Drömmen om att skriva

Skrivardrömmar

God morgon kära läsare!

Jag har haft så fullt upp på sistone att jag inte ens har haft tid att packa upp min nya dator. När jag nu idag äntligen ska inviga teknikundret så kan jag inte låta bli att tänka på vad som hänt sedan jag fick den dator som jag skrivit på hittills.

Från att ha köpt en dator för att skriva på ”min bästsäljare” :-) , surfa lite och kanske uppdatera Facebook så har datorn blivit en symbol för hur mycket den där skrivardrömmen förändrade mitt arbetsliv.

Ett medium sa en gång till mig att jag inte skulle glömma att det finns många sätt att skriva på, förutom att skriva en roman. Olika sätt att skriva som kan skapa en inkomst för den som älskar att använda pennan och ordet i sitt dagliga arbete.

Och visst är det väl så!

Om du drömmer om att skriva som yrke så tänk då på alternativa vägar såsom att frilansa för tidningar och erbjuda dina skrivartjänster via micrositer såsom Fiverr eller Upwork. De kan bli vägar till inkomster under tiden som du skriver på ditt bästsäljarmanus.

Jag kontaktade tidningar och fick bland annat chansen att skriva för en svensk tidning i Spanien, frilansmöjligheter i Sverige och en chans att blogga för pengar- allt detta innan jag kom till amelia och den här bloggen. Vägarna till inkomster via pennan/tangentbordet är många fler än man tror, även om de kanske inte alltid upplevs som lika glittrande och fantastiska som ett undertecknat bokkontrakt med ett förlag.

En blogg är en bra plats för att visa upp det man gör och skapa kontakter. På köpet kan man få många roliga vänner, som älskar och arbetar mot samma dröm.

Eftersom min väg gick via en blogg, då jag hade läst att bokförlagen gillade författare med populära bloggar och därmed trogna följen, är det den vägen jag rekommenderar.

Men det finns massor av kluriga sätt att lyckas skapa sig en inkomst via sitt skrivande. E-böcker/Kindle på Amazon är ju också en rolig variant. Informationsindustrin omsätter miljarder så med rätt inriktning och fokus på problemlösning för sina köpare (ex gå ned i vikt, tjäna mer pengar, leva sundare) så kan man nå långt. Riktigt långt kan man nå om man kan skriva på ett språk som är större än svenska, eller kanske på både svenska och ett annat språk.

Lite tips och tankar från mig som denna dag med tacksamhet reflekterar över allt som skett i mitt arbetsliv de senaste fem åren. Allt tack vare min skrivardröm.

Fortsatt glad måndag!

Kramar

Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..