Mars kvadratur Uranus

Planettransit vecka 31

Normalt sett brukar lördagarna bjuda på ett mer festligt och omfattande inlägg avseende den kommande veckans planettransiter. Till följd av att jag fick datortrassel samt det faktum att jag endast noterat ett planetmöte på torsdagen så redogör jag kort för vad som väntar på torsdagen den 2 augusti.

Explosivt och lättprovocerat!

Mars retrograd kvadratur Uranus är en sådan där transit som kan jämföras med att ge sig ut på en joggingtur i kuperad terräng, med lite flytande sprängmedel i fickorna: det kan smälla när som helst.

Mars är krigarens planet och Uranus är ju känd för sina häftiga reaktioner. Vad detta kan innebära när det gäller världspolitiken är det kanske bäst att inte tänka på.

På ett personligt plan kan vi bli mer lättprovocerade och reagera med full kraft genom att bita ifrån. Om du vet med dig att du vanligtvis har svårt att hejda dig innan du säger ifrån så kanske en ”ensam” dag inte vore så tokigt.

Eftersom Mars också styr över sport och tävlingar så är det en klok idé att vara extra försiktigt om man exempelvis ska dyka eller göra något som kan kallas för extremt krävande. Alla former av risktaganden bör strykas ur kalendern.

Den 16 maj hade vi också ett kvadaturmöte mellan dessa planeter. Detta möte, den 2 augusti, är det andra av tre kvadraturmöten mellan Mars och Uranus i år. Det sista äger rum den 19 september i år.

Minns ni vad som hände er den 16 maj?

I morgondagens veckohoroskop skriver jag om hur varje stjärntecken påverkas av Mars/Uranus-kvadraturen. Komplettera gärna med att läsa förmörkelsehoroskopet så får du en känsla för det som svävar i luften för just ditt stjärntecken.

Fortsatt glad lördag!

Kramar

Helena