ANNONS

Astrologi i tidningar och på TV denna vecka

/

Dagens Nyheter, Opinion Live och astrologi.

Kära läsare,

Astrologi har blivit ett hett ämne för debatt. Sara Martinsson skrev den 2/1 en artikel i Dagens Nyheter om att fler vänder sig till astrologi. ”Därför vänder vi oss till stjärnorna för svar”- Astrologin går framåt. En av mina astrologilärare, Margareta Hedin ( a k a Damernas Världs astrolog) är en av de som omnämns i texten.

Artikeln fick SVT:s programansvariga intresserade och på torsdag kväll kommer Opinion Live att sända ett debattprogram om astrologi och detta påstående, att fler litar till astrologin.

Är det så? Och, i så fall, varför är det så?

Idag fick Sara Martinssons artikel stort motstånd i en debattartikel skriven av Professor emeritus i teoretisk astrofysik, Uppsala universitet, Bengt Gustafsson: ”Det går inte att ta astrologi på allvar”.

Vetenskapens värld mot kvasivetenskapens. Förnuft mot känsla.

Behöver någon vinna? Räcker det inte bara med att vissa mår bra och finner underhållning och goda tankar av en sak, medan andra väljer en annan väg? Eller, som jag, som står med en fot i varje läger?

Vad säger ni?

Kramar

Helena

PS Merkurius kvadratur Mars i luften (som jag skrev om planethändelserna för vecka 2) när detta ämne blossar upp med stora känslor i olika riktningar.

3
70

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00