av förmörkelserna🍀
    Önskar dig en fortsatt skön sommar🌼
    Kramelikram💖

  3. Oj! Min dottter har födelsedag den 27 och dessutom har hon ascendenten i kräftan (12 juli….) – hur skall detta tolkas undrar jag med bävan. Fortsatt god sommar till dig!

  4. Jobbar dessvärre hela sommaren… men vet inte hur jag ska tolka förmörkelserna ?? Positivt el negativt????

  5. Låter spännande 🤔😄Alltid bra med något nytt o hjälp till att ta besluten 😄Ha en bra dag 💕

  6. Usch usch
    Nej inte vill jag läsa sådant
    Jag är redan skör pga gamla historier jag försöker reparera mig ifrån, jag behöver inte mer, allt drev mig rätt ner i sjukdom. Denna jungfru behöver styrka, ro o få bygga upp sig själv igen
    Kram

  7. Usch det låter illavarslande med den 27. Och jag som ska starta en bilsemester genom Europa just den dagen. Ja då kommer väl punkteringen vara ett faktum innan vi ens lämnat parkeringen här hemma, eller så ligger vi sjuka i influensan eller nåt.

  8. Roligt att läsa, dock blir jag lite lätt skrämd av just förändringar (oxe som jag är) även att jag gärna välkomnar det just nu. Så sparken eller vräkt hoppas jag inte på, mer en ”nä nu är det nog och gör denna förändring” . Jag brukar läsa…tänka…glömma bort… och sedan göra en reflektion. Spännande 😍😎 Kram Tina

  9. Hej! Älskar dina läsningar på morgonen innan dagen sätter igång. Är hemma men idag ska jag åka till min fina pappa som inte mår så bra. Kram och ha en riktigt skön sommardag 💕🌻🍓

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..