Drömmar om underjordens potential

Uranus i Oxen- Tekniken tar oss ur klimatproblemet?

För ungefär ett år sedan hade jag en så härlig nattlig dröm. Jag drömde att jag befann mig i Stockholms tunnelbanesystem och var vid T-centralen. Det var inte tunnelbaneresan som var det härliga, utan att jag drömde att det fanns stora underjordiska affärer. Eller odlingar, ska jag säga.

I min dröm innebar framtiden att exotiska frukter odlades under jord i stora butiker längs med tunnelbanelinjerna i innerstan. Djupt under jorden fanns butiker fyllda av palmträd, fuktig, varm luft och exotiska frukter som plockades direkt ned från träden och buskarna och skars upp till kunderna.

Ni som besökt muséet Aquaria på Djurgården vet hur känslan av att stiga i i regnskog mitt i Stockholm känns. Precis så var det i min dröm.

Det kändes helt fantastiskt och så nyttigt att kunna få min papaya uppskuren direkt när den plockats. Inga mellanhänder och inget onödigt ”resande” för min frukt.

Affären sålde fruktsmoothies som gjordes av alla de här frukterna i underjordsodlingen/butiken och alla bar omkring på muggarna (som var bruna och återvinningsbara) i tunnelbanan. Den nya ”latten” to-go.

Jag fick känslan att konceptet kom från Brasilien eller Latinamerika. Men kanske var det frukterna som var det. Exotiskt var det oavsett!

Jag var så glad när jag vaknade! Jag tänkte direkt: Måtte någon göra detta! För oss, för miljön och för upplevelsen!

Kanske blir det så att Uranus i Oxens tecken under kommande sju år för med sig en chans för smarta uppfinningar och forskning, som kan beskyllas för mycket av dagens klimatförstöring, att också visa oss räddningen för vår jord?

Jag hoppas innerligt det!

Och du, om du gått i tankarna på en sådan här affärsidé- gör det! Moder Jord kommer tacka dig och vi andra kommer älska din affärsidé!

Jag önskar er en fortsatt underbar tisdag!

Kramar

Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..