ANNONS

Fullmånehoroskop Långfredagen 2019

/

Fullmånen den 19 april 2019

(Tarotkorten för idag, publicerades igår.)

Dagens fullmåne äger rum på grad 29 i Vågens tecken. Fullmånen för med sig oväntade händelser eftersom Uranus befinner sig i opposition till fullmånen. Något i ett familjärt sammanhang eller social kontext (Påskfirandet) kan färgas av att någon känner sig orättvist behandlad eller att en situation som hastigt uppstår gör att en stark reaktion från en person riskerar att brista ut i ett bråk.

Tack och lov så har vi Jupiter som hjälper till och skickar positivitet. Plutos tuffa position till månen lättas upp av att medkännande Neptunus skickar iväg ”kärlek och ljus” till situationen.

Nedan finner ni min lathund för fullmånen beroende på vilket livsområde som den äger rum i för stjärntecknen. Läs även veckohoroskopet som berör fullmånens inverkan.

Tycker ni att det låter bekant? Absolut, för det vara bara en månad sedan vi hade en fullmånen i Vågen sist. Den fullmånen (som ägde rum den 21 mars) hade lite mer glada vibbar. Men låt oss inte ge upp hoppet om dagens fullmåne. Jupiter, välgöraren, och vackra Neptunus är som sagt med oss och piggar upp och läker potentiella tuffa situationer.

Läs gärna för både ditt Soltecken samt ditt ascendentecken.

Ge fullmånen +/- 4 dagar för att leverera sina nyheter.

Vågen- Första huset

Det är dags att tänka på dig själv. Kanske ställer du dig frågan ”När ska det bli min tur?”. De senaste två veckorna är det mycket möjligt att du fokuserat mycket på andra runt omkring dig och satt dig själv i sista hand. Nu är det dags att sätta dig själv i första rummet en stund. Det handlar inte om att vara ett stort ego, det handlar om att få en balans i livet och att ta nya modiga kliv framåt. Vad vill du? Och vad är du redo att lämna bakom dig nu?  Det du startade för ca 6 månader sedan kommer nu till avslut.

Jungfrun-Andra huset

Inkomster, tillgångar och dina egna talanger behöver få sig en översyn. En inkomstkälla kan upphöra för att ersättas av en annan eller kanske bestämmer du dig för att sluta använda en av dina talanger i jobbsammanhang, för att istället göra något annat. De två senaste veckorna kan det ha varit mycket fokus på gemensamt ägande, skatter, skulder eller ett behov av att ta tag i gamla rädslor eller begär. Nu ska du fokusera på dig, dina talanger och det du äger och vad du tjänar pengar på. Dina personliga värderingar står i centrum för dina beslut. Det som sker kring fullmånen är frukten av det du startade för ett halvår sedan.

Lejonet-Tredje huset

Sedan nymånen för två veckor sedan har du troligen haft att göra med tankar kring utlandet. En resa eller planeringen av en resa kan ha fått dig att klicka på ”boka-knappen”. Eller så åkte du rent faktiskt på en resa. Studier och en chans att nå ut till världen med dina kunskaper är ett annat alternativ. Du startade en process som vill att du tar in nya livsperspektiv och ser nya möjligheter. Nu, med fullmånen i ditt tredje hus hittar du skärpa, mål och du får plötsligt massor att göra. Det ska skrivas mail till Gud och hela världen, möten ska bockas av och information kommer flöda in i ditt liv som en livlig flod. Det kan bli dags att formalisera avtal eller överenskommelser i ett skriftligt kontrakt. Kanske är det dags att gå på kurs eller själv undervisa i ämnen du är duktig på. Det som sker är avslutet av den resa som startade för ett halvår sedan.

Kräftan-Fjärde huset

De senaste två veckorna har du troligen haft fullt upp med att arbeta och dra upp riktlinjer för ett nytt projekt, hantera en befordran eller göra ditt bästa på jobbet. Dagens fullmåne vill att du tar tag i ditt privatliv och då särskilt ditt hem och din familjesituation. Att sätta fart med renovering och stora hemrelaterade projekt, såsom husflytt och/eller försäljning av fastighet av någon typ är likaså aktuellt. Plötsligt kanske du funderar på en helt ny typ av boende. Det fjärde huset står även för känslomässiga rötter. Finns där något som nu måste få komma upp till ytan? Något som irriterat sedan länge kan behöva avslutas för att upphöra med att stjäla din energi. Du behöver lugn och balans i hemmet. Adjö känslomässigt bagage! Nyheter eller beslut avseende dina närmaste familjerelationer blir högaktuella.  De nyheter som kommer nu är avslutet på den process du startade för ett halvår sedan.

