Planera för din framgång

Värdet och vikten av dagliga att-göra-punkter i almanackan.

Krydda din agenda med coola delmål som en dag i taget, hela tiden, tar dig närmare dina drömmar

När Solen befinner sig i Jungfrun kan man inte hoppa över ett inlägg om vikten och värdet av att skapa scheman och att-göra-listor.

Jag vet, det låter inte ett dugg häftigt, kul, sexigt eller spännande med scheman och listor av måsten… Men, om användandet av listorna eller systemen ledde dig till din dröminkomst, ett boende du önskat dig så länge du kan minnas eller chansen att utöka din semester- hur coolt, kul, spännande eller häftigt verkar det då?

Exakt! Perspektiv.

De senaste åren har jag varit på ett mission, att hitta en vinnande formula för att få det liv jag vill ha. Inte bara ekonomiskt men på det stora hela. Jag har vänt mycket redan då jag bytte karriär och fick börja arbeta med det jag älskar. Något som jag dagligen tackar uppåt för.

Ekonomi är ofta en stor rot till andra områden för om man har mer pengar, kan man lättare köpa/väga upp för det man saknar, behöver eller önskat sig, såsom en härlig semester, två par snygga vinterskor istället för endast ett par, en ledig eftermiddag i veckan att tillbringa med familjen och så vidare.

Mitt mission har därför varit att fokusera, studera och lära mig allt jag har kunnat för att hitta svaren till hur ekonomiskt framgångsrika kvinnor gör och har gjort för att lyckas.

Jag har plockat upp olika saker från olika framgångsrika kvinnor och nu i somras började bitar och perspektiv att falla mer och mer plats för min egen del. Jag har haft mer tid att läsa, lära och reflektera i sommar då jag inte haft någon bok att slutredigera. Det har verkligen varit en spännande sommar att få bara kunna ta del av massor av teorier och tankar om ekonomisk framgång.

En stor stötesten, där vinnarna och förlorarna går delade vägar, är när man kommer till punkten ”att göra”. Jag har ju skrivit om det tidigare men det går verkligen inte att nog poängtera det: om man inte agera, händer ingenting.

De kvinnor som lyckas, agerar. De kvinnor som lyckas är varken modigare, smartare eller bättre än oss övriga. Men de sitter inte och väntar på rätt tid att starta sin framgångsresa. Ibland är det en trevande resa där de gör och gör om, tills de hittar rätt väg. Men, de GÖR något.

Därav dagens inlägg. Hur kan man motivera sig till att göra något i linje med sina drömmar varje dag?

Svaret för mig är listor, scheman, att-göra-punkter och många små deadlines, hela tiden.

Vissa dagar är jag trött och behöver min vila. (Jag försöker alltid att se till att ha ledigt på helgen. Förberedelserna av mina helghoroskop ingår i mina att-göra-på-vardagarna-listor.) Men överlag så handlar varje dag om att checka in med mina drömmar. Om jag inte bryr mig om att ta tag i saken är det som att signalera att jag inte är intresserad av en förändring.

2 timmar i veckan, blir en hel arbetdag per månad som du kan lägga på din dröm

Något steg mot mina mål, måste alltid göras varje dag, minst fem dagar i veckan.

Visst, säger ni som kanske redan arbetar heltid och inte vet hur ni ska få ihop tid, ork eller inspiration till att skapa att-göra-listor för drömmar, än mindre agera i enlighet med dem!

Jag fattar helt och hållet. Men, och här är det besluts- och prioriteringsdags, då finns det egentligen bara två alternativ att välja mellan:

Ett. Skjut upp förverkligandet av dina drömmar till en annan dag.Två. Se om du kan prioritera om i ditt schema. En kväll i veckan kanske du kan byta ut 2 timmars tv-tittande mot brainstorming och agerande.

Lite insats blir stora resultat över tid. Om du ger dig själv 2 timmar varje vecka i en månads tid så har du fått ihop en hel arbetsdag per månad som du kan lägga på att börja uppfylla en dröm. Det kan du hinna längre än du tror på!

Nu finns det förstås en annan aspekt av att inte göra också: Du kan inte agera om du inte först VET vad du vill uppnå.

Två viktiga delar i det generella framgångsreceptet är alltså;

-Vet vad du vill.

-Agera enligt en uppgjord plan.

Fixar du de här två delarna är det tuffaste gjort.

En person som skapat sig ett nytt yrke är Michelle Rohr. När hon insåg ”att hon levt samma år två gånger” men att ingen förbättring skett i hennes liv från det ena till det andra året, gjorde hon slag i saken och det förändrade allt!

Hennes Life Binder- Take 100 % responsability for your life (planeringsscheman för livet) ger henne både goda inkomster och en livsstil att inspireras av.

Fortsatt glad tisdag till er alla!

Kramar

Helena