3-dagars utmaning, dag 3

Vad kan du ha uppnått till och med den 31 december 2019?

”För att du kan åstadkomma mer än du tror, snabbare än du tror”

Dag 3.

De föregående 2 dagar har du 1) Identifierat vad du allra mest önskar dig ha åstadkommit på nyårsafton 2019,

samt,

2) hittat en tanke, minne eller anledning som stoppat dig från att uppnå det du önskar dig. Det kan vara en kommentar som någon sagt till dig tidigt i livet. Det kan vara något som du själv tänker dagligen, så många gånger att du till slut tror på det.

Steg 3.

Fundera över följande fråga:

Om du kunde ha, lyckas med eller göra vad som helst- om en ande magiskt trädde fram och sa att du kan få vilken önskan som helst uppfylld-Vad hade du då gjort idag?

Vilken rädsla skulle du skratta i ögonen? Vilken kommentar skulle inte längre ha någon betydelse? Vilket tvivel inom dig skulle inte längre spela någon roll?

Gå in i känslan av att du lever i en film. I filmen sätter du idag, den 16 maj 2019, fart mot ditt mål. Din karaktär kan inte misslyckas. Det enda du behöver göra är att GÖRA något varje dag för att ta dig ett steg närmare ditt mål.

Skriv gärna ned dina tankar kring svaret på frågan ovan.

Du kommer se att du kan ha tagit dig så oerhört långt den 31 december 2019.

När du sätter en intention att lyckas med något, är det som att säga till universum ”Detta är vad jag vill ha”.

Ditt undermedvetna är helt med på planerna. Nyckeln är bara, återigen, att AGERA i enlighet med din önskan.

Vad kan du ta för steg IDAG? Skriv ned dem och ”bara GÖR”!

Det kan börja ske saker i ditt liv väldigt snabbt efter detta. Ditt uppdrag är att agera så fort som du får chanser eller tankar som poppar upp. Kittlar det i magen av spänning? Öppna då dörren som visar sig!

Övning 2.

Ibland känns livet inte rättvist och det är lätt att samla på sig en känsla av besvikelse, bitterhet eller uppgivenhet.

Vad som än har hänt dig tidigare i livet, oavsett vad du önskar dig, bestäm dig för att skriva ned alla personer och situationer som du känner någon känsla av negativitet kring.

Och förlåt det eller den/de personerna sedan.

Detta är en väldigt magisk övning. Förlåtelsen kraft är enorm för den frigör kraft inom dig. Den signalerar att du är redo att släppa betydelsen som du har gett minnen och upplevelser, och gå vidare.

Sådant som kan ha gjorts emot dig, blir inte mer ”rätt”. Men du kan släppa den innebörd som du har gett minnet eller händelsen.

Ex på situation:

”Mitt ex lämnade mig på bar backe och jag kommer aldrig komma på grön kvist utan honom”

Nytt tankesätt och förlåtelse:

”Jag förlåter honom/henne för han/hon visste inte bättre. Min förmåga att på ett uppfinningsrikt sätt hitta en lösning är enorm. Jag går vidare nu.

Ex på situation:

”Om jag lyckas med min business eller tar nya steg i karriären, kommer jag förlora massor av viktig tid med min familj, min partner och mina barn”

Nytt tankesätt och förlåtelse:

”Idag finns så många sätt att arbeta och göra karriär, som är flexibla och passar ihop med ett rikt familjeliv. Jag förlåter och släpper alla mina gamla uppfattningar om begränsningarna att kombinera de bägge livsområdena.”

Ex på situation:

”Om jag lämnar min partner, kommer jag aldrig att hitta någon ny person”

Nytt tankesätt och förlåtelse:

”När jag jag känner tacksmhet för all kärlek jag har fått hittills i livet, alla de gånger jag lyckligt förälskat mig, vet jag inom mig att det väntar en ny, bättre partner för mig. Jag förlåter *det som för att jag vill lämna min partner* och går vidare nu.”

När man är ”stor” , förlåter och släpper det som varit, öppnas nya möjligheter.

Gör en lista på allt och alla som du behöver förlåta. Ta dig verkligen tiden att göra denna övning noggrannt. Se sedan magin kring det som sker dig de närmaste dagarna!

Imorgon, fredagen den 17 maj, kan du ta de nya stegen mot att nå dina mål den 31 december 2019. Det finns inga begränsningar i det du kan uppnå. Du är en kraftfull person med lika stora chanser att lyckas, som någon annan, men…

Dina drömmar är upp till dig. Du måste göra jobbet själv.

Våga satsa på DIG och din önskan/dröm och gör något varje dag för att vara den person som du ser i filmen om dig, där du lyckas. Förmågan finns inom dig. Sätt dig själv först! (Det gynnar även de omkring dig!De som inte mår bra av ditt nya, starkare jag, kommer du bara bli glad över att se försvinna ur ditt liv. De kommer utsortera sig själva).

Kommentera gärna- vad satsar du på att ha uppnått på nyårsafton 2019?

Ha en fortsatt underbar torsdag!

All lycka och framgång till dig,

Kramar

Helena

 

 1. Marit skriver:

  Helena,

  Tack för denna övningen! Jag har tyvärr inte tagit mig tid till att göra övningen ännu, men det kommer ske direkt efter denna kommentaren är färdigskriven ;-) Av någon anledning så är jag övertygad om att just dessa övningar i 3-dagarsutmaningen verkligen är precis vad jag behöver för att hamna där jag vill vara. Du lyckas ofta pricka rätt med dina inlägg på det sättet, rätt i tid och rätt i mentalt läge. Nästan som att universum brukar säga åt mig att läsa din blogg vid exakt rätt tillfälle ibland! Önskar dig verkligen en trevlig helg och all framgång, och tack för att du delar med dig av din erfarenhet och kunskap på ett väldigt pedagogiskt sätt.

 2. Tina skriver:

  1. Min son ska ha bytt skola
  2. Jag har enskild vårdnad
  3. Jag har gått första steget eller är anmäld till första steget av Du är den du blir för att utbilda mig till HR eller kurator.

 3. Nina skriver:

  Vara skuldfri, får tyvär leva med noteringen hos KF i tre år, men att vara skuldfri slår högt. Jag är så feg bara att tag i saker, att få nej på mina lösningar, det skrämmer mig mest, det får mig att inte våga fråga för jag för det inte lönt då jag får ett nej. Det ligger så rotat från barndomen

 4. Karin skriver:

  Mitt bokmanus är färdigskrivet och redo att lämnas vidare till en lektör.

  1. Samma här!!!!!!!! Mitt bokmanus är färdigt….

 5. Jaana skriver:

  Jag kommer att ha ett bra job som jag trivs i. Har inte haft tro på mig själv tidigare pga någon sa i min barndom att jag inte är bra nog. Jag är värd mer.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..