Bara gör!

Jobba via internet. ”She means business” av Carrie Green. I inlägget förekommer reklam för en bok men ingen ersättning utgår till mig för saken. Jag vill bara ge er ett bra boktips!

Arbeta hemifrån: På semestern för några veckor sedan tog jag med nätentreprenören Carrie Greens bok She means business. Faktaböcker är lättlästa och man kan ofta bläddra fritt bland kapitlen efter tycke och intresse. Jag har läst många liknande böcker och alltid hittar man något spännande, peppande eller inspirerande att ta med sig.

I Carries bok fick jag med mig en extra dos av det här med att agera, att bara göra, istället för att skjuta upp saken. En av hennes exempel handlade om en annan entreprenör som hade kalasidéer men höll på att fastna i ett träsk av frågetecken kring hur hon skatterättsligt skulle ta hand om företaget… Tack och lov fick den entreprenören rådet att bara köra på, vilket hon gjorde, istället för att skapa problem som egentligen inte var problem.

Från juristjobbet är jag också skolad i att se över alla tänkbara scenarion först och sedan utifrån det agera. Men det finns mycket man kan göra som är viktigt för läsare eller följare man har på nätet och som kanske inte är de tyngsta grundstenarna i det juridiska eller skattemässiga upplägget.

Ett av de sätten kan t ex vara att börja bygga sin lista av följare eller att bara ta steget ut att visa sig mer aktiv i sociala medier. Eller, om man ligger helt i startgroparna, att se till att registrera sitt domännamn eller lägga grunden för en blogg på wordpress.

Små steg, hela tiden, leder framåt.

För att återgå till Carries bok så var den verkligen inspirerande med flertal exempel på hur andra kvinnliga entreprenörer gjort för att lyckas online.

Efter att jag läst boken fick jag också viktiga insikter, både via Carrie och småbarnsmamman Kimra Luna (som köpte en Mac, skaffade nätuppkoppling och gick från arbetslös bidragstagare till 1 miljon dollar i omsättning inom loppet av ett år-hennes historia är den som mest fastnade när det gäller att få supermotivation), om vad det innebär att driva en medlemssida. Något som ni som läser här regelbundet vet att jag funderar kring.

Har ni några goda boktips på att jobba online, så kommentera gärna!

Fortsatt glad tisdag till er alla,

Helena

  1. De va jättebra läsning du tipsade om! Jobbar själv på myndighet med juridik och utredningar men har alltid drömt om en liten webshop/secondhand butik hemifrån landet med fokus på färglada retrokläder. Men man blir nog lite automatiskt ”feg” på att vilja ta steget när man är i en bekväm fyrkantig bubbla men ack så själadödande för den kreativa i mig. Mitt första steg var att registrera en blogg på wordpress häromveckan som ska bli en modeblogg. Något som är läskigt men spännande. Man dras för ”vad ska kollegorna säga när de får reda på den?” och andra massa tänkbara läskiga scenarion som spelades upp i huvudet.

  2. Jag tänker varje dag hur jag ska kunna jobba online. Så svårt ändå. Vad är intressant, vad vill folk ha, bad säljer. I slutändan handlar det nog om MITT intresse och att kunna sälja det vidare på något sätt. Både min man och jag är vädurar. Han är expert inom informationssäkerhet/cybersäkerhet och ska göra en onlinekurs. Men han är inte en entreprenör och driven. Önskade jag kom på något sätt att driva hans expertis framåt! Suck 😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..