Astrologi i tidningar och på TV denna vecka

Dagens Nyheter, Opinion Live och astrologi.

Kära läsare,

Astrologi har blivit ett hett ämne för debatt. Sara Martinsson skrev den 2/1 en artikel i Dagens Nyheter om att fler vänder sig till astrologi. ”Därför vänder vi oss till stjärnorna för svar”- Astrologin går framåt. En av mina astrologilärare, Margareta Hedin ( a k a Damernas Världs astrolog) är en av de som omnämns i texten.

Artikeln fick SVT:s programansvariga intresserade och på torsdag kväll kommer Opinion Live att sända ett debattprogram om astrologi och detta påstående, att fler litar till astrologin.

Är det så? Och, i så fall, varför är det så?

Idag fick Sara Martinssons artikel stort motstånd i en debattartikel skriven av Professor emeritus i teoretisk astrofysik, Uppsala universitet, Bengt Gustafsson: ”Det går inte att ta astrologi på allvar”.

Vetenskapens värld mot kvasivetenskapens. Förnuft mot känsla.

Behöver någon vinna? Räcker det inte bara med att vissa mår bra och finner underhållning och goda tankar av en sak, medan andra väljer en annan väg? Eller, som jag, som står med en fot i varje läger?

Vad säger ni?

Kramar

Helena

PS Merkurius kvadratur Mars i luften (som jag skrev om planethändelserna för vecka 2) när detta ämne blossar upp med stora känslor i olika riktningar.

 1. Sara skriver:

  För mig astro ett helg nöje lö-sö inget mer. Kul i läsa

 2. Isa skriver:

  Ja, låt alla göra vad de vill, så länge det inte skadar🙏 Det är när man ska börja predika i kombination med att tvinga andra, som det inte blir bra. Vem bestämmer vad som är bättre, det ena eller det andra? Det gör man själv, för varje person spelar huvudrollen i sitt egna liv!

 3. Helene skriver:

  Hej Helena! Jag tycker inte någon behöver vinna, finns inget rätt eller fel i detta. Finner man glädje tröst eller vad det nu kan vara så är det rätt!! Bara ingen drar nytta av det för egenvinning skull!! Varför ska det finnas bevis på allt?? Eftersom fler och fler vänder sig till astrologi, andlighet mm så känner jag att det måste vara rätt❤️
  Men man måste även lita på sig själv och ha kontroll❤️
  Kram🌸

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..