Allt som glimmar är inte guld

Fokus, fokus, fokus…

Idag har jag fått hålla uppmärksamheten under strikt kontroll. Det är så lätt att falla offer för att ”det finns så mycket spännande därute som jag måste ta tag i.”

Hmmm.

Risken finns att jag hamnar i planeringen av något helt annat, än det jag redan håller på med.

Mitt schema den här veckan har inte råd med några utsvävningar annat än det jag har i form av deadlines. Jag har därför gjort några tydliga mentala noteringar till mig själv:

-Ett 98% färdigt dokument, projekt eller idé, är inte klart. Du har inte kommit så här långt för att inte nå i mål. Punkt. Bli klar!

-Det finns mycket som är kul, intressant och spännande men innebär det att allt som glittrar är rätt för MIG och mina affärsidéer. Svar nej!

-Om du håller en deadline eller att-göra-punkter, försök då inte att ”passa på” att putta in extra jobb i den vunna tiden. Var istället nöjd över det du har åstadkommit och ta en kaffe och hör klockvisarna ticka fram.

Känner ni igen er i något av detta? När man har massor att göra och då helt plötsligt ”måste” börja kika åt sidan? Resultatet blir inget vidare…

Nu kör jag strikt fokusering på VAD som ska bli gjort och NÄR det ska bli gjort. Som Carrie Green säger apropå att leva sin dröm: I will and I can. Watch me.

Ha en fortsatt underbar måndag!

Kramar

Helena