Pluto retrograd

Pluto i Stenbocken retrograd april-oktober 2019

Idag vänder ytterligare en planet retrograd: Pluto.

Pluto är en utforskande, transformerande planet. Hans uppgift är att få oss att släppa det som inte längre tjänar oss och i och med detta föda nya möjligheter och gynna vår personliga utveckling.

En del menar att Pluto blir ännu bättre på att gräva igenom djupet av vårt psyke när Pluto backar. Och kanske är det så. Att Pluto bara bli starkare under retrograden.

Stenbocken är det tecken som är hemmatecken för Pluto just nu. Under perioden som Pluto backar, den 24 april- 3 oktober, kommer Stenbockens ämnen troligen får sig en översyn. Både i våra privata liv men också på ett världsligt plan.

Finns det nya sätt att se på styrande och makthavare? Ekonomiska uppgörelser på hög nivå som kommer att justeras eller åter kommer på tal?

Och i våra privata liv- hur kan vi ta makten över våra liv? Som om vi vore en VD över det skepp som är vårt liv.

Tänk, tänk, tänk och öppna er för att att tänka i nya banor. Och för att släppa det gamla, för något nytt. Även om det känns läskigt och osäkert.

Processen pågår i flera månader så detta är en kvarn som mal långsamt. Utvecklande och intressant!

Pluto börjar backar på 23 graden i Stenbocken och kommer den 3 oktober att ha backat tillbaka till grad 21 i samma tecken. Skorpionerna, som styrs av Pluto, kan särskilt känna av ett behov av att se över livet och dess riktning.

Vet ni var ni har er transiterande Pluto?

Skriv gärna och kommentera gällande era personliga erfarenheter av Pluto retrograd!

Jag önskar er alla en fortsatt fin onsdag!

Kramar

Helena

 1. Jag har pluto i första huset (skorpionen) samt min södra nod i skorpionen (1:a huset) och kopplade inte förrän jag läste detta inlägg varför gammalt mörker åter gör sig synligt. jag brottas sedan en vecka tillbaka, med gamla förrädiska depressions och självföraktstankar, mönster som jag trodde att jag frigjort mig från för länge sedan nu. Kanske jag åter igen behöver få syn på detta, bearbeta och erkänna för att kunna hela och lämna det bakom mig

 2. Emma skriver:

  Hej!
  Jag är född 23 juli och har alltid betraktat mig som lejon, men här hos dig är jag kräfta. Hur kommer det sig? Jag är ett typiskt lejon. 😊
  Tack för en bra blogg!
  Vänliga hälsningar från Emma

  1. Hej Emma!
   De datum som jag har fastställt utgår från en målgrupp för tidningen. Det är där Solen var när du föddes som anger det tecken som du är född i. Du kan kolla det på ex astro.com Det är mycket möjligt att du är Lejon, precis som du känner det.

   Kram
   Helena

 3. Jennie skriver:

  Har min sol 20 gr i väduren med asc 23 gr i jungfrun så pluto i stenbocken har passerat över mitt 4e hus i flera år samtidigt som uranus har agerat i det 8e. Har tvingats möta mitt inre mörker och kommit ut på andra sidan och blivit som en ny person, men det har tagit tid. Även saturnus transiterar i mitt fjärde hus. Vi har sedan årsskiftet hållt på med en omfattande renovering av huset och så är jag gravid nu.

  1. Hej Jennie!
   Det låter som en väldigt prövande tid. Men, grattis till din graviditet och. framåt, framåt! Efter mörker kommer alltid ljus.

   Kram
   Helena

 4. Jag har Pluto i Vågen som även är mitt soltecken. Vad innebär det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..