Horoskop vecka 31, 2019

Planethändelser 29 juli- 4 augusti, 2019

Venus i Lejonet

Vackra Venus flyttar in i Lejonets tecken på söndagen den 28 juli. Med även Solen och Mars i samma tecken är det sannerligen Lejonens tid. Övriga tecken kommer märka hur Lejonens områden blir mer märkbara gissar jag:

  • Kreativitet och personlig uttrycksförmåga. Att leva sin dröm. I enlighet med sitt hjärta.
  • Längtan efter barn. Fertilitet. Graviditet. Barnafödelse.
  • Lek. Nöjen. Underhållning. In med mer roligt i livet. Resor. Lyxig, ”överdådig” livsstil.

Jo, jo, det här kan bli en väldigt härlig, flirtig, sexig period. Dock inte utan sin beskärda del av drama…

Venus stannar i Lejonet till och med den 21 augusti. Mars till och med den 18 augusti.

Kärlekshoroskopet för Venus i Lejonet, publiceras på måndagen den 29 juli.

En oväntad nyhet-var redo!

Veckans brasklapp: Energierna på måndagen den 29 augusti är tuffa!

Solen och Uranus befinner sig i en kvadratur till varandra. Nyheter och besked som kommer denna dag kan kännas som en ”käftsmäll”. En plan kan raseras eller en känsla av ”ett steg tillbaka” kan dominera det som sker.

Ni vet redan att Merkurius inte är på rätt energinivå för att signera papper. Dubblera detta denna dagen. Teckna inga viktiga avtal eller dokument idag. Särskilt inte om det gäller boende, fastigheter, inkomster eller förvaltning av kapital/egendom.

Merkurius framåt!

Så kommer äntligen torsdagen den 1 augusti. Och Merkurius börjar röra sig framåt igen. Så efterlängtat för den som önskat sig kontrollerad framåtrörelse.

Merkurius har hunnit backa tillbaka in i Kräftans tecken och ska nu återhämta sig och ta sig tillbaka till Lejonets tecken, grad 4, där den befann sig när retroperioden startade. För det får vi ännu vänta några veckor.

Men viktigast är att det nu börjar bli okej att släppa behovet att vara ”övertydlig” i sitt sätt att kommunicera och att det faktiskt väntar oss en fin augusti för att ta nya kliv och anta nya utmaningar, jobb och vägar i livet.

Och apropå att ta nya steg…

Nymåne i Lejonets tecken

Samma dag som Merkurius vaknar till efter sin tupplur, på torsdagen den 1 augusti, så äger också en nymåne rum i Lejonets tecken.

Nymånen äger rum på grad 9 i Lejonet. Förmörkelsernas tid är över men trots kan denna nymåne föra med sig överraskande nyheter.

Låt oss titta närmare:

Uranus, den irrationella planeten nummer ett, befinner sig i en kvadratur till solen och månen samt Venus.

Vad är det som sker gällande hem- och familjeliv som känns så abrupt, överraskande och kanske till och med chockartat? Vad gör en kärlekspartner eller de som befinner sig inom din förtroendecirkel?

Pluto och Merkurius bidrar till att nyheter som kommer fram avslöjar en hemlighet eller en ”motståndare”.

Det positiva då? Finns det inget?

Jodå, nymånen ger en chans att börja ett nytt kapitel gällande ett hjärteprojekt och/eller för att kunna ha roligare oftare. För att anamma sig själv.Turplaneten Jupiter signalerar till Mars i Lejonets tecken.

Vi har kraften med oss. Samtidigt får stabiliserande Saturnus och transformative Pluto healing och massor av hoppingivande känslor tack vare Neptunus.

Kärlek räddar dagen! Medkänslan slätar över. Intuition är Queen.

Kärlekslivet stökar runt!

Jag berörde Venus/Uranus-aspekten redan ovan men det är alltså på fredagen den 2 augusti som den blir exakt.

Slutet på första veckan i augusti kan bli dramatisk. Sann kärlek kan först behöva passera prövningens eldar innan den segrar. Det betyder dock inte att kärleken inte är stark eller att den inte är rätt. Bara att den prövas.

Håll fokus på kärlek. Sänd kärlek mot dina ”motståndare” vare sig de är en situation eller en person.

Jag önskar er alla en positiv och givande vecka!

Tack för att jag får skriva för er!

Kramar

Helena