”Ät vad du är” av Eva Bülow

Nyttigare liv. Inlägget innehåller reklam men är inget ekonomiskt samarbete. Endast härligt hälsotips!

Kära läsare,

Idag har jag testat en ny frukostvariant. En väninna till mig går just nu på en diet framtagen av en svensk sjuksköterska, Eva Bülow.

Jag har på olika vägar hört talas om de otroliga resultaten, både hälsomässigt och viktmässigt, av några andra personer som följt Bülow-dieten.

Igår gav min väninna mig Evas bok ”Ät vad du är”. Jag sträckläste den och, stärkt av min väninnas framgång (hon tappar ca 250-500 gram i vikt varje dag), bestämde jag mig för att bli lite sundare.

De härliga powerpromenaderna kanske kan göra ännu lite mer nytta om jag äter bättre! Ni som har läst här vet att jag kan vara rätt svag för bakverk och socker även om jag blivit väldigt mycket bättre det senaste året.

Evas bok hade massor av enkla hälsoråd och historier om patienter som blivit både smärtfria, friskare och smalare.

Jag hittade tyvärr inte boken på någon av nätbokhandlarna men i den här länken finner man många av Evas tips- gratis. Om man sedan vill kontakta henne vidare, och kanske köpa boken direkt av henne, kan man göra det via Bülow Clinic.

Jag har bytt ut min frukost mot frukt och det kändes bra. En 6 km daglig powerwalk på det och så ska vi se vad som händer om någon vecka eller två. Jag kan knappast må sämre i alla fall. :-)

Jag brukar skynda långsamt när jag gör förändringar. Då mår jag bäst.

Min väninna går snabbt ner i vikt och mår bra. Eva har utvecklat en speciell diet och den fungerar så bra att en familj jag känner allesammans gick den och de blev så smala att jag knappt trodde det var sant!

Inte för att allt handlar om att gå ned i vikt. Istället handlar det ju om välbefinnande och god hälsa. Men ändå, för de som vill gå ner i vikt så kan det vara ett väldigt intressant alternativ.

Jag ska berätta hur det går med mina fruktfrukostar och se om det ger mig någon skillnad i hälsa och/eller vikt.

Jag önskar er alla en fortsatt härlig dag!

Kramar

Helena

 1. Aqua skriver:

  Evas böcker verkar slutsålda överallt.
  Skulle villja ha Bülows Kök.

  I hennes diet ingår ju även hcg droppar..

  https://hcgdieten.wordpress.com

  Tveksam.Jag är smal som en sticka men det är ändå intressant att läsa .
  Tack Helena.Berätta hur det går framöver.

 2. Karina skriver:

  Jag har lärt mej genom åren, är 64 nu, att jag tröstäter när jag är ledsen, arg, får för lite motion, kärleksproblem mm. Och har testat i princip alla tips på kost. Och hållit på länge med varje förslag. Även nyttig frukt i för stor mängd blir onyttig. Nu är jag och min sambo i Spanien efter ett år med operation, skador, flytt mm. Vi äter mycket grönsaker och promenerar mellan 5-6 km varje dag. Äter ute och dricker gott och för första gången på många år är jag genuint lycklig och tacksam. Min sambo sen 2.5 år tillbaka älskar mej, mitt inre jag, min vikt ja allt. Och då försvinner tröstätande. Men äter det vi tycker är gott även om det anses onyttigt. Min sambo har även fått en behandling med EFT för sin ångest och WOW den är borta. Så jag ska testa för mitt tröstätande, finns ju annat än den egna relationen som kan vara oroande eller stressade. Kram från ett soligt och riktigt varmt Spanien idag.

 3. Kamila skriver:

  Har aldrig tidigare läst så väl skriven bok om hälsa som PATRICK WAHLBERG gjort. Gillar hans uttalande ”det som passar mig kanske passar inte dig”.
  PXP-DITT BÄSTA JAG
  FYSISK OCH PSYKISK HÄLSA MED PXP-METODEN
  Trevlig helg önskar Kamila

 4. Jennie skriver:

  Lite källkritik är alltid hälsosamt vid sådana här diettips. Boken som nämns skrevs för mer än tio år sedan (mycket forskning har gjorts sedan dess) och mikrovågsugnsexperimentet är ca fem år gammalt fake news (mikrat vatten är inte farligare än kastrullkokat och skadar inte växter). Visst kan det vara roligt att testa nytt men läs alltid på själv utifrån din egen hälsosituation. Inte minst rådet att äta så sällan rimmar illa med både vetenskaplig forskning och exempelvis viss medicintagning. Var rädda om er! P.S. Det där om att rosta bröd förstod jag inte, vad gör det med gluten? För hårt rostat bröd kan ge farliga mängder av akrylamid dock, tänk på det också. 😊

 5. Den 7 mars under retrograden ska jag på en anställningsintervju. Samma jobb har jag haft för ca 30 år sedan :) Vad ska jag tänka på eller ska jag byta dag?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..