Facebook Ads, AdEspresso och horoskoprace

När annonserna inte längre ger samma resultat som innan. Inlägget innehåller reklamlänk.

Kära vänner,

Det är senare än normalt när jag skriver idag. Anledningen är att jag velat bli klar med alla novemberhoroskopen för Pepp-paketet som nu går in på sina sista dagar av försäljning innan det släpps i nästa vecka. Missa inte att köpa ditt ex om du är nyfiken! Priset är ca 250 kr. (Jag tar betalt i dollar då jag använder en amerikansk säljsida.)

Sagt och gjort. Jag satte just sista punkten i horoskopdokumentet! 34 sidor av kärlek och karriärdatum, landade jag på den här gången.

En annan sak som tagit en del av min tid på sistone är Facebook Ads. Jag älskar annonsering med Facebook! Det är utan tvekan det bästa man kan göra för sin onlinebusiness, antingen man har ett följe eller inte. Det är ju så smidigt att kunna markera intressen och geografisk placering samt åldergrupp när man vill nå ut till sin målgrupp.

Jag har använt Facebook Ads på allvar sedan ett drygt år. Under sommaren 2018 gick det väldigt bra. Överväldigande bra till och med!

Men, sedan kom 1 oktober och en dipp som hette duga. Samma belopp, samma målgrupp men så otroligt mycket sämre resultat. Jag svettades, rev mitt hår, googlade mig blå och skrev till Facebook-experter i olika grupper på Facebook samt till andra onlineentreprenörer.

Svaren jag fick var inget som gick ihop med den plötsliga dipp som jag upplevde. Jag hade varken visat min annons för många gånger, och därmed tröttat ut min målgrupp, eller missat att aktivera någon annonskampanj.

Rejält motiverad och irriterad gjorde jag en sista googling och fann vad som verkar vara det enkla svaret:Under månaderna maj- september är det inte ”holiday-season” och därmed inte lika stor konkurrens bland de som annonserar. När oktober kommer, och fram till och med nyår, är det tvärtom.

Halloween, Black Friday, Cyber Monday och Julhelgen gör att priserna går upp rejält för annonserna. Om man vill nå samma antal som under sommaren.

För er som kanske också noterat att era annonser inte leverar på samma sätt som under sommaren (har hört talas om flera som känner igen problemet), ville jag bara tipsa om min erfarenhet av detta. När jag höjde min budget, återkom de bättre resultaten igen.

Jag hittade en sida som heter AdEspresso och det var där jag fann svaret på varför. Förbaskat bra sida, för alla er som vill lära er mer om marknadsföring i sociala medier.

Nu ska jag ta en promenad och känna lugnet. Ett marknadsföringsproblem löst och ännu ett pepp-paket snart klart för utskick.

Jag önskar er alla en fortsatt härlig torsdag!

Kramar

Helena