Worm Moon/Supermoon den 21 mars 2019

Årets sista fullmåne= Mask Måne :-)

God morgon kära läsare!

Den här veckan ska vi äntligen få träda in i det nya astrologiska året. Solen flyttar in i det första stjärntecknet samtidigt som vi firar vårdagjämningen.

De vise kallade det astrologiska årets sista fullmåne, som infaller i mars, för en Worm Moon. Det är vid denna tid som jorden återigen börjar bli bördig och maskarna börjar jobba :-)

Jag har inte lagt så stor vikt vid alla dessa äldre namn på årets fullmånar. Men det kanske vore idé att starta med det?

Torsdagens fullmåne/Worm Moon äger rum på torsdagen och är även en så kallad Supermåne. Det innebär att den framträder tydligare och starkare i sitt sken då månen befinner sig nära jorden.

Många namn på denna veckans fullmåne alltså!

Två fullmånar i Vågens tecken

Fullmånen äger rum i Vågens tecken och redan om en dryg månad får vi ytterligare en fullmåne i Vågens tecken. Den äger rum på Långfredagen och är en betydligt mer prövande historia en den vackra fullmånen som väntar oss nu på fredagen.

(Fullmånen den 21 mars äger rum på grad 0 i Vågens tecken.

Fullmånen den 19 april äger rum på den avslutande graden 29 i Vågens tecken.)

Jag har nu nedräkning till den 28 mars (Merkurius framåt igen). Jag har sonderat terrängen, RE-flekterar som en vansinnig och börjar nu känna mig klar för nya steg framåt.

Drömmer ni om det förgångna?

Med Merkurius retro i Fiskarnas tecken så kan nattliga drömmar ha varit fulla av situationer och personer från det förgångna. I mitt fall stämmer det till fullo. Jag börjar bli rätt mätt på att tjata om allt och alla nu, ha ha!

Hur känner ni det?

Jag önskar er en fortsatt fin dag!

Kramar

Helena