DIGItant av Malin Perlheden

Din nybörjarguide till den digitala världen. Inlägget innehåller reklam.

Först och främst, varmt tack för alla fina kommentarer igår. De värmde verkligen. TACK!

Idag läser jag en intressant bok på temat att börja använda internet: DIGItant av Malin Perlheden.

Den är riktad mot den grupp som kanske idag står utanför det digitala och vill ha en enkel manual och förklaring till ”livet” på nätet.

Malin Perlheden har skrivit en bok som metodiskt går igenom allt från olika sociala kanaler, till hur man söker information och blir bloggare. Smart!

Faktiskt insåg jag att om jag fick frågan på vad det programmet eller den appen är så skulle jag kanske inte kunna ge ett helt klart svar. Jag ”bara använder” utan att ha något bättre svar på vad det egentligen är för app eller funktion jag använder.

Det är väl fördelen med att ha vuxit upp tillsammans med internet.

Om jag hade behövt ge mig in i allt helt från noll hade det känts som att ta examen i ”onlinekunskap”. Rätt övermäktigt, särskilt om man inte är vrålintresserad av nätet.

Jag har redan någon att rekommendera boken till. En person som ledsnat på att ”livet bara är appar och no-cash”. Men jag tror att med denna bok så kan en vändning komma. Det är svårt att ställa sig utanför det digitala då så mycket styrs av det.

Senast igår hörde jag att vissa myndigheter vill gå över till att endast skicka ut information digitalt. Då är Malin Perlhedens bok en guldgruva för att inte riskera att hamna i ett digitalt utanförskap.

Har ni några DIGItanter/gubbar i er närhet? Ge dem då ett värdefullt boktips eller gåva!

Ha en fortsatt härlig dag!

Helena