”Häxans Årstider” av Hella Nathorst-Böös

Magisk trädgård året runt. Inlägget innehåller bokreklam.

Häxans årstider : magisk trädgård året runt

Den här magiska växtboken, Häxans Årstider- Magisk trädgård året runt, vill jag inte missa!

Detta är den tredje Häxan-boken och dess föregångar kan stoltsera med att ha varit den mest sålda trädgårdsboken (Häxans trädgård-läkeväxter förr) och nominering till Publishingpriset för formgivning (Häxans hus-handbok för ett giftfritt liv ).

I Häxans Årstider finns tips på örtkurer, odling i samklang med månen, spådomar med hjälp av växter och gammal folklore och tro. Varje månad på året har fått ett särskilt kapitel. Där kan man läsa om månadens inverkan på både oss människor och växter. Spännande budskap, i form av citat, finns också med:

”När grannen barrar på snön, så har hälften av vinterns snö fallit” – Januari.

Bara det att boken har ett kapitel som kallas för ”Hemliga sidor” gör mig på gott humör!

Boken innehåller också författarinnans redogörelse för kopplingen mellan magi, häxor och växter samt historiska och nutida ”gummor” som läkt/-er andra genom sin kunskap om växternas magi.

Jag har helt svarta fingrar och kan med nöd och näppe damma av en plastblomma men den här boken får mig att vilja praktisera en annan form av odling. Boken inspirerar helt enkelt.

Men sin känsla av gammal klokskap känns innehållet som om jag har fått en verkligt magisk bok i min hand. En sådan där bok som bara finns i sagornas värld. Och är man inspirerad, kan man lyckas med nästan vad som helst! Så än finns det kanske hopp för mina växter, :-)

Är det någon av er som redan har köpt den, eller någon av dess två föregångare? Något ni kan rekommendera eller tipsa om?

Jag önskar er alla en fortsatt härlig torsdag!

Kramar

Helena

 1. Skytt skriver:

  Hej Helena!
  En fundering…
  Visserligen heter det ”kommentera” o inte ”fråge-låda” men ibland svarar du och ibland inte…är det under någon viss rubrik/ämne du svarar eller?

  1. Hej Skytt!
   Jag svarar i mån av tid. Är det något särskilt du undrar över? Jag håller utkik efter dina kommentarer!

   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..