Horoskop vecka 16, 2019

Planethändelser 15-21 april, 2019. Inlägget innehåller reklamlänkar.

En härlig pågående helg, fylld av optimism!

Förhoppningsvis får alla känna av den härliga känsla av äventyr och pirr som stjärnhimlen skickar oss den här helgen, den 12-14 april.

Vem får en kick och känner sig mogen för att ta ett nytt kliv? Eller känner kärleksfladder i magen? Jo, jo, den här helgen kan det hända grejer (Venus och Pluto i sextil = passion och total hängivelse…)

Nu till vad som väntar oss under vecka 16:

Du må tänka stort men, hallå, var finns verkligheten?

Ibland hamnar man i ett flöde av superoptimism. Det kan ske på måndagen den 15 april. Allt kan kännas görbart när det gäller pengar och kärlek. Planerna kan vara grandiosa till och med!

Venus och Jupiter är de som ser till att vi ser STORT. Men, aj, aj, de befinner sig i en kvadratur och det är inte så som jag helst hade sett det. Det skapas en spänning och disharmoni. Istället för att säga, ”kör!”, så säger jag, ”ta det varligt”. Ett steg i taget och på ett realistiskt sätt.

Din budget kanske inte klarar att hänga med din dröm just nu, men snart så? Och relationen kanske inte mår bättre av att ta för stora steg, för snabbt?

Ge kärleksbeslut och budget lite etxtra betänketid just nu. Du kommer vara glad för det senare.

Snabb, snabbare, snabbast!

På onsdagen den 17 april flyttar nyhetsplaneten Merkurius in i Väduren. Nu kommer det bli fart i mailboxar, brevlådor och sms! Merkurius är kvick och Väduren snabbast i zodiaken!

Förvänta er besked och händelser kring att starta eget, gå kurser, hastigt åka iväg på en kortresa. Litteratur eller artiklar om inspirerande powerfolk kan bli något att sluka och vägledas av.

Merkurius är kontraktsplaneten så visst är det också möjligt att det kommer in extra mycket handlingar till bolagsverket eller att personliga drömmar satsas på genom att köp-eller säljavtal av olika slag.

Jag tror att vi med säkerhet kan få känna av ”att det går snabbt i livet” under tiden som Merkurius stannar i Väduren, till och med den 6 maj.

Fullmåne i Vågen

På fredagen den 19 april, Långfredagen, äger en fullmåne rum i Vågens tecken. Vågen är relationernas tecken. Diplomatins tecken och det sociala umgängets tecken.

Fullmånen äger rum på grad 29 i Vågen. Avslutets grad. I dubbel bemärkelse eftersom en fullmåne i sig redan signalerar att något i en situation når en avgörande, förvandlande punkt.

Det som gör mig lite fundersam med denna fullmåne är att Pluto, livstransformatören, befinner sig i en stressig aspekt till fullmåne OCH att Uranus befinner sig i en opposition till fullmånen.

En kärleksrelation kan komma att prövas av en oväntad händelse. Att Pluto finns med och ”rör om” ger en föraning om att något som varit dolt kan dyka upp eller att det som sker triggar en total makeover av en nära relation eller affärsrelation.

Det som var kan aldrig bli detsamma igen, men kanske kan det bli något nytt och bra istället?

Sett från den ljusa sidan så befinner sig Jupiter i en välgörande aspekt till fullmånen. Neptunus, som är medkännande och omtänksam, skickar vackra vibbar till Pluto.

Jupiter och Neptunus kan agera som riktiga hjältar och släta över, läka och ge oss hopp.

Låt oss hoppas så för Påskfridens skull.

Nytt kärlekshoroskop!

På lördagen den 20 april flyttar Venus in i Väduren. Nu blir vi rackarns snabba och modiga i kärlekslivet! Som den där typen som de flesta av oss någon gång troligen har mött: Han/hon som liksom inte tycks ha broms utan bara tycker det är självklart att ”köra på”.

Med risk för att bli lite för mycket så kommer vi att ta för oss och sätta våra egna behov, främst. Naturligtvis tar det sig lite olika uttryck beroende på var i horoskopet som Venus passerar.

På lördagen får ni kärlekshoroskopet för perioden då Venus stannar i Väduren, den 20 april- 15 maj.

Solen in i Oxens tecken

På samma dag, lördagen, som Venus flyttar in i Väduren så flyttar Solen in i Oxens tecken. Solen i Oxen kommer lysa upp vår förmåga, vår talang, våra innersta livsvärderingar och val baserat på de föregående.

Det som är extra pirrigt i sammanhanget är den väntande Sol/Uranus-konjunktion som väntar oss på måndagen den 22 april. Den kan kännas av redan under Påskhelgen.

Explosivt, oväntat och lite lätt galet! Jag kan inte säga bättre för med Uranus vet man aldrig i vilken riktning det ska gå. Det kan bli vansinnigt bra eller som en kalldusch.

Solen och Uranus i Oxen antyder att händelserna kan komma att cirkulera kring inkomster, pengar, värde på fastigheter, faktureringsmöjligheter som egenföretagare, vårt förmåga att uttrycka kreativitet.

Vem hade trott att skulle bli en händelsefattig Påsk år 2019?

Nej, här kommer det hända grejer!

Om vi jobbar med förändringarna, kommer det gå lättare. Och om vi väljer att se det som att det som inte går vår väg, på en gång, kanske bara är ett sätt för att leda oss in på ett smartare spår. Mot det vi önskar. Fast på ett annat sätt.

Ha tillit till de tankarna om det känns som att livet tumlar om kring påskhelgen.

Jag önskar er alla en fin vecka och ser fram emot era kommentarer om hur ni upplever veckans händelser. Och kom ihåg: Här kan det både bli vansinnigt bra och, ehum, mindre kul. Men, låt oss tänka positivt!

Kramar

Helena

Bloggkärlek- Tack, tack, tack!

Triss i solglasögon från coola Chimi!

Rosa solglasögon från Chimi

Chimi Sunglasses Rose Gold - Peach 001 Mirror

Svarta solglasögon, Chimi

Chimi Sunglasses Black - Berry 004 Black

Blå glasögon, Chimi

Chimi Sunglasses Blue - Acai 001 Mirror

 1. April har varit hemsk. Rent realtionsmässigt. Har nog förlorat min livs kärlek i jungfrun. Tystnaden och den konstiga kommunikationen var mellan raderna ett hejdå. Är så förkrossad. I drömmarna finns han kvar och längtan i mitt hjärta. Fan.

 2. Ewa skriver:

  Det låter som en turbulent tid. Så stort tack för råd om hur man kan styra sig igenom den:

  ”Om vi jobbar MED förändringarna, kommer det gå lättare. Och om vi väljer att se det som att det som inte går vår väg, på en gång, kanske bara är ett sätt för att leda oss in på ett smartare spår. Mot det vi önskar. Fast på ett annat sätt.

  Ha tillit till de tankarna om det känns som att livet tumlar om kring påskhelgen.” <3

 3. Hej Har en jobbig period har haft dom senaste 3 mån min fråga kommer jag att få ha kvar lägenheten.

  1. Hej Birgitta,
   Det är en fråga som jag inte kan svara på… Av din fråga låter det som om du behöver mer personlig rådgivning eller kanske letar efter ett medium? Jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer än så.

   Allt gott,
   Helena

 4. Hej Har en jobbig tid nu min fråga kommer det att lösa sig med mitt boende

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..