ANNONS

Hur lyckas man från start till mål?

/

Begränsande tankar och rädslor och mina motmedel.

Kära läsare,

Jag håller mitt nyårslöfte med att ge mig själv en timmes powerwalk varje förmiddag. Just nu är de promenaderna guld värda för återhämtning och reflektion. Jag tycker alltid att så mycket ”faller på plats” när jag promenerar: Jag inser att jag behöver lägga till en text i mitt kommande projekt eller ser på perspektiven på ett nytt sätt.

Jag promenerar oftast själv. Annars missar jag den där stunden med mitt inre.

Jag är upp sent och arbetar varje kväll. Igår släckte jag kl 00:30, dagen innan kl 01:30. Jag befinner mig i det där läget i ett projekt då man lägger ned mycket tid, älskar det, men ändå känner en osäkerhet för hur det ska gå. Det har varit samma sak varenda gång jag har släppt en bok eller, som nu senast, pepp-paketen. Det går väl ut på att man är rädd att lägga ned arbete i onödan. För det jag gjort tidigare också.

Happytown gav mig inte några pengar alls, förlaget gick ju i konkurs. Men det gav mig så mycket mer, i form av erfarenheter och en språngbräda till ett nytt bokkontrakt med ett annat stort bokförlag. Men visst är det så att man också måste leva och kunna betala mat och räkningar och gärna något utöver det. Då vill man ju inte gärna jobba utan att få pengar för sitt arbete.

Där är digitala kurser och produkter min nya väg. Informationsindustrin exploderar och det finns plats för ALLA.

När jag befinner mig i det där mellanläget där tvivel lätt kan leta sig in brukar jag försöka att bara förlita mig på att det gick bra senast och att det kommer göra det igen. Ren vilja är drivkraften som gäller!

Om man önskar sig en förändring måste man göra något. Handlingsfattighet är inte för de framgångsrika!

Jag har under hösten märkt intressanta saker gällande mina ekonomiska blockeringar. Efter varje framgångsrik lansering av pepp-paketen blev jag rädd. Jag såg siffrorna och fick mailen från nöjda och glada köpare. Ändå var tvivlen där:

Kan jag verkligen lyckas med detta en gång till?

Kan det verkligen vara så lätt, snabbt och roligt att arbeta?

Svaret är ett rungande JA. Det vet mitt förnuft och andra som har lyckats som nätentreprenörer är levande bevis på att det fungerar.( Jag följer bland annat Amanda Frances på nätet och hon har gjort en grej av att lyckas just med attityden att det är LÄTT att tjäna pengar och nå framgång. Hennes miljonföretag vittnar om att hennes koncept fungerar.)

När tviveln dyker upp gör jag allt för att fokusera på att redan ha nått mitt nästa mål. Då brukar jag också uteslutande läsa bloggar och inlägg av framgångsrika personer som Amanda. Jag måste på alla sätt möjliga befinna mig i ”jag-kan”-energinivån. Jag föreställer mig känslan och omständigheterna i mitt liv, som är de jag strävar mot, genom visualisering. Jag gör det så intensivt att jag redan ÄR där.

Sedan sätter jag mig vid datorn och jobbar klart. Det har fungerat alla gånger och företaget har gått bra!

Men, vad konstigt ändå att föreställningen om att ”det är svårt och jobbigt att tjäna pengar och lyckas nå sina mål” sitter så djupt hos de flesta av oss.

I år ska jag sudda ut de där tvivlen! Lite i taget så kommer det att släppa.

Vad gör ni just nu? Arbetar ni mot ett mål? Trivs med livet? Förändrar en viktig del av er verklighet? Lyssnar till er själva?

Kommentera och berätta!

Jag önskar er en fortsatt härlig torsdag!

Kramar

Helena

PS Ikväll sänds Opinion Live i SVT 1 kl 22:00 där ett av ämnena som debatteras är ”Finns det någon risk med den nya astrologitrenden?”

4
52

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00