ANNONS

Tre anledningar till varför du inte nådde dina mål för år 2018

/

Framgångsknep. Vad kan du göra för att nå dina mål nästa år?

Så här dagarna innan nyåret är det många som tänker på att göra en nystart, vända blad eller börja om på nytt. Mest märks det väl på gymmen som är proppfyllda i januari…

Tre anledningar till varför du inte nådde dina mål under 2018

Kanske skriver du lappar med dina mål och nyårslöften? Eller memorerar med?Eller kanske minns du dem inte alls längre?

Om du står i startgroparna för att göra 2019 till DITT år finns det några bra knep för att faktiskt lyckas ta dig i mål. Dessa knep, eller ”regler” är också de som kan ha varit anledningen till att du inte uppnådde det du ville under 2018:

1.Du hade för många mål. Begränsa dig till max tre stycken mål per år. Annars splittras du och får inget gjort istället. Tänk på att sikta på ett stort övergripande mål som kan ”fröa av sig” på dina andra mål. Exempelvis kan du önska dig en bättre ekonomi för att kunna ge dig dina barn eller dina närmaste mer av det goda i livet. Eller för att hitta rätt boende. När du lyckats med ekonomi-målet följer ju uppfyllandet av andra mål med.

2.Du trodde inte att du kunde lyckas. Därmed gav du dig själv bara en halvhjärtad chans. Intala dig själv att DU kan. Om andra gjort den resa eller åstadkommande som du drömmer om, kan du också lyckas! Säg det som ett mantra till dig själv:

Det ligger i min kraft och förmåga att uppfylla mina drömmar

Klistra upp det på väggen vid din arbetsplats, ha det som skärmbild eller i en ram vid nattduksbordet. Låt orden prägla din dag, varje dag.

3. Du gav dig inte utrymme för delmål. Om du inte trodde att du kunde lyckas nå dina mål kanske sträckan mellan din nuvarande situation och det du vill uppnå känns för stor. Avskräckt står man då oftast bara stilla istället. Knepet är att uppnå delmål, på väg mot det stora målet. Du kanske inte kan bli ekonomiskt fri med en gång, men du kanske kan höja din inkomst med några tusenlappar till att börja med? Du kanske inte kan flytta från en två-rummare till ett slott men lyckas med en rymlig trerummare? Små steg gör att du blir säkrare, och säkrare på din förmåga att förändra ditt liv i den riktning som du önskar. Då kan du se tillbaka och säga till dig själv ”jag lyckades ju med det här, då kan jag lyckas lite till”. Fokusera på många delmål inom ditt 1-årsmål.

Vad har du för mål inför 2019? Och hur summerar du 2018?

Kraften att lyckas finns inom dig!

Fortsatt god jul!

Kramar

Helena

5
62

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00