Horoskop vecka 18, 2019

Planethändelser vecka 18.

Saturnus retrograd

Nästan det första som sker är att Saturnus, planeten som styr över struktur, karriär, ambitioner och de styrande i samhället, vänder retrograd. Saturnus kommer från och med tisdagen den 30 april- 18 september att backa. När Saturnus börjar backa befinner sig planeten på grad 20 i Stenbockens tecken. När Saturnus vänder framåt i september kommer planeten ha hunnit ända tillbaka till grad 14.

Stenbockarna, som styrs av Saturnus, kan känna av ett behov av att ”omgruppera” i sin strategi inför framtiden. Det är inget dåligt, bara en chans att se över att alla planer sitter där de ska.

Övriga stjärntecken kan uppleva att det område där Saturnus passerar, känt som ett område där vi får extra stress och press och ansvar, kan lätta en aning under de kommande månaderna.

Saturnus kan ofta bidra med isolering eller någon form av avskalning av det område som berörs. I exempelvis det sjunde huset så kan en skilsmässa, distansiering från en partner p g a mycket arbete eller ett krympande socialt liv bli resultatet.

När Saturnus befinner sig retrograd så avtar planetens kraft. Vi kan då uppleva en lättnad när det gäller Saturnus läxor.

Första maj

På onsdagen den 1 maj får vi ett härligt möte, en sextil, mellan Merkurius i Väduren och Mars i Tvillingarna. Merkurius styr över Tvillingarna. Mars styr över Väduren. När nu planeterna besöker varandras styrartecken betyder det att det finns ett utbyte mellan planeterna. Som att de arbetar i ett team och hjälps åt. Idéer får skjuts och kraft av Mars.

På onsdagen blir vi lika snabba i huvudet som en Tvilling. Vi är snabba, roliga och kan göra bra ifrån oss om vi måste visa vår förmåga att skriva, tala eller föreläsa.

Om det är dags att ansöka till en kurs eller lämna in en uppsats efter påsken, är onsdagen en bra dag att göra det på.

Regnmolnet på onsdagen är dock att Merkurius samtidigt bildar en kvadratur till Saturnus retrograd. Eftersom Saturnus står för långsiktig struktur och inte befinner sig på topp med avtalsavsikternas planet så råder jag er att skjuta upp tecknandet av ett kontrakt tills på fredagen då aspekterna är mycket, mycket bättre.

Hemligheterna kommer fram i ljuset

På torsdagen den 2 maj hakar Merkurius fast i Pluto i en kvadratur. Vad är det som kommer fram i ljuset? En hemlighet från det förflutna kan bli känd.

Merkurius och Pluto kan göra att vi tar i från tårna när vi säger vad vi tycker. Orden kan bli lite väl starka eller präglade av ”hot”. Giftigt. Kom ihåg att tänka på det om ni hamnar i en situation där ni blir ombedda, eller känner er manade, att ge er åsikt.

Men om ni är på detektivuppdrag för att reda ut något gällande fakta, så kan ni uträtta stordåd och avslöja sanningen på torsdagen.

Superdag för att resa, skriva kontrakt eller kommunicera!

Jag har letat efter ett härligt datum för alla som vill ta ett kommunikationsprojekt från planeringsfas till lansering, eller skriva på ett viktigt köp/sälj/uppdragsavtal. Det bästa datumet får vi på fredagen den 3 maj.

Merkurius och Jupiter befinner sig en underbar trigon vilket ger oss möjligheter som  präglas av tur och härligheter. Merkurius och Jupiter älskar att resa och att läsa, lära och undervisa. Allt för att berika sinnet. Använd denna fina fredag till att skriva, översätta, utvärdera information och research, korrigera ett manus, artikel eller uppsats. Ett ärende som har att göra med pappershantering inför en resa, såsom visum, översättningar eller biljettbokning, ger dig flöde. Om du har ett viktigt papper att signera så är fredagen din dag!

Nymåne i Oxen

Veckan avslutas bland annat med en nymåne i Oxens tecken på söndagen den 5 maj. Nymånen äger rum på grad 14 i det praktiska tecknet. Solen och månen befinner sig i en vid konjunktion till Uranus i samma tecken. Vi kan förvänta oss förändringar på aktiemarknaden och inom finansvärlden. Stora svängningar kan leda till en spänd dag. Oxen styr över bankväsendet, tillgångar och pengar.

Med Uranus, känd för sin förkärlek för att förnya det den berör, så kan en kryptovaluta vara det som ger upphov till stora nyheter dagarna närmast nymånen. Betalningar över internet eller ett nytt system för att att hantera pengar kan också vara det som florerar i nyheterna.

Nya sätt att bruka marken och göra bättre nytta av våra tillgångar på jorden kan också bli kända.

Merkurius och Jupiter ger oss en fin chans att uttrycka vår åsikt. Om en situation där pengar, jordens tillstånd eller ägande står i centrum skulle skapa oro, så har vi talets gåva med oss. Vi kommer att klart och tydligt kunna formulera oss, till vår fördel.

Och så den sista aspekten…

På söndagen möts Mars och Jupiter retro i en opposition. Wow, wow, wow! Mars älskar tävlingar, utmaningar och att få känna livet i sig. Självförtroendet är det inget fel på när Mars får frågan om vad han kan lyckas med. Triggad av Jupiters STORA visioner så är söndagen en dag som är vi redo och villiga att anta en utmaning. Vad är väl livet utan lite risk?

Anmäl dig till en tävling, eller utmana dig själv. Du kan vinna!

Vilket avslut på veckan!

Jag önskar er allt gott inför den kommande veckan.

Kramar

Helena

 1. Lena skriver:

  Tack ! :)

 2. Hej Helena,

  Bil bara säga då är helt fantastiskt på att till 99% pricka rätt i fiskens tecken hos mig.

  Kan man även ringa och få guidning?

  Mvh Annelie Holmlund

  1. Hej Annelie!
   Vad roligt att du tycker att horoskopet stämmer!
   Tyvärr gör jag inga personliga horoskop för ögonblicket. Du får fortsätta att läsa Fiskarnas horoskop :-)

   Helena

 3. Sandra skriver:

  Tack för detta! 😊🙏
  Kan man beställa personligt horoskop av dig?

  1. Hej Sandra!
   Tack för förfrågan- tyvärr gör jag inte personliga horoskop just nu.

   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..