ANNONS

Fredagstarot 25 januari 2019

/

Tarotkort för dagen!

Välj ett kort och scrolla ned för att läsa budskapet.

Glad fredag!

Helena

PS Vill du videon för tarotkorten på engelska? Here, here, HERE!

fre 25 jan 2019

fredag 25 januari 2019

Från vänster:

Djävulen

På det här kortet sitter djävulen och framför honom ser vi en man och en kvinna i kedjor. Kortet kan förknippas med ondska och förbannelser vid en första anblick. Men om vi tittar närmare ser vi att både mannens och kvinnans kedjor sitter löst runt halsen på dem. Det skulle inte vara svårt att ta sig fri, om de bara bestämde sig för det.

Och det är det som hela kortet symboliserar, förmågan att ta sig fri från det dolda mörkret inom oss. Det här kan vara rädslor, fobier och ångest. Allt som lever på ett inre plan men som kan ha så stor makt över oss att vi kan känna oss kedjade eller oförmögna att röra oss fritt.

Om du har dragit det här kortet får du en chans att ta fram det som du normalt sätt trycker tillbaka, Det kan vara begäret till mat eller dryck, sex, shopping eller tvångsbeteenden. Rädslor och brist på tro på dig själv. Eller en relation där kontroll och svartsjuka utgör en stor, ohälsosam del.

Det fina med att se de här rädslorna i ansiktet är att deras kraft tycks förminskas ju mer du talar om eller lyssnar till den. Då kan du praktiskt välja en väg framåt såsom att gå till en psykolog eller organisation som hjälper dig.

Drottingen av Mynt

Här ser vi en drottning som är stark när det gäller både att erbjuda ett fint och tryggt hem till sin familj, samtidigt som hon arbetar och tjänar pengar. Drottningen av Mynt är verkligen kvinnan som fixar ekorrhjulet.

Om du har känt dig dragen till det här kortet är det en symbol för att du lever som Drottningen i Mynt gör. Du tar ansvar för ditt hem, din familj och ser till att pengarna kommer in. Ibland kan balansen mellan arbete och hem och familjeliv komma ur spel och du påminns att ständigt försöka hitta tillbaka till harmonin mellan de bägge.

Idag kan du påminnas om att du behöver ge antingen din familj eller ditt arbete mer tid och uppmärksamhet. Genom att ha behovet av balans i huvudet, fattar du dina klokaste beslut. Om du behöver ta ställning till ett beslut idag ska du minnas det.

Kortet kan också innebära att en klok kvinna med Drottningens förmågor, ger dig goda råd idag. Lyssna till dem!

5 i Svärd

Grå moln på himlen och svärd som har kastats åt sidan efter vad som ser ut att ha varit en konflikt eller strid. Om du har dragits till det här kortet kan du nyligen ha upplevt en diskussion eller känsla av att ha förlorat något viktigt för dig. Du kan ångra att du sa för mycket och önska att du kunde ta tillbaka hårda ord. Du kan rent faktiskt ha vunnit en diskussion eller tvist mot någon annan, men nu kan en otäck känsla i magen säga dig att det kanske inte var värt det. Att du förlorat ändå.

Kortet råder dig att be om ursäkt eller slicka dina sår och välja en ny väg framåt. Nästa gång kommer du att minnas den här upplevelsen och fatta ett bättre beslut. Förlåt dig själv.

Om du idag ställs inför en situation där en konflikt riskerar att blossa upp, tänk dig då noga för innan du säger mer än du önskar. Din önskan att hålla samma takt som andra, alias tävlingsinstinkt kan driva på dig att tävla med andra, men låt det inte överta hela situationen. Du har mer på att vinna genom att inta en ödmjukare position.

2
44

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00