Horoskop: Merkurius retrograd 26 juli-19 augusti

Merkurius retrograd i Lejonets tecken

Väduren 21/3- 20/4

Merkurius backar i ditt kreativa, fertila och flirtiga femte hus. Under perioden som Merkurius backar kan en kärleksaffär sakta in, en f d kärlek dyka in i livet igen, eller en kreativ plan behöva ses över. Kom ihåg att se över det som varit och det som är gällande de områden jag nämnde.

Oxen 21/4-21/5

Ditt emotionella hus påverkas. Nu kan du bli känsligare och behöva mer tid att smälta minnen, händelser i familjelivet eller gällande boendet. Något från förr kan dyka upp, såsom en chans att flytta in i ett tidigare boende, eller möjligheten att försonas med en familjemedlem du inte sett på länge.

Tvillingarna 22/5-21/6

Allt det du säger eller skriver hamnar under lupp under de närmaste veckorna. Trippelkolla med dig själv så att du inte säger något tokigt som du inte kan ta tillbaka. Med Merkurius i ditt tredje hus kanske du inte hade någon avsikt att göra någon illa men missförstånden kan dugga tätt vilket kan ge problem. Studenter har en god chans att nagelfara en uppsats eller tankar kring studieplan. Om du ska resa så se till att ha en plan B ifall tekniken sätter käppar i hjulet för tåg eller bil. Undvik att skriva viktiga kontrakt och dokument, risken finns att omständigheterna kring avtalet förändras när Merkurius vaknar till igen i slutet av augusti.

Kräftan 22/6-23/7

Dags att se över din ekonomi och hur du tjänar pengar på din talang och/eller kunskaper! Med Merkurius i ditt inkomsthus kan en inkomstkälla från förr dyka upp igen. Om du känt att du inte haft någon koll på din privata budget kan de följande tre veckorna få dig att tänka ut en smartare plan.

Lejonet 24/7-23/8Avvakta med alla viktiga planer på studier, undervisning eller nya projekt. Din åsikt om vilken väg du vill satsa på för att skapa mer pengar och trygghet kan variera under den här tiden.

Utvärdera dina alternativ och satsa på att ligga lågt i affärer, jobb, studier och pengar under de kommande veckorna. Varför inte ge dig iväg på semester istället? Efter den 19 augusti klarnar dina valmöjligheter gällande hur du hanterar dina pengar och möjligheter. Då är du redo att ta nya steg och lansera nya projekt eller offentliggöra dina livsplaner.

Jungfrun 24/8-23/9

Nu får du en chans att ta ett steg tillbaka och utvärdera livet. Merkurius är din personlige styrare och med planeten på besök i ditt tolfte hus är det en bra tid för att dra dig tillbaka och göra en för- och-nackdelar-lista över, tja, det mesta i ditt liv. Undvik radikala beslut under de kommande veckorna. När Merkurius går framåt igen, efter den 19 augusti, kommer du veta vilken väg framåt du ska välja.

Vågen 24/9-23/10

Du kan få behöva maila om ett antal gånger, eller påminna dina samarbetspartners eller kollegor om vissa fakta. Bekanta kan tyckas lite sega i att uppfatta vad du säger och missförstånd och förseningar kan tära på ditt tålamod. Om du har särskilt viktiga punkter att bocka av på en lista gällande teknikbehov med dator, nätverk, server eller nätverks-/organisationsengagemang/jobb kan det vara värt att konstant dubbelkolla att alla inblandade har förstått vad du menar. Tekniken kan ge dig trassel så var noga med att göra säkerhetskopior och att ha koll på inställningar i datorer och telefoner eller hemelektronik.

Skorpionen 24/10-22/11En väldigt seriös affärsplan eller karriärsatsning kan behöva sig en översyn. Du kan inse att du missat något eller att du inte känner dig riktning nöjd. Se de närmaste tre veckorna som en bra tid för att se över planer på att lansera en PR-plan, särskilt om marketing i sociala medier är aktuell för Merkurius styr ditt elfte, nätverkande och tekniska hus. När den 19 augusti kommer är det en mycket bättre tid för att satsa på att marknadsföra dig/din produkt eller att söka dig vidare i jobbet.

En chans till att gå tillbaka till ett tidigare arbete kan dock dyka upp under de kommande tre veckorna. Om du väljer att tacka ja till att gå tillbaka till ett tidigare arbete eller chef, har du Merkurius välsignelse.

Skytten 23/11-22/12

Du har alltid stora visioner och livsplaner. Grandiosa till och med. Under de kommande tre veckorna kan dock dina stora planer behöva utvärderas en eller flera gånger. Något i din plan tycks inte hålla måttet. Om du har satt alla dina idéer i pränt eller arbetar med ett bokmanus eller juridiskt process, var då extra noga med att se till att all information är skyddad genom dubbelkopior. Skyttar är ofta resglada och kunskapstörstande. En plan på att resa kan leda dig tillbaka till en plats du älskat eller så kanske du överväger att studera och klurar på val av rätt studieprogram.

Stenbocken 23/12-20/1

Med Merkurius, planeten som är kungen av kommunikation, sms och meddelanden, på plats i ditt åttonde hus så kan svartsjuka, delad ekonomi eller en passionerad kärleksaffär få sig en släng av ”något mystiskt eller oklart är i luften”. Ett delat ägande, en bidragssituation, en uppdelning av egendom vid en skilsmässa eller dödsfall eller misstankar om en otrohet kan göra de närmaste tre veckorna till rena rama berg-och-dalbanan av intensitet. Allt kommer klarna och lugna sig efter den 19 augusti.

Vattumannen 21/1-18/2

Ja, eller nej? Alla dina nära relationer, såsom den med en kärlekspartner och närmaste vänner, eller relationen till en samarbetspartner kan kräva att du omvärdering. Sakta in istället för att ta viktiga kärleks-eller affärsbeslut. Det sjunde huset, där Merkurius befinner sig, styr också över personer som du anlitar för att företräda eller hjälpa dig såsom en advokat eller agent. Undik att inleda nya samarbeten tills efter den 19 augusti,

Fiskarna 19/2-20/3Med Merkurius retrograd i ditt sjätte hus kan både din hälsa, träningsrutiner och jobbuppgifter kräva att du dubbelkollar detaljer mer än vanligt.

Information som du får hos läkare eller annan rådgivare inom fysik och hälsa kan förvirra dig eller bli tokig. Kollegor på jobbet, eller anställda om du är egenföretagare, kan också ge dig lite mer att fundera över eller göra än i normala fall. Var noga med att vara extra plikttrogen och noggrann när du arbetar. Små detaljer och ett planerat tidsschema kan fallera på jobbet och missförstånd och förseningar kan pröva ditt tålamod. Du kan få en chans att gå tillbaka till ett tidigare jobb eller projekt, i sådana fall har du Merkurius välsignelse med dig under de kommande tre veckorna. I annat fall, undvik alla former av nya steg gällande hälsa/träning eller jobb. Se hellre över det som du redan har påbörjat. Efter den 19 augusti får du flöde och klarhet med dig igen.