Tvillingarna-Femte huset

Det är dags för roligheter! Ett kreativt projekt som du arbetat med det senaste halvåret kan komma till ett avslut. Nyheter om att det är dags för en ny familjemedlem att anlända kan likaså dyka upp dagarna kring fullmånen. Det femte huset representerar även kärleksaffärer. Inte nödvändigtvis de mest seriösa relationerna, men faktiskt, alla relationer inleds med passion, flirt och risktagande. Om en flirt inte visat sig vilja ta saker och ting till en nyare, seriösare nivå, kanske du bestämmer dig för att avsluta historien. Eller så är du ute och svirar och dyker på en riktigt intressant person som bara sveper iväg med dig. Nyheter om dina barn kan också bli aktuella. Kanske får du ta hand om något särskilt angående dem. Alternativt har de glädjande nyheter som gör att du får gå omkring och känna dig som stoltaste föräldern i världen. Det som sker nu är ett resultat av något du satte i rullning för ett halvår sedan.

Oxen-Sjätte huset

Ja, det lyckas ju onekligen på det där programmet, Biggest Looser. Om du speglar dig och irriterat nyper i en bilring eller två, kan den här fullmånen vara den avgörande knuffen som du behöver för att komma igång. Viktväktarna, detox-program och LCHF kan räkna med att få flera anmälningar än någonsin av personer med fullmånen i det sjätte huset. Hälsoaspekterna av att ta hand om sig kan inte ignoreras längre. Mindre sömn leder enligt forskning till att kroppen producerar mer fett.  Sover du tillräckligt? Alternativt kanske din arbetsmiljö behöver sig en riktig rening. In med mer smarta lösningar på jobbet, möblera om kontorsrummet, sortera bland kundregistren och kom till ett avslut med vem och vilka du ska fortsätta att arbeta med. Om du har haft en storstädning eller flytt på gång så kan veckan bli en av de mest effektiva det här året. Ut och bort med allt som du inte längre behöver!  Ett viktigt arbets- eller hälsoprojekt som du startade för ett halvår sedan, kan nu komma till sitt avslut.

Väduren-Sjunde huset

De senaste två veckorna har du satt dina mål främst. Kanske startade du en ny entreprenörsresa eller inledde på annat sätt ett nytt kapitel i ditt liv. Vid tiden för fullmånen aktiveras det sjunde huset som representerar äktenskap eller äktenskapsliknande, seriösa kärleksrelationer, men också partnerskap inom företagande. Nu kommer ditt fokus hamna mer på andra, än dig själv. Relationer och samarbeten man har med t ex en agent eller advokat faller under detta hus. När fullmånen besöker det sjunde huset kanske det är dags att promenera nedför altargången eller att signera ett avtal om samarbete med en affärspartner. Hela utmaningen i situationen består i att hitta en balans mellan dina egna behov och sammanslagningen av dessa med en annan persons och/eller företags behov. Om ett förhållande inte hållit måttet, kan det bli tal om att agera för att få relationen att lyckas, alternativt att sätta stopp för en relation som inte längre bär frukt. Det steg du tar är avslutet på något du startade för ett halvår sedan.

Fiskarna-Åttonde huset

Du tog nya kliv avseende din budget och kom till en viktig insikt gällande dina personliga värderingar i livet, för två veckor sedan. Fullmånen kan ge dig en chans att ta tag i känslor som du har svårt att kontrollera, en ekonomisk uppgörelse med en partner och/eller banken kan leda till helt nya, bättre förutsättningar. Hur andra använder dig som deras personliga snuttefilt kanske också är något som du nu behöver skaka av dig. Operation personlig transformation och frigörelse kan nu nå sin kulmen. Dina beslut kan förändra och läka ditt liv. Helande står högst upp på din agenda. Du startade denna frigörelseprocess för cirka ett halvår sedan och nu är det dags att sätta punkt och nå det mål som du hade då.

Vattumannen-Nionde huset

Du har troligen fokuserat mycket påkommunikation, kontrakt, mail och informationsdetaljer de senaste två veckorna. Som att vara bläckfisk online eller per telefon och sms! Du kanske också har företagit en eller flera kortare resor lokalt sedan dess.  Nu är det dags att ta ett steg tillbaka. Du behöver få komma ner på marken och bara, tja, andas en stund. Det har snurrat på i en mycket rask takt. Att slå dig ned och läsa en bok av Deepak Chopra hade inte varit helt fel. Kanske reser utomlands för att vila upp dig inom de kommande 10 dagarna. Eller börjar planera för en långresa. En fullmåne i det nionde huset signalerar att det är dags att komma till ett avslut vad gäller just ett projekt som har att göra med långa resor, utland/utlänningar, livsfilosofi och/eller undervisning och författande. Kanske får du ett erbjudande om att undervisa om allt det du vet. Eller kanske är det du som bestämmer dig för att sätta dig i skolbänken igen? Högre sanningar och nya perspektiv vill komma in i ditt liv och du kommer välkomna det. Det som sker är ett avslut av de tankar du hade och de planer som du startade för ett halvår sedan.

Stenbocken-Tionde huset

Hoppsan, blev du just headhuntad för den där åtråvärda tjänsten som alla på ditt kontor eller i din bransch gått och drömt om? Fullmånen i ditt karriärshus kan mycket väl se till att det arbete du gjort de senaste sex månaderna nu verkligen bär frukt. Fullmånen kan ge dig en chans att visa vad du går för- lite av en upp-till-bevis situation kan uppstå på jobbet. Och allas ögon faller på dig. Något inom ditt arbete och din status tar slut, för att ersättas av något annat. Det kommer kännas skönt att få gå vidare. Du har fokuserat väldigt mycket på familjen, minnen, känslor och ditt hem de senaste två veckorna. Nyheterna om nya möjligheter inom din karriär, eller att bara planera långsiktigt, kommer därför kännas som ett mycket välkommet avbrott. Det som sker nu är avslutet på något du startade för ett halvår sedan och du kommer se att du har tagit stora kliv i karriären/livsstrukturen sedan dess. Grattis!

Skytten-Elfte huset

Sedan två veckor tillbaka har du troligen fokuserat mycket på nöjen, kärleksliv och barn och/eller fertilitet. Ett projekt som du älskar innerligt och som har potential att ge dig en inkomst kan likaså ha varit aktuellt. Nu kommer du till en punkt då det är dags att mingla och ge dig ut och möta likasinnade. Du inser kanske att du kan göra en hel del nytta för andra människor. Nätverk, organisationer, klubbar och föreningar poppar upp som svampar i jorden och de vill ha med dig på alla möjliga event. Kanske blir du inbjuden att tala på ett konvent, eller så behöver en god vän dina privata råd. Du kan också ta initiativ till ett nytt hett nätverk där internet, software eller appar eller användandet av olika plattformer i sociala medier används flitigt. Ett nytt kontrakt med en ny samarbetspartner som öppnar helt nya sociala cirklar för dig är också möjligt. Du har många tillgångar som andra kan dra nytta av. Väldigt många andra. Det är dags att bli supersocial! Den här fullmånen är kulminationen av det du initierade för ett halvår sedan.

Skorpionen-Tolfte huset

Om du de senaste två veckorna har fokuserat mycket på ett petigt uppdrag på jobbet, nya arbetsrutiner eller en ny hälsosatsning, kan du i samband med fullmånen känna ett enormt behov av att få dra dig undan och bara vara du ett tag. Ett djupt personligt besked kan komma till dig. Du behöver landa och få komma i personligt inre lugn efter att ha tillgodosett yttre behov. Kanske överraskar du både dig själv och din omgivning med att säga ”Nej, tack, jag ska bara vila i helgen” när de frågar om du vill följa med på utflykter eller middagsbjudningar. Ditt inre och dina känslor står i centrum. Att ta tag i sådant som legat under ytan är viktigt för din personliga balans och lycka. Du kanske inte berättar för din omvärld exakt vad det handlar om då det känns ytterst privat. Nästan hemligt eller tabubelagt. Varför inte testa meditativa promenader i skogsmiljö? Eller bege dig till självhjälpshyllan i bokhandeln, för att få tips på hur du kan grunda dina energier?  Du är redo att testa något nytt för att stärka dig själv. Den här fullmånen representerar avslutet på en resa du startade för cirka ett halvår sedan. Spiritualitet i ditt liv kan ta plats när du håller en healing kurs, besöker en seans eller lär dig mer om energichakran, tarotkort, medialitet eller lagen om attraktion.

0
32

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00