Merkuriushoroskop 6/9-22/9

Det här kommunicerar, funderar och brainstormar stjärntecknen om när Merkurius befinner sig i Jungfrun, den 6-22 september

Väduren 21/3- 20/4

Med din kraft och initiativförmåga så kommer du få ordning i ditt liv snabbare än kvickt nu! Du kommer organisera både ditt privata liv och din checklista på jobbet så att du hinner med allt du ska och nöjt kan släcka varje kväll. Om du har upplevt någon form av kaos gällande tidsbrist eller ansvar för din egen hälsa och träning så är det nu du tar tjuren vid hornen och får läget under kontroll. Planera in tid för dig, tid för dina måsten och se över sätt att spara tid genom att delegera på jobbet, fråga en kollega om stöd eller be om hjälp från familjemedlemmar. Kanske är det dags att kalla in hjälp genom en assistent, barnvakt eller städhjälp?

Oxen 21/4-21/5

Dina tankar kan flyga iväg åt många håll just nu! Du och en flirt eller kärlekspartner kan sms:a eller tala i timmar. Om kärlek inte är det som upptar dina tankar och det du pratar eller läser om kan dina barn/fertilitet eller drömmar om att få uttrycka dig på ett mer fritt och kreativt sätt istället vara det upptar dina tankar och samtal.

Tvillingarna 22/5-21/6

Med din egen styrare, Merkurius, i din hem-och familjezon är det du som tar bladet ifrån munnen och öppet vädrar dina känslor och behov. Behöver du mer hjälp från familjemedlemmar för att veckorna ska gå ihop? Eller känns det som dina behov alltid kommer i sista rummet? Säg det! Förklara för dina närmaste hur du mår och hur du vill få till en balans där hemma. Tillsammans kan ni alla komma i harmoni genom att göra upp en ny plan för trivsel och ordning och reda.

Kräftan 22/6-23/7Om du har gått i funderingar kring att studera något, själv undervisa eller allmänt grotta ned dig i ett ämne som intresserar dig, då har din tid kommit!

Nu är en utmärkt tid för att starta en blogg (starta den officiellt den 9 september för bästa resultat) eller öppna en ny kanal i sociala medier. Dina ord kan nå ut till många och ett härligt intellekuellt utbyte av kunskap ger ditt liv extra krydda. Det är mycket möjligt att det du läser, talar om eller undervisar i har att göra med balansen mellan jobb och hälsa och smarta vägar dit.

Lejonet 24/7-23/8

Din inkomstplanet, Merkurius, i ditt inkomsthus, jo, jo. Nu kommer du fokusera 100% på att skapa mer välstånd i ditt liv. Tala med en klok person eller rådgivare om vägar för att få ditt bankkonto eller dina tillgångar att växa. Nu är en mycket bra tid för att lära dig om beprövade metoder och system som fungerat för andra. Varför inte kika in på Börshajen– gratis kurser och utbildningar för hur du skapar en tryggare framtid ekonomiskt. Sätt dig också gärna ned och summera vilka dina tillgångar, i form av kunskaper och talang, är. Det kan finnas mer pengar att tjäna genom att förvalta dina förmågor och expertis på ett smartare sätt!

Jungfrun 24/8-23/9

Äntligen kommer det kännas som du får grönt ljus att agera gällande massor av tankar, ideer och planer som du haft i huvudet under sommaren. Du kommer lätt kunna utvärdera vilka tankar som är värda att lägga mer tid på, respektive lägga åt sidan. Ta för vana att ha ett anteckningsblock nära hela tiden. När idé efter idé poppar upp när du minst anar det kan ett brainstormdokument hjälpa dig att minnas exakt hur du tänkte. Du kommer prata mer med vänner och bekanta om allt som bubblar inom dig, och möjligen anmäla dig till kurser som hjälper dig att förverkliga dina idéer.

Vågen 24/9-23/10Är det lite Alice i Underlandet-känsla över livet just nu?

Kanske är det som sker kring dig så präglat av fantasi och samlandet av kraft för nästa steg i livet, att du ibland måste nypa dig i armen. Med även Solen i ditt tolfte hus kan livet kanske kännas lite trögt eller stillastående, även om du bara fort vill framåt. Se det som att det nu är en viktig tid för att reflektera över hur långt du nått hittills och skapa en klar vision av hur du vill att livet ska bli framåt. Du får snart klartecken för att trycka gasen i botten så håll ut lite till och ge dig själv tid att vända din fokus inåt, snarare än utåt.

Skorpionen 24/10-22/11

Nu kan du få roliga inbjudningar som kan hjälpa till att vidga din bekantskapskrets. Personer som delar samma intressen som du eller nätverk som arbetar med de ämnen som du brinner starkt för kan vilja att du blir en del av deras gemenskap. Tala öppet om dina visioner för att påverka eller förändra något i livet, för dig eller andra. Detta är en god position för att visa medmänsklighet och bidra till välgörenhet. Eller för att skapa ett häftigt onlineforum med fokus på teknikens och internets möjligheter.

Skytten 23/11-22/12

Merkurius analytiska förmåga kommer hjälpa dig att tänka ut en smart, strategisk väg för att nå dina mål i karriären eller höja dina ambitioner eller livsmål. Det blir lättare att klart se vad du ska välja att prioritera respektive sätta åt sidan för att lyckas nå dina långsiktiga mål. Låt din agenda bli din bästa vän och bestäm dig för att klara av tre att-göra-punkter på din dröm-lista per dag. Lite i taget, tar dig i mål under de här kommande veckorna. Dela gärna med dig av dina tekniker för att lyckas också. Nu uppfattar omvärlden dig som en expert på att få jobbet gjort! Du kan vinna några följare på samma gång.

Stenbocken 23/12-20/1

Dröm fritt under den här perioden! Läs och ta in influenser genom böcker, nyhetsartiklar eller lärare du beundrar. Det du drömmer om att göra, och talar och tänker om just nu, har troligen att göra med ett entreprenörssteg, utlandsplaner eller högre studier. Du vill göra livet nytt, mer äventyrligt och spännande och söker åt alla håll efter inspiration. En kortare resa kan ge dig mycket av allt detta. Om du inte kan resa kan du ändå ”resa” genom att sluka böcker eller hitta en ny livsstilsguru att följa på internet.

Vattumannen 21/1-18/2

Antalet samtal till en investerare, revisor eller en personlig bankkontakt kan bli fler än vanligt under den här perioden. Det är mycket möjligt att du söker efter pengar för att hjälpa ett barn ekonomiskt eller för att starta ditt drömföretag. Eller hitta en vinnande strategi för att placera dina pengar. Planer på att köpa egendom tillsammans med en partner eller annan person kan vara något som återkommer i dina konversationer med barn, syskon eller vänner.

Fiskarna 19/2-20/3

Du öppnar munnen och berättar för en kärlekspartner, eller affärspartner, om vad du tycker är positivt respektive negativt i er relation. Risken finns att du blir lite för negativ eller kritisk så påminn dig om att bromsa de ärliga konversationerna en aning ibland. Det positiva är att din kärlekspartner blir helt klar över dina önskemål. Om du är singel och söker efter en ny kärlek kommer din förmåga att klart och tydligt berätta vad exakt det är du söker hos en framtida partner, bespara dig både tid och hjärtesorg. Och återigen, be inte om perfektion hos en partner, det är att sätta ribban FÖR högt. Inte ens du kan uppfylla den kvoten, så varför skulle du då kunna kräva det av en partner